|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odnos z osebjem v porodnišnici
11.5.2010 16:43:21   
Anonimen
Ker se moj PDP počasi približuje in berem kritike in pohvale osebja v različnih porodnišnicah me zanima sledeče. Če so npr sestre na oddelku nesramne oz. "psihirajo" mlade mamice, kot se je izrazila ena izmed mamic na forumu ali je bolje biti tiho (in se potem na skrivaj jokatuser posted image ) ali pač poveš tisto kar jim gre? Baje, da po porodu sicer nisi ravno v stanju za neke prepire. Jaz sem sicer bolj tihe sorte ampak mogoče bi se bilo pa tokrat pametneje bolj zase postavt?

kakšne so vaše izkušnje?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odnos z osebjem v porodnišnici
11.5.2010 17:38:41   
K_a_t_i
S spoštovanjem dobiš nazaj spoštovanje. S sitnostjo in jezikavostjo pa sitnost in jezikavost... Povsod.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.5.2010 17:42:57   
Zala01
Točno tako kot je kati napisala, seveda  pa obstajajo tudi izjeme kot povsoduser posted image . Pa čim lažji porod ti želim.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.5.2010 17:49:06   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

S spoštovanjem dobiš nazaj spoštovanje. S sitnostjo in jezikavostjo pa sitnost in jezikavost... Povsod.

Načeloma sicer to drži,vendar ti zna kakšna frklja,ki je ravnokar začela delat(take so ponavadi najbolj brihtne,vsaj v mojem primeru je bilo tako) kar fajn zagrenit začetek materinstva.Na srečo kot vse ostalo tudi to mine.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.5.2010 17:49:24   
Andromeda
Jaz sem bila v porodnšnici 16 dni in nisem naletela na nobeno setsro, ki bi "psihirala" novopečene mamice. Se je zgodilo, da je imela kakšna sla dan, pa tudi nekatere mamice so se obnašale kot da jih je treba pa po rokah nosit, ker so rodile in klicale sestre za vsako figo. Če boš imela ti skuliran in spoštljiv odnos do njih, bodo imele tudi one do tebe.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
11.5.2010 17:53:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Andromeda)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
11.5.2010 18:15:44   
jakaracman

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ker se moj PDP počasi približuje in berem kritike in pohvale osebja v različnih porodnišnicah me zanima sledeče. Če so npr sestre na oddelku nesramne oz. "psihirajo" mlade mamice, kot se je izrazila ena izmed mamic na forumu ali je bolje biti tiho (in se potem na skrivaj jokatuser posted image ) ali pač poveš tisto kar jim gre? Baje, da po porodu sicer nisi ravno v stanju za neke prepire. Jaz sem sicer bolj tihe sorte ampak mogoče bi se bilo pa tokrat pametneje bolj zase postavt?

kakšne so vaše izkušnje?

Meni ni noben psihiral, sem pa videla veliko mamic, ki mislijo, da so edine na svetu, ki so rodile in se je svet ustavil.Ni se ustavil, ljudje so različni , včasih imajo slab dan, a kot so ti že povedale.Lepa beseda, lepo mesto najde.Če se pa že v naprej obremenjuješ s tem kdo te bo psihiral,bo pa najbrž težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.5.2010 18:53:00   
Anonimen
ok, sicer verjetno itak ne bi jezika stegovala, me je bolj skrbelo, da bi ga pa mogoče mogla. pa vidim, da vas je večina še vedno na staro šolo - lepa beseda lepo mesto najde user posted image

Hvala za iskrene odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
11.5.2010 20:02:30   
Najaa

Točno tako. In kot je ena napisala, ene mamice se obnašajo, kot da so edine na svetu mamice. Sej štekam, prvič in to. Sam vseeno, tam smo vse na istem.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.5.2010 20:10:57   
AnciM

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Meni ni noben psihiral, sem pa videla veliko mamic, ki mislijo, da so edine na svetu, ki so rodile in se je svet ustavil.Ni se ustavil, ljudje so različni , včasih imajo slab dan, a kot so ti že povedale.Lepa beseda, lepo mesto najde.Če se pa že v naprej obremenjuješ s tem kdo te bo psihiral,bo pa najbrž težko.

Se popolnoma strinjam! S svakinjo sva imeli iste sestre v P pa je ona jokala ko tuš, meni so bile pa prav zakon. Dokler se zavedaš, da je otrok tvoj in da so sestre tam zato da ti pomagajo in ne zato da so tvoje sužnje, je vse super. Ne moreš pa pričakovat, da bodo v P prav tako kot ti vzhičene in oh in sploh, ker si ti rodila.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.5.2010 20:23:10   
rija
Jaz imam samo pozitivne izkušnje v porodnišnici. Nadpovprečno pozitivne.

