mamica2009 -> RE: Tak sem jezna (11.5.2010 19:04:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Meni se zdi ogromno in bi vzgojiteljicam lepo po pravici povedala, da nima nič proti in bi rada, da gremo zraven, vendar pa si tretjino moje plače pač ne moremo privoščit za en dan. In bi se zmenila, da pridemo sami tja, oni pa naj nam za tistih 60 evrov pokrijejo vstopnice za Zoo (saj bi jim še precej ostalo, pa bi ju sama pripeljala (samo mi smo blizu). Če je glavni strošek kosilo, pa s prevozom ne bi komplicirala in bi samo rekla, da ne bomo šli tam na kosilo. Potem bi spekla najbolj luškane mini mafinčke, jih okrasila v razne pikapolonice in levčke in druge živali, spekla še kake mini kruhke al pa mini hotdoge in vzela s sabo eno frajersko deko, ki bi jo mogoče doma kaj porisale z živalmi ali pa kako drugače naredile "priložnosti primerno" in rekla tamalim: "zdaj grejo ostail v oštarijo, kjer se je treba lepo obnašat, je drago in moraš sedet pri miru, jest pa to, kar ti prinesejo, (kar ni nujno vedno dobro). Mi gremo pa rajši na svoj piknik, pogledat kozoroge, pa bomo jedli živalce iz kruha in eno sladko presenečenje, kaj pravita?" In bi šla do tiste kučice, ki jo imajo v ZOo prav za te namene (vsaj tako izgleda) in tam lepo razgrnila vse dobrote na tisto deko in dvomim, da bi se moji mali počutili kaj fejst prikrajšani, ker pač nista s sovrtčani v oštariji za 100E. Včasih rabiš samo malo domišljija. Če se smiliš sam sebi pred gostilno, kako je drugim fajn, da si lahko privoščijo bit not ali pa če si not in seštevaš, kako zdaj po tvoje grlu gre 100E za neko prekislo solato in nisi nič kaj dobre volje, svojim otrokom po moje ne narediš ne vem kaj dobrega. Če si lahko privoščiš in z užitkom greš in ko se vračaš domov, si rečeš: "saj je bilo drago, ampak se je splačalo", super. Če si ne moreš, si pač najdeš druge možnosti, vedno je kakšna, vsaj dokler so otroci mali - pri najstnikih to težje, ker je glavna družba in tudi ne smejo met občutka, da so reveži... Mali otroci pa na svet ne gledajo skozi denar in jim bo mogoče piknik na prostem precej bolj všeč kot pa kosilo v fensi restavraciji. Kot so že napisale, je drago, pa ni drago...ali vas je 5. Mi smo šli zadnjič v Vočji Potok (3 odrasli in 2 otroka, ampak otroka sta bila zastonj), pa smo za prevoz porabili 30€, za vstopnino 20€, za kosilo 25€ (3 solate 2 pomfija in pijača) in za notranja igrala 10€ + balon 6€. Zdaj pa računaj. En parurni izlet oz. šetnja po parku nas je stala 86€, pa smo šle z lastnim prevozom in otroci so bili povsod zastonj. Pri vas pa niste, pa še avtobus morate plačat, tako da za 5-člansko družino je to kar povprečna cena. Tako pač danes je. Pa saj ni treba, da imaš povsod vse! Od kod ta logika: vse ali nič? Volčji potok je zelo zelo lep in se ga splača videt, si pa tudi mi ne bi mogli privoščit 86 E zato. Smo šli sami (bencin ni bil dosti, ker smo iz Lj in imamo dizla, ki malo žre), družinska vstopnica je bila 12 E, ker imava Piko kartico in je nekaj popusta, za kosilo smo si sabo vzeli domače kruhke in neko sladkarijo, pa vodo za pit, na kaka posebna igrala nismo šli, ker je tudi zastonjskih ogrooomno, smo pa dali ROnjo jahat (1,5 E), da je videla, kako je to in se mi zdi, da če gre otrok na eno tako stvar (poleg vseh ostalih, zastonjskih), da je vseeno nekaj doživel. Itak sta si najbolj zapomnili koze in zajce, hehe. porabili smo vsega skup 20E, po moje, pa smo se imeli vsi 4je super. Je pa res, da pri nas tudi ne dajo nobenih cen ven, šele na položnici jo vidiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . Kar se mi ne zdi prav, sploh ker je recimo bila cena za lutkovno prestavo (grejo peš) večja kot pa ko smo šli sami (pa imajo valjda skupine čez teden zjutraj) precej ceneje... Tak da meni je to vse skup malo sumljivo, ampak ker je samo denar, se ne sekiram in ne prcam, da ne bi potem kdo male postrani gledal zato - dokler si lahko privoščimo. vSE LEPO IN PRAV KOT SI NAPISALA. vENDAR KOSILO JE REZERVIRANO TAKO ZA ODRASLE(9 €) KOT ZA OTROKE(7,10 €) TAM NEKJE NA POTI, BREZ DA BI STARŠI TO POTRDILI, ALI BOMO JEDLI ALI NE, IN ŠE TOČNO DOLOČENO JE, KAJ JE ZA JESTI. MI KOMOT ZDRŽIMO EN DAN Z SENDVIČI, NI PROBLEM,AMPAK TU JE VSE DOLOČENO, BREZ DA BI MI STARŠI SE KAR KOLI PREJ STRINJALI.
|
|
|
|