zvesta -> RE: KUS KUS (9.5.2010 14:41:21)
|
Čebulo narežemo. Narežemo tudi paradižnik, paprike in buške. Po okusu lahko tudi kaj drugega, npr. jajčevce. Pomembno pa je, da je takšna zelenjava, ki da veliko tekočine. Lahko tudi prepražite koščke piščančjega ali puranovega mesa in kasneje dodate zelenjavi. Torej, zelenjavo narežemo in dušimo toliko časa, da ostane še »al dente«. Solimo – najbolje navadna sol – zeliščna ni dobra v tem primeru. Dodamo naslednje: baziliko, timijan, poper, pekočo papriko, malo origana in curry. Jaz sem dodala maroškega, vendar je možen tudi kakšen drug. Dodam ga pa okusu – ponavadi malo več. Ko je vse končano, dodam še sezam in arašide. No, to postrežem s kuskusom narejenem po navodilih, pa zraven paše tudi parmezan... . MMMMM.... to bo kosilo enkrat ta teden....
|
|
|
|