Enkrat sem se šla res pritožit čez eno zadevo, ampak so vzele skrajno pozitivno, mi pomagale v tisti smeri in celo prosile, da se še uradno pritožim in jim olajšam njihova prizadevanja v tej smeri.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.5.2010 20:24:09   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Jaz imam samo pozitivne izkušnje v porodnišnici. Nadpovprečno pozitivne.

Enkrat sem se šla res pritožit čez eno zadevo, ampak so vzele skrajno pozitivno, mi pomagale v tisti smeri in celo prosile, da se še uradno pritožim in jim olajšam njihova prizadevanja v tej smeri.

ja, sam ti si bla v fedlbahu, tam je vse drugače.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.5.2010 20:25:05   
Andromeda

ok, sicer verjetno itak ne bi jezika stegovala, me je bolj skrbelo, da bi ga pa mogoče mogla. pa vidim, da vas je večina še vedno na staro šolo - lepa beseda lepo mesto najde user posted image

Hvala za iskrene odgovore.

Hvala za anonimnost!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.5.2010 8:01:52   
krtačka
Jst sm imela slabo izkušnjo, ZELO slabo!

Niti slučajno nisem fina ali pa bi hotela biti edina med rojevanjem (sm enako govorila med nosečnostjo-da ne grem v hotel ampak rodit), ampak to je bil višek!
Sestra mi med rojevanjem ni verjela, da me boli, ker je CTG kazal prešvoh popadkeuser posted image in se posledično DRLA vame! In mi govorila, da itak ne bom naravno rodila, ker ni normalno da me tako boli. Kako bi se naj ob tem počutila ženska med popadki, ki prvič rojevauser posted image
Potem pa sm čutila, da moram potiskat pa mi sestra spet ni verjela, da je že tako daleč. In me spet nadere, potem me gre pa pogledat in vidi otrokovo glavcouser posted image
Jst sm bila na tisti postelji kot en cucek, dobesedno! Tko da mi samo ne s takimi, da se z dobrim dobro vrača!

Sam žal mi je, da si nisem zapisala sestrin priimek in tudi ne vem prav kako je izgledala, ker med rojevanjem skorda nisem bila pri sebi.

Je pa bilo na oddelku super, prijazne sestre, zlo so mi pomagale!

Rodila sem v LJ, naslednjič grem v MB (moj rodni kraj, kjer so vse moje prijateljice+svakinja imele dobre izkušnje).

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.5.2010 8:52:39   
ribica.
Saj ne rečem da vsal nasvet prav pride, ampak jaz ne vem zakaj se tako na negativne zadeve koncentrirate. Še rodit nisi šla ša že razmišljaš o nesramnem osebju. Meni se zdi to zgrešeno v osnovi. POjdi tja pozitivno naravnana, misli nase in na otroka, če pa pride kak kisel človek na pot, pa se boš že znašla situaciji primerno.

