UV oblačila (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

barni -> UV oblačila (7.5.2010 14:15:10)

Ali ima katera izkušnje z UV oblačili za na plažo za otroke? Menda jih prodajajo nekatere znamke in da je fajn, ker potem ne potrebuješ kreme in tudi sonce ni več tak problem.

No jaz bi za začetek poskusila z UV klobučkom. Ima katera že izkušnje s tem? Ali ni otroku prevroče, če je oblečen v ta oblačila na soncu?

kakadoo -> RE: UV oblačila (7.5.2010 14:21:24)

Jaz sem letos prvič kupila kopalkice za otročke...
Izkušenj z njimi še nimam.
Drage so sicer kot pes, tko da upam da bodo za kej..

piko12 -> RE: UV oblačila (7.5.2010 14:28:43)

Moj ima klobuček, majico in sončna očala. Klobuček pa očala ima na plaži skoz gor, majčko pa vedno manj (ker je vedno več v vodi in se mi ne zdi pametno, da v tisti mokri cunji okrog leta). Jaz poskušam vsaj minimum zaščite pred UV vzdrževat, ampak pade dosti komentarjev o šminkiranju. Tamala bo letos poleti stara 5-7 mesecev in v kolikor ne bomo v senci, bo kar lepo v taki majčki. Z UV žarki se ni glih za igrat. Ima pa od babybanz.

mini86 -> RE: UV oblačila (7.5.2010 14:52:18)

zdj ne vem če mislm isto k ve samo mislm da majo v h&m-u tud take majčke..mislm da pride ena okol15€

kakadoo -> RE: UV oblačila (7.5.2010 14:54:16)

Hm... lani na morju sploh nism vedla... al sm js čudna al so drugi..
Našo enoletnico sem mela v majčki, pa klobuček je mela... Pa se mi je zdel
da me vsi tok postran gledajo kao "lejo mat kolk komplicira"... Na
celi plaži nisem vidla enga otroka, ki bi imel karkoli na seb. Tko da sem se že sprašvala
če sm js totalno zblojena... Res ne razumem folka da se ob tem nevarnem soncu še kar praži
v največji vročini.

Anonimen -> RE: UV oblačila (7.5.2010 14:55:44)

Tukaj so sedaj 15,90 eur

http://www.aquafun.si/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=6

K_a_t_i -> RE: UV oblačila (7.5.2010 22:36:43)

Pomojem je precej odvisno od starosti otroka in predvsem od tega - koliko je v vodi in zunaj nje. Naš, lani 2,5 letnik je imel gor majico od cca. 10:30 do 11:30 - pol smo šli domov. In pa popoldne med nekje 15:30 in 17to. Potem smo jo slekli. Je pa problem, če gre vmes v vodo, ker se men tudi nekako ne zdi, da je potem v mokri majici. No, lani je bilo to OK, ker se je orenk zmočil samo preden smo šli domov.
Za letos imamo pa 2 komada, da ga bomo lahko preoblekli.
Tudi jaz sem imela na plaži občasno občutek, da si folk misli, da smo totalni debili, ker je tamal v majici. Ampak, sonce ga ni opeklo in tudi precej manj kreme (tele z zaščitnimi faktorji zagotovo niso nedolžne) se je vpilo v njegovo kožo.
Majice sem pa kupila pri Nextu.
In ja, jst sem jih tudi videla v H&M-u.
K.

rija -> RE: UV oblačila (7.5.2010 22:40:37)

Pri enem letu sem mu kupila tisti nextov uv pajac.....in je bil to eden izmed najbolj zgrešenih nakupov[sm=hudicek1.gif]

Niti pod točko razno si nisem mogla predstavljati, da je cel oblečen v mokrem pajacu, zunaj pa fajn piha (Baška[sm=smiley36.gif])

Potem dve leti ni imel nič, lani pa sem mu vzela v eni športni trgovini surfersko majico s kratkim rokavom in skoraj polpuli, ki jo je pa kar uporabljal doma v bazenu, da ga preveč opeklo po ramenih.

Samo nismo mi glih neki veliki feni velikih kosov oblačil med kopanjem[sm=jezicek.gif]

honey -> RE: UV oblačila (8.5.2010 10:20:10)

Ne bom komentirala za ali proti tem majčkam, ampak zanima me eno - kako je otroku v teh majčkah vroče pri 30° C in več? Samo vprašam, ker jaz recimo tisti trenutek, ko pridem na plažo, slečem vse do kopalk, ker drugače se počutim, kot bi bila kuhana. Pa smo v senci, nismo na soncu. Drugače pa kupim za otroka kvalitetne kreme za sončenje, ki dolgo držijo in ga namažem recimo 2x dnevno in moram reči, da ga v 5 letih še ni opeklo. Ja, dobi lepo zagorelo barvo, to je pa tudi vse. To jo ima pa že sedaj po odkritih delih telesa (vrat, roke), ko je večino časa zunaj in je sonce ravno tako "strupeno" kot poleti.

