picola1
|
Gre za mojo mamo...Do mene se obnaša lepo, se z mano normalno pogovarja, ne kriči name, ni zadirčna, zajedljiva in tudi do moje hčerke je dokaj potrpežljiva... Je pa totalna razlika kar se tiče bratove žene in njune hčerke (do brata je kul). Non stop nekej kriči na tamalo, nič ne zna povedati lepo, skos se nekej zadira nazaj, svakinji skos nekej najeda, hodi ji po stanovanju (z bratom živita v zg. štuku in je v bistvu že od začetka tako, da vsi hodijo povsod-tut brat in svakinj prosto hodita po spodnjem štuku, skupaj jejo, itd.), svakinja nič ne naredi dobro, itd. itd. Skratka, je ena tistih tašč, ki jih jaz ne bi glih dobro prenašala... Svakinja (zaenkrat) molči, