banane (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


travica -> banane (11.5.2010 15:08:36)

imam jih kakšno kilo in že postajajo rjave
plis za preverjene recepte, kako jih spremeniti v nekaj okusnega




sonček33 -> RE: banane (11.5.2010 15:30:51)

muffini, popečene in prelite z medom + sezam, bananin šejk




mini86 -> RE: banane (11.5.2010 18:43:28)

js jih porabim za tale božanski recept..čisto enostavno in hitro se naredi..banane pa dam oz jih narežem med biskvit in puding
aja pa js naredim samo iz enim vanilijevim pudingom...mnjami

PIJANA NEVESTA   Biskvit:
9 žlic moke
9 žlic sladkorja
9 žlic mleka
3 jajca
1 pecilni prašek
5 žlic olja
4 žlice kakava
1 vanilin sladkor

Preliv:
4 dl toplega mleka
5 žlic sladkorja
rum po okusu   Biskvit:
Vse sestavine zmešamo in vlijemo v pekač. Pečemo 30 - 35 minut pri 180 stopinjah. Ko je pečeno, ga polijemo s 4 dl toplega mleka, v katerem raztopimo 5 žlic sladkorja in dodamo rum po okusu (cca. 1 dl).

Skuhamo puding (3 vanilijeve in 2 čokoladna). Po biskvitu polijemo najprej vanilijev puding. Počakamo 10 minut, da se malo ohladi in po njem še čokoladnega. S smetano premažemo tik preden postrežemo.
Postrežemo hladno.




dejann -> RE: banane (12.7.2010 4:07:22)

lahko pa naredimo panirane banane ali v testu za palačinke tudi ni slabo zraven paše sladoled smetana itd..




ronja -> RE: banane (12.7.2010 13:38:09)

Šejk - tako se jih na hitro veliko znebiš. Kakršnokoli sadje + jogurt ali mleko + po želji ledene kocke in prav tako po želji še kako sladilo (navadno so banane same dovolj sladke, da ne rabiš nič drugega). Fajn pridejo z borovnicami, ko je ravno sezona. Lahko daš tudi zmrznjeno sadje - jagode + banane + jogurt, recimo. Falit ne moreš, karkoli daš, je dobro.




blaža -> RE: banane (12.7.2010 14:29:36)

pečene banane z medom , cimetom in smetano.

banane prerežeš čez pol, jih na obeh straneh malo popečeš, da dobijo lepo skorjico, nato dodaš žličko ali dve meda, cikcakaš nad bananami, posuješ z cimetom in zraven nabrizgaš smetano.
Nam je to ful fino :)




ronja -> RE: banane (12.7.2010 16:06:25)

To je fajn tudi s kokosom posuto - sploh če imaš svežega, pa ga nastrgaš. Ali pa sušeni je tudi ok. Samo meni to bolj paše pozimi, ko paše toplo - zdaj pa mi bolj pašejo hladne sladice.




Jessy -> RE: banane (12.7.2010 17:04:35)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

pečene banane z medom , cimetom in smetano.

banane prerežeš čez pol, jih na obeh straneh malo popečeš, da dobijo lepo skorjico, nato dodaš žličko ali dve meda, cikcakaš nad bananami, posuješ z cimetom in zraven nabrizgaš smetano.
Nam je to ful fino :)


Naredim podobno, le da ne uporabim cimeta, ker se nanj še nisem spomnila, dodam pa kepico ali dve sladoleda (po možnosti kokosovega) ter potresem s kokosovo moko. Smetano izpustim. Noro je dobro!




Gina -> RE: banane (12.7.2010 22:12:29)

- bananina marmelada

- pečene banane na maslu z medom

- bananini mufini z jabolkom




sanasan -> RE: banane (12.7.2010 23:30:29)

bananin frape: banane (lahko zraven še kakšno drugo sadje npr.limona, limeta, breskev, jabolko...)+ mleko + vanilijev sladoled - zmiksaš; če je za odrasle lahko dodaš še kaj alkohola zraven[sm=smiley1.gif]; ali pa namesto sladoleda dodaš zdrobljen led in zmiksaš




Anonimen -> RE: banane (13.7.2010 7:51:47)

Jaz jih po dolgem narežem na četrtine, jih z obeh strani popečem na malo masla. Ko lepo porumenijo jih zalijem z 2-3 žlicami medu in še kako minutko pokuham. potem dam banane na krožnik, zraven kepico vanilijevega sladoleda, prelijem z medeno omako in posujem z na lističe narezanimi mandlji ... ma je božansko!




dejann -> RE: banane (15.7.2010 3:35:43)

.




Stran: [1]