delavka -> RE: ZAPOSLOVANJE PREK AGENCIJ (7.5.2010 15:00:29)
|
Delala sem preko agencije Naton 2 leti, sedaj ko bi me mogli vzet za nedoločen čas, ali oni ali podjetje v katerem sem zaposlena cel čas, so se odločili in nas za tri mesece pošiljajo na agencijo Manpower oz. kdor ne želi na drugo agencijo, ga dajo na zavod za zaposlovanje. Tisti ki so z mano v tem podjetju delali preko adecca, jih je adecco sprejel za nedoločen čas. Ko smo bili na inšpektoratu smo dobili odgovor, da nam pomagat ne morejo, kr grgemo na drugo agencijo, zato ker je to luknja v zakonu. Zaposleni za to podjetje dobijo plačo naprimer: 1000 eurov, mi preko agencije za isto delo in vse ostalo 750 eurov, malico in prevoz smo imeli plačano kot ostali v podjetju, ki niso preko agencije. Nadurno delo imajo zaposleni v tem podjetju plačano 81 eurov, mi preko agencije pa 35 eurov. Glede zanositve je pa tko, adecco in naton, so zaposlili nosečnice (dokler sem tam delala), in tudi delale so dokler so lahko, sedaj se je eni porodniška iztekla in tudi čakalo jo je delovno mesto, kljub pogodbi za določen čas, tko da tukaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa tudi delo lahko prekineš ko želiš, nič ne komplicirajo. Agencije so fajn, jaz sem na zaposlitev čakala samo 1 teden, ampak vem da nikoli več, preko njih. To je moja izkušnja z njimi. lp
|
|
|
|