Felicita -> RE: Zabave, pikniki, praznovanja,... = alkohol? (13.5.2010 7:02:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 Jah, no, kakor kje, ane. Mi gre pa grozno na jetra in druge notranje organe, da en folk pač NOČE al ne more zastopit, da eni pač ne pijejo alkohola sploh ali pač v določenem trenutku ne paše, ali ne pije, ker....vozi, ima probleme z želodcem, je določena zdravila, ima alergijo na rdeče vino, ne prenaša žganih pijač.... in letajo okoli in silijo s tisto flašo, kao eeeeeeeeh, dej nooooo, en glaž pa ne more škodit...pa mooooraš probat, je domaaaačeee.... Mislim... mene ne briga, kaj kdo pije in koliko, sem pa dosti stara, da bom sama presodila ali mi paše pit, ali bom pila, kaj bom pila in koliko. Isto moj, ne pije, sploh če vozi, kadar pa gremo na kak rojstni dan in se mu zljubi kakšnega piva ali dveh se pa vedno zmenimo, da naju pride kdo iskat, oz. vozi kdo drug. Moja mama ne sme, zaradi enih zdravil, ki jih jemlje..pa konstantno ji povsod tiščijo tisto flašo pred nos...ja, itak, zdej naj pa še vsem prisotnim razlaga, kaj ji je in kaj jemlje, da res ne sme pit. Ko da je tako težko zastopit, da ne je pač ne in basta. mhm, to tut jest opažam. ampak še bolj zanimivo je, ko gremo z družbo (študentsko) ven, pridem z avtom in cel večer pijem brezalkoholno, pa mi noben ne bo poskusu niti 1x kej poturit oz. 'a dej no, sej sam en kozarc...'. ampak to je če vozim. če se počutim slabo oz. mi preprosto ni za pit, se pa prec najdejo taki ki pravjo 'se boš bolš počutla!' (mhmmmm) (čeprov če sm iskrena, prov vztrajen pa nikol ni nihče). kakorkoli, če sem na obisku pri kakih starejših (družinskih prjatlih) jih pa niti 'vozim' ne odvrne, ker en kozarc se pa res ne pozna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] pa ni noben kak kronik al pa kej, sam pač ob hrani je treba vino pit, ne vodo (dejanski citat). če povzamem, opažam da pri moji generaciji (vsaj tistem delu s katerim se družim) 'vozim' dejansko zadostuje. medtem ko starejšim ne. in pol se vprašam, kok dejansko je takih ki jim 'en kozarček ne škodi' ne cestah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]
|
|
|
|