(odgovor članu krtačka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.5.2010 10:10:15   
birdy
Jst sem pa mela prvič zelo slabo izkušnjo. Cimra v sobi je zdravnici rekla da sestre grozno delajo z mano, pa je bila ona drugače zelo zadovoljna. Bila sem precej mlada, bilo je prvič, tamala pa nonstop neke probleme (vročina, erbova pareza, pa zlatenica...). In z mano so delale res grdo. Ena mi je rekla da ma tamala vročino zato ker jst nimam mleka, da je dehidrirana. No, kasnej se je izkazalo da je mela vročino iz čist drugih razlogov.
Drugič na istem oddelku me je bilo res groza kaj me čaka. Ampak so bile čist druge sestre in bile so zakon!!!!!!! Najboljša sta pa dva fanta na oddelku, carja. Ko sem mogla pridet nazaj zaradi zlatence me je miril ko sem jokala kot dežuser posted image
Se strinjam, lepa beseda lepo mesto najde, ampak včasih pa tud to ni dovolj. Če se počutijo več od tebe te pa znajo tud mal ****t v glavo.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 16
12.5.2010 10:44:29   
tix
Mi je všeč, da tako razmišljate. Občasno malo prebiram, kaj me kaj čaka v porodnišnici pa je zelo veliko kritik na račun babic in sester. Se strinjam, da kakršne smo me take bodo sestre do nas, se pa res najde včasih kakšen zmaj - tudi na pregledih kakšnega srečam, ampak mislim, da mora skozi drugo uho ven, ali pa biti nalašč še posebno prijazen, mogoče se pa spremeni user posted image evo moj optimističen pogled user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
12.5.2010 14:05:46   
pupika
Jaz sem imela v porodni zelo dobro izkušnjo, babice 1a in sestre ter ginekologinja tudi. Na oddelku so bile na začetku tudi vse sestre zelo dobre in so nam res šle na roko. Potem pa se je zamenjala izmena in je prišla ena sestra ki lahko samo rečem, da je bila zmaj do mene, ostale so bile zelo prijazne, toda ta sestra mi je zagrenila celotno bivanje v porodnišnici in sem komaj čakala kdaj grem domov, pa veliko sem prejokala v tistih 3 dneh. In ko sem šla domov, sem videla še eno mamico na hodniku kako je jokala. Tak, da tokrat ko bom zopet ležala v MB porodnišnici sem rekla, da se ne bom pustila in če bo zopet kaka sestra zmaj, se bom potegnila zase in za svojega otroka, ker takrat sem bila samo tiho.Ostalo osebje je bilo prijazno. Se je pa tista sestra takrat spravljala samo name, ker edino jaz sem bila v sobi, ki sem prvič rodila. Tak, da punce katere boste prvič rodile ne se pustim takim sestram.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.5.2010 14:25:22   
ronja
Pametno je stat za tem, kar si želiš, če je možno. Sama sem želela naravni porod in sem vesela, da sem ga "sforsirala", da sem odklonila umetne popadke in zdravila proti bolečinam, čeprav so me potem babice "za kazen" pustile samo par ur in ni nihče prišel blizu pogledat, kaj je z mano, niti ko jih je šel lubi klicat ne (itak so prej rekle, da bojo vsake 2 uri pogledale, koliko sem že odprta in vem, da bi mi ogromno pomenilo, če bi vedela, da se premika, da se splača potrpet, ker nekam gre). Ampak pač niso. Ampak j* ga, moj porod je bil lep, boleč in dolgotrajen, ampak lep in tudi rezali me niso. Če bi jim pa pustila, da bo po nijhovo, bi pa 100% ne bil tak, pa po moje bi bila tudi rezana, ker se presredek ne bi imel časa do konca raztegnit, čista biologijauser posted image .

Drugič itak niso mele kaj dosti za debatirat, ker sem prišla v porodnišnico (namenoma!!! zaradi izkušnje od prvič) šele slabih 15 min predno se je Lejla rodila. Tako ne bojo imele časa, da se pregovarjamo za stvari, za katere tako ali tako vem, kako hočem imet in vem, da si zaupam in da to lahko speljem. Ta porod je bil seveda še lepši in če bi se dalo rodit doma, bi bilo verjetno najlepše, vendar glede na moje nosečnosti mi tega tudi v tujini, kjer je to na splošno dovoljeno, gotovo ne bi dovolili. Na splošno pa sem kar precej dosegla.

Želela sem si še - in prvič in drugič, da bi mi pustili mehur pri miru, vendar so mi ga prvič predrli, ko sem bila 8 cm odprta, češ da drugače ne gre, no, drugič sem kot rečeno prišla kasneje, tako da niso meli več kaj in so rekli, da se bo itak sam predrl, pa da ga oni zdaj že ne bojo, če nočem, vendar ga potem babica je, ker pač ni znala drugače, ni znala prijet otroka v mehurju, pač ni še nikoli imela takega poroda, čeprav je bila že izkušena. Se zgodi, to ni glih neka huda stvar, itak ga je predrla medtem, ko je Lejla ven lezla. Čeprav mislim, da je otroku boljše, če pride s tisto vodo ven, sigurno kaj ublaži, pa enostavno vem, da sem tega sposobna (ga stisnit ven z mehujrem vred, vem, da sem mela še rezervo, to pač čutiš).
Pa obakrat sem si želela rodit na pručki, pa prvič nekak niso bile za, ker sem prvorodka, drugič pa ni bilo časa, da bi šle po pručko. No, tretjič (če bo) vem, da jo bom sforsirala, pa mi tudi predirat mehurja ne bojo mogli, hehe.

Splača se postavit zase, ja, ti boš imela ta dan večno v spominu, njim bo to samo par ur normalnega delavnika... Razmisli. Si pa moraš prit prej na jasno s tem- da te bojo grdo gledali, recimo. Meni je veliko pomagalo, ko se je eni babici na materinski šoli zareklo, da so včasih babice tudi slabe volje, da sem pričakovala, da ni nujno, da me bojo glih po rokah nosili. NO, v sprejemni je bila ena izredno tečna babica, ampak v resnici sploh ni slaba! Me je nadrla, kaj sem tako zgodaj prišla, saj sem bila komaj 1 cm odprta (ko da lahko to sama ugotovimuser posted image ), popadke sem imela pa na pol minute... Samo tak pristop ima (sem jo namreč imela tudi drugič - tokrat me je nadrla, kaj sem tako pozno prišlauser posted image , pa še enkrat vmes, ko je bilo nekaj narobe, je tudi ona dežuralauser posted image ), ampak to se moraš naučit, da te ne iztiri. Itak, da ti ni všeč, ampak od tebe je odvisno, ali ti bo šlo do živega ali ne. In na koncu sem celo to babico uspela tudi nasmejat - samo drugič sem že pričakovala pristop in me ni presenetilo in je bilo lažjeuser posted image . Evo, pričakuj, da se ne bojo kaj dosti sekirali, da tebe boli za znoret - ker se ne bojo, lahko dobiš analgetike zato, prijaznost pa ni predpisanauser posted image . Lahko pa bojo super prijazne.