Hope2 -> RE: UV oblačila (8.5.2010 12:33:24)

Midva sva našemu kupila UV pajacka pri 4,5 mesecih, ker smo šli na vroče kraje. Obneslo  se je super, saj je moža opeklo tudi skozi senčnik oz v senci. V tujini je to stalnica, otroci na plus 40 stopinjah imajo to oblečeno in ni nič vroče, jih nič ne moti, niso nič čudni, nobenih čudnih pogledov. Pri nas pa je druga pesem. Sva ga oblekla tudi na pri nas in smo dobili en kup očitkov in pogledov. Malemu ni bilo nič hudega, od tistih ta najhujših očitkov, pa je dete fasalo sončarico z bruhanjem in opekline, kljub mazanju s kremo.

Kupili mso mu tudi 2 majčki s kratkimi rokavi in bomo kaj uporabljali. Ne rabimo vsak dan ali celo non stop, ampak včasih zelo prav pride.

Jaz sem v otroštvu kljub kremam imela vedno opekline, mehurje, kraste na ramenih in na koncu pristala na navadnih majčkah. Tak da včasih bolje preprečit in naj me gledajo čudno kokr čjo. Otroku pa ni nič bolj vroče in kot sem že rekla tega nima non stop gor

Kapo s šiltom ali klobuček pa ima tudi vsaj 1 z UV

sazi -> RE: UV oblačila (8.5.2010 13:51:16)

Ne vem, kako nas drugi gledajo, ker me res ne zanima, ampak mali ima vedno, če ni v senci oblečeno vsaj majčko, na glavi pa ima arafatko - upam, da bom na te kape navadila tudi našo enoletnico - so res uporabne.

Ko gre v vodo ga slečem in namažem s kremo.

Ja, v otroštvu smo bili tudi mi ves čas na soncu, lepo počasi porjaveli. Ne spomnim se, da bi me kdaj kaj hudo opeklo, ampak

1. takrat je bilo manj UV sevanja kot danes
2. kljub temu, da nisem nikoli imela kakšnih hudih opeklin, da sem ponavadi hitro in lepo porjavela (brez valjanja na plaži), sem imela spremenjena znamenja, odstranjena in zdaj hodim na redne preglede ker sem potencialen kandidat za resno razvijanje malignih znamenj

NE SE HECAT - kolikor se da pred soncem zaščititi, kako te drugi gledajo pa nima veze

sicer pa hvala za tole temo, da se še kaj dodatno in bolje opremimo

AnciM -> RE: UV oblačila (8.5.2010 13:55:34)

Majčk ne uporabljamo, ker hodimo na plažo šele po 17h. Ko pa se okoli apartmaja valja po bazenu jo ima pa vedno. Mi je bilo pa hecno lani, da je samo naš imel na plaži klobuček. A se tudi pokrival ne daje več na glavo?[sm=zmeden.gif] VSaj tistih tankih, ki so takoj suha, če se slučajno zmočijo v vodi.

barni -> RE: UV oblačila (10.5.2010 11:00:30)

Kakšne so te majčke iz HM-ja? Ali imajo tudi klobučke? Za našo bi klobuček, ker je svetla in ima tanke laske pa ima potem hitro opečeno lasišče.

Našla sem ene od baby banz:
http://www.babybanz.com/euro/category10_1.htm

http://www.babybanz.com/euro/category7_1.htm

Samo nisem prepričana ali je res nujno da ima UV zaščito ali je dovolj navadna majčka in klobuček.

Saj klobučki so luštni, samo majčke so mi pa res čudnih barv in še sintetično je vse...Meni se zdi, da bi jaz umrla od vročine v teh sintetičnih zadevah.

Hope2 -> RE: UV oblačila (10.5.2010 11:10:52)

V pikapolonici imaš kapice, klobučke z UV zaščito. Kar nekaj izbire

barby* -> RE: UV oblačila (1.6.2010 19:57:28)

punce, a mogoče katera proda premajhno UV majčko v velikost 4 (104-110)?
lahko se mi javi na mail 13barby@gmail.com

hvala, lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/metulj.gif[/image]

barni -> RE: UV oblačila (2.6.2010 7:42:44)

Sem že naročila pri 123 začiti se ali nekaj takega. Malo me moti, ker je to vse sintetika. No saj imamo še kak drug klobuček. Za majčke se pa nisem odločila. Kaj vem, res se mi zdi zoprno imeti to sintetiko na sebi. Ker če sebe pomislim v kolesarksi majici na plaži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2010 20:38:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

barni -> RE: UV oblačila (3.6.2010 7:27:21)

Ma ja saj naša je tut ful svetla in je prec rdeča.

Samo meni so te majce res čist take kot je moja kolesarska (ki je tudi široka - za downhill kolesarjenje). Pa si ne predstavljam, da bi v njej ležala na plaži.

No saj bom videla, morda bo šlo tudi z običajnimi majčkami, tako ali tako pa nismo na plaži med 11. in 16. uro, ker imam tudi sama precej močno alergijo na sonce. No pa jaz ji ne bi pustila gor mokre majice, še kpalke si zamenjam, pa so tudi iz takega materiala, ki se kao hitro suši.

Bomo videli.

Stran: [1]