|
RE: Zabave, pikniki, praznovanja,... = alkohol? 12.5.2010 21:56:33
|
|
|
|
Klemy82
|
Jah, no, kakor kje, ane. Mi gre pa grozno na jetra in druge notranje organe, da en folk pač NOČE al ne more zastopit, da eni pač ne pijejo alkohola sploh ali pač v določenem trenutku ne paše, ali ne pije, ker....vozi, ima probleme z želodcem, je določena zdravila, ima alergijo na rdeče vino, ne prenaša žganih pijač.... in letajo okoli in silijo s tisto flašo, kao eeeeeeeeh, dej nooooo, en glaž pa ne more škodit...pa mooooraš probat, je domaaaačeee.... Mislim... mene ne briga, kaj kdo pije in koliko, sem pa dosti stara, da bom sama presodila ali mi paše pit, ali bom pila, kaj bom pila in koliko. Isto moj, ne pije, sploh če vozi, kadar pa gremo na kak rojstni dan in se mu zljubi kakšnega piva ali dveh se pa vedno zmenimo, da naju pride kdo iskat, oz. vozi kdo drug. Moja mama ne sme, zaradi enih zdravil, ki jih jemlje..pa konstantno ji povsod tiščijo tisto flašo pred nos...ja, itak, zdej naj pa še vsem prisotnim razlaga, kaj ji je in kaj jemlje, da res ne sme pit. Ko da je tako težko zastopit, da ne je pač ne in basta. Kot mi gre na jetra to, da eni pač ne zastopijo pod drugo točko, da imajo eni pač določeno mejo, koliko bojo spili in da potem je dost. Ne, je treba silit človeka, da se ga naceja še naprej, če ne bo kar konec sveta, al kaj. No, ekstremni primer, moj si je zaradi takih norcev prislužil poškodbo čeljusti, ker je padel direkt na glavo, ko je tekel pred kolegi k taxiju, ker je hotel it domov, oni pa naprej ga pit...pa ga je en pijanko ulovil in podrl na tla. Ja, super, ane! Ko da bi bil konec sveta, če bi ga pustili it domov, ker se mu ne da več. Ne moti me, da kdo kaj spije, niti me ne briga, če je enim v užitek se ga povsod nasekat, dokler se ne vtikajo vame. Naj vsak kaže svojo kulturo, ane. Me pa moti, kadar se drugi vtikujejo v moj kozarec na mizi in v to, kaj je v njem. To pa. In Slovenci imamo pač svojstven odnos do alkohola. Nazadnje sem bila na zabavi, kjer so ponosno predstavili domač zvarek..neko žganje...smrdi ko kuga in zažge, kot satan! In seveda so morili s tistimi kozarčki, in jih vsem tiščali pod nos. Zanalašč nisem spila! Oh, višek zabave je pa bil, ko so dali en štamperle (ja, cel 0,03!) spit še enemu fantu, cca 10 let staremu...in je spil. Kero faco je naredil tamal....jooooj...ampak za prisotne, ob njegovi mizi je bilo pa super smešno, ko se je tam davil s kašljem! In fantov oče je bil najbolj glasen. Dobro, da se ni kakšen pametnjakovič spomnil pa še prisotnemu dojenčku šel dudo not namakat... sej mamica se je naposlušala modrosti ene mamke, da so včasih dali tamalim pir pit, pa so spali. Ja, čudovito, ane! To, evo, mi je pa za skozlat.
|