Mene je najprej v sprejemni nadrla babica, potem sem gor dobila prvič eno izmeno, kjer so samo zavijale z očmi ob mojih predlogih o naravnem predlogu in alternativni sobi (v smislu "še ena zatežena"user posted image ) Ampak sem sforsirala svoje, potem so me za kazen pustile do jutra samo in tako se mi je menjala izmena babic (menjajo se ob 7h zjutraj) in druga izmena je bila super! tako da tudi to, da so me tako ignorirale, je bilo zame na koncu koncev super, ker sem tako dobila eno babico, ki se je res potrudila, da me ni rezala in na koncu smo bile vse zelo zelo zadovoljne (še študentke, ki so se učile zraven na meni, so rekle, da bi si želele met tako porod kot jaz - jaz sem si mislila, da če bi čutile, kar sem jaz čutila, bi verjetno drugače mislileuser posted image - ampak očitno je bil tudi objektivno lep - boli pač skoraj vsak, tu nimaš kaj).

Vso srečo, pa porod res ni čas za pretirano vljudnostuser posted image . Nauči se postavit zase, to boš po porodu še kako rabila pri raznih sorodnikih, heheuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.5.2010 14:30:21   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: pupika
Tak, da tokrat ko bom zopet ležala v MB porodnišnici sem rekla, da se ne bom pustila in če bo zopet kaka sestra zmaj, se bom potegnila zase in za svojega otroka, ker takrat sem bila samo tiho.

Zelo znano.Sem bolj tiha po naravi,zato sem se tri leta psihično pripravljala,kako bom rohnela kot lev,če bom spet naletela na deklico,ki mi je po prvem porodu grenila življenje(v enem mesecu v bolnišnici imela problem z eno in edino sestrouser posted image ).
No,ker gre življenje svojo pot sem drugič rodila v LJ in spet ni bilo nič z dretjem,res pa da nisem imela niti najmanjšega razloga,ker so bile vse sestre 1a

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.5.2010 14:46:12   
piko12
IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

kakšne so vaše izkušnje?

Zelo drži. Manj kot kompliciraš, boljše je. Če greš pa že s spiskom, kaj bo vse narobe, v porodnišnico, potem pa je rojstvo res "nepozabno". V glavnem, jaz imam s sestrami z LJ intenzivne same dobre izkušnje.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.5.2010 17:48:57   
Splišni
Najbolj, da si tiho, brez veze se sekirat in nervirat. Res, preverjeno, nima nobenega smisla. Požreš, si misliš: ma jebi se, in greš dalje.

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.5.2010 20:33:02   
PC Baby
Mislim, da je to odvisno od karakterja posameznice, kako kakšno obnašanje dojema pa od doze hormonov, ki je ima v sebi user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.5.2010 20:48:19   
Jessy
Splišni, jaz sem točno takega mnenja kot ti. Jaz nisem nikoli imela nobenih težav z nobeno sestro ali drugim osebjem. Lepo se nasmehneš, lepo prosiš, daš kak kompliment na račun frizure, make up-a ali kaj podobnega, pa so vse medene.

Sem imela cimro, ki je kar naprej klicala sestre, pa če je bilo upravičeno ali ne in se je res čutila napetost med njimi, parkrat je tudi glas povzdignila nad njimi in res potem niso bile najbolj prijazne do nje, čeprav tudi nesramne ne.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.5.2010 13:43:53   
roberta

ni vedno tko. žal. eni so tečni in jezikavi že sami po sebi, pa smo lahko mi še ne vem kako prijazni in spoštljivi.

ampak pri meni je bilo obakrat tako, da si nisem upala kaj nazaj rečt (malo po moje tudi hormonsko neravnovesje in splošna ranljivost pripomore k temu). Tam si v milost in nemilost prepuščem zdravnikom in sestram. Eni so prijazni in spoštljivi, drugi ne. Ampak če so ravno ti drugi v zmeni, potem je bolje biti tiho, ker si sicer delež še manj pozornosti in prijaznosti kot sicer.  Te pa že tako pogosto primanjkuje.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?