3jeMi -> RE: Julijske čveke 2008 - 6.del (31.5.2010 11:05:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Majuska IZVIRNO SPOROČILO: zimska Treba ga je prekuhat, ker so notri lahko kake klice, bakterije... Mi smo že doooolgo nazak nosili od kmeta mleko in smo ga vsakič prekuhali. Sej ne rabiš nobenega posebnega lonca, en pisker pač nameniš za kuhanje mleka. Potem ga pa ohladiš in precediš. Iz te tadebele smetane, ki se nebare na vrhu, pa lahko spečeš sirov zavitek ali pa jo zmešaš z marmelado in jo namažeš na kruh, palačinke... No, za zavitek jo je treba zbirat par dni. Sicer pa meni to mleko ni dobro, najbrž se mi je zamerilo, ker so me skoz ga silili pit, ko sem bila otrok. Sploh če notri plava kak kos smetana mi je res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] . Zato jaz kuhano mleko (tudi alpsko) vedno precedim. Ta v mleku plavajoča smetanca mi je res edina stvar na svetu, ki je ne morem pojest, se mi kr dvigne... meni tudi smetana ni ravno všeč, moj pa jo ponavadi kar z žlico dol poje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] o bljak... moja mama tudi to dela... uf, bljak... jaz še, ko za puding ali gres vrem mleko, z žlico smetano dol poberem in poknem stran... uf, bljak, res... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|