Davek .... (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

misa4 -> Davek .... (6.5.2010 18:50:28)

Zakaj moram plačati davek na stavbno zenljišče, če živimo v najemniškem stanovanju??? Ne bi se čudila če bi bila lastnik stanovanja, samo smo najemniki in mi tole od davčne mi ne gre [sm=zmeden.gif]glih

zmajaz -> RE: Davek .... (6.5.2010 19:15:25)

Ker pač zakon tako določa:

Zavezanec za plačilo NUSZ je neposredni uporabnik zemljišča oziroma stavbe ali dela stavbe, tj. imetnik pravice razpolaganja oziroma lastnik, najemnik stanovanja oziroma poslovnega prostora, imetnik stanovanjske pravice.

principessablu -> RE: Davek .... (7.5.2010 15:12:52)

ali vas je lastnik prijavil?oziroma je prijavil pogodbo ali ste notri na črno?ker je velika razlika...če vas ni prijavil,potem ne rabite plačat in tudi v nasprotnem primeru plača on kot lastnik...prvič slišik da bi to plačeval najemnik....

zmajaz -> RE: Davek .... (7.5.2010 16:10:26)

Zakon določa, da plača NAJEMNIK. In če bi bili notri na črno, potem bi jim durs težko poslal položnico a ne?
Kako ji lahko svetuješ, da ne rabi plačati, če ji je durs poslal položnico, ti pa za ta zakon še niti slišala nisi, torje ga sploh ne poznaš?

principessablu -> RE: Davek .... (8.5.2010 11:54:15)

ohh,pa ne se kregat...sej šravim da mi je čudno...ne,ne poznam točno zakona..ampak ponavadi lastnik plačuje,tudi sama sem lastnik in oddajam in jaz plačujem,ravno tako moji starši in prijatelji...to je na strani lastnika bilo,če se je zakon vmes sšremenil,nevem...evo ravno sem dobila položnico z dursa..se opravičujem za nevednost...

Stran: [1]