porodniška + delo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

donna22 -> porodniška + delo (8.5.2010 21:37:05)

Zanima me, ali ženska, ki prejema porodniško, kljub temu lahko dela npr. 4 ure na dan? Je to dovoljeno ali prejemanje porodniške to izključuje in obratno? Hvala za odgovore[sm=smiley1.gif]

benika -> RE: porodniška + delo (8.5.2010 22:18:33)

Če prejemaš porodniško, potem se ne dela. Če želiš delat, prekineš porodniško. Simpl[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

zmajaz -> RE: porodniška + delo (8.5.2010 22:31:17)

Ne - ni dovoljeno. Porodniško dobivaš zato, da si lahko prvo leto z otrokom in se posvetiš samo njemu. Če tega nimaš namena storiti in želiš delati, ti tudi porodniška ne pripada. Oziroma so tudi neke variante, da bi lahko koristila 4 ure porodniške in 4 ure delala, samo to potem pomeni tudi, da dobiš pol porodniške. Drugače pa načeloma velja, da če si na porodniški, uradno ne smeš delati.

donna22 -> RE: porodniška + delo (8.5.2010 22:34:50)

Ja, saj, je blo tudi meni logično, da je tako ... [sm=smiley1.gif] Ampak sem se hotela prepričat. Hvala obema[sm=smiley1.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.5.2010 22:35:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

donna22 -> RE: porodniška + delo (8.5.2010 23:02:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Če te dobijo, da delaš, ko si na porodniški, ti porodniško vzamejo.
Raje uživat zgodnjo pomlad, ki še prehitro mine, če se le da!

Saj ne sprašujem zase[sm=smiley1.gif] Ne pustim si odvzeti niti minute z mojo pupo, če to ni potrebno[sm=smiley1.gif] Še prehitro gre čas ...

*bubi* -> RE: porodniška + delo (9.5.2010 21:23:11)

Lahko delaš po podjemni pogodbi.

Ampak ne sme bit v tej podjemni pogodbov elementov redne zaposlite. Npr. da bi v službi sklenila podjemno pogodbo za delo, ki ga sicer opravljaš kot redno.

Stran: [1]