Hipotonija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

metka_zone -> Hipotonija (8.5.2010 7:53:11)

Zdravo!

Zanima me,če veste kakšne vaje za hipotoničnega dojenčka.Naš je precej hipoton in ne vem kako telovaditi z njim.Asimetrijo sem sicer uspela odpraviti z vajami.
problem je,da se pri 7,5 meseca še ne obrača iz hrbta na trebuh in obratno,tudi o sedenju ni znakov,plazenje mu ne gre,ker ima ekstenzijo hrbta,oz. se v hrbtu zvije,ko ga dam na trebuh...njegova P pa nekako ne svetuje z ničemer.Zanima me tudi,če lahko zahtevam pri P napotnico za druge strokovnjake in katere?
Malo sem nevedna glede tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...
Lp

hermy1 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 8:15:10)

Mislim, da bi ti morala nujno dat napotnico za fizioterapevtko, ki bi te naučila pravih vaj!!! Za mojo (20 let nazaj) so rekli, da ne bo iz nje nič...pri osmih res še ni samostojno sedela,...je pa pri 11m že hodila. Se je še v kakšno oviro zaletela, ker jo je kar zaneslo...ampak je super napredovala. Smo jo pa z vajami res "mučili" in jih redno delali.

Katy78 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 9:02:20)

Vaj se ne da opisati, pokazati ti jih mora fizioterapevt. Pediatrinjo prosi za napotnico za razvojno ambulanto in tam ti bodo vse pokazali. Poleg vaj pa je pomemben tudi pravilen handling, se pravi pravilno dvigovanje in "odlaganje" dojenčka, pravilno oblačenje ipd. Vse to ti pokaže fizioterapevt.

metka_zone -> RE: Hipotonija (8.5.2010 10:07:52)

Handling izvajam,ker je bil rojen 3.tedne prezgodaj in sodi še med nedonošenčke in sem imela fizioterapevtko v P,ampak očitno to ni dovolj.
Bom rekla za napotnico na naslednjem pregledu,če jo bo dala.
Hvala in lp!

Mana -> RE: Hipotonija (8.5.2010 11:45:35)

Prej ko začneš bolje je zato mislim, da če ni v bljižni prihodnosti pregled, da raje kar pokliči in naj te napoti v razvojno, saj boš še za tam najbrž čakala na pregled.

Srečno:)

smej -> RE: Hipotonija (8.5.2010 12:55:36)

Mi smo delali veliko vaj na žogi zaradi hipotonih trebušnih mišic.  Drugače pa je res najbolje, da greste čimprej v RA in na nfth. Tam ti bojo vse lepo pokazali. Napisati je težko kakšne naj bodo vaje. Naš je tudi bil in je še hipoton. Je pozno samostojno sedel, pozno je začel kobacat in tudi pozno se je začel postavljati na noge. Ampak gre. Samo, da je vse malo z zamikom.

ledenaa -> RE: Hipotonija (8.5.2010 13:32:17)

Če zahtevaš P napotnico ti jo tudi mora dati
ne rabiš čisto nič prosit zanjo

nina68 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 15:14:57)

Če sodi med nedonošenčke bi ti mora izbrana P avtomtsko sama dati napotnico za RA, ker to nedonošenčkom avtomatsko pripada, potem pa te P v RA napoti naprej na NFT.
Saj tako je bilo pri nas k je rojen v 36.tednu, nedonošenčki pa so tudi še v 37.tednu.

Katy78 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 19:50:42)

IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Handling izvajam,ker je bil rojen 3.tedne prezgodaj in sodi še med nedonošenčke in sem imela fizioterapevtko v P,ampak očitno to ni dovolj.
Bom rekla za napotnico na naslednjem pregledu,če jo bo dala.
Hvala in lp!

Moj je tudi nedonošenček in meni je P rekla, da so vsi nedonošenčki po defaultu poslani v RA. Tam potem precenijo, ali mora hoditi k njim ali ne, tako da bi ti P napotnico morala dati.

Katy78 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 19:51:48)

IZVIRNO SPOROČILO: nina68

Če sodi med nedonošenčke bi ti mora izbrana P avtomtsko sama dati napotnico za RA, ker to nedonošenčkom avtomatsko pripada, potem pa te P v RA napoti naprej na NFT.
Saj tako je bilo pri nas k je rojen v 36.tednu, nedonošenčki pa so tudi še v 37.tednu.

Sem spregledala, da si ti že isto napisala. [sm=smiley36.gif]

sami0804 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 19:57:29)

Ni avtomatsko,moja je bila tudi rojena skoraj 4 tedne prej,pa ni nihče omenjal RA...

Katy78 -> RE: Hipotonija (8.5.2010 20:04:48)

IZVIRNO SPOROČILO: sami0804

Ni avtomatsko,moja je bila tudi rojena skoraj 4 tedne prej,pa ni nihče omenjal RA...

To še ne pomeni, da RA ne pripada avtomatsko. Očitno vaša P tega ali ni vedela ali pa ti ni povedala.

Najaa -> RE: Hipotonija (8.5.2010 20:31:22)

Ne, ne pošljejo vsakega nedonošenčka v RA. Sem že slišala za primere, ko niso šli, pa so bili tudi več tednov prej rojeni.
No, naša je poslala po defoltu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]