Meemee
|
IZVIRNO SPOROČILO: drim - tako, da grem z roko med njegove nogice, glava in rama na moji dlani in leži na boku (kot položaj pri dvigovanju ali polaganju) - no, tukaj mu je rokica, na kateri je ležal, v par minutah pomodrela in sem vprašala, če je to ok, pa je fizioterapevtka rekla, da je to zato, ker ni navajen tako ležat in se bo navadil...hm... Kakor jaz vem, pomodri zato, ker pritisneš na žilo in ne dobi dovollj krvi. Tako da to zihr ni ok. No, tak handling bi morala izvajati striktno in potem vprašam, ker so mi bila navodila malo čudna, če lahko dam otroka na ravno podlago, npr. pod vrtiljak, pa je rekla, da NE!, da mora biti ves čas pokrčen. Ja, kako naj pa potem spi? A so ti to razložili? Menda ne mislijo, da boš otroka imela 24 ur v naročju Kopanje - odgovor je bil: "Hm, to pa je težava! Probajte tako, da je otrokova ritka naslonjena na rob banice in noge v zrak." Ja, naš otrok je porcelanasta lutka, ki bo tako ostal, dokler ga ne skopam. Nismo niti probali... Ker mi moja zdrava pamet ni dala miru (pa tudi zdrava pamet vseh tistih, ki sem jih tri dni morila s tem), je moj dragi poklical teto, ki je medicinska sestra v LJ na pediatriji, njen mož pa upokojeni pediater (sicer pulmolog, pa vseeno). Se dogovarjamo za drugo mnenje, ko se končajo dopusti. Aja, še to - teta se je pozanimala pri eni od njihovih fizioterapevtk in je le-ta rekla, da je tak handling za otroke s cerebralno paralizo! Tako da se mi sedaj gremo "handlinga po zdravi pameti". Medtem ko to pišem, naš otrok uživa pod vrtiljakom, nogice krči proti trebuščku, rokice nosi v sredino in predvsem v usta, z glavico pa ne tišči nazaj v podlago. Obnaša se, kot se spodobi torej! Sicer pa, se spomnim, da so pred ene 5. leti govorili, da naj bi bil otrok veliko v lupinici, pa tudi ko ga nosiš, naj bi bil tako, pa so potem 2 leti kasneje rekli, da to ni dobro za razvoj, da je najbolje, da se položaje menja - torej, položaj lupinice, pa na ravni podlagi, ... Čisto po občutku (kot je že moi napisala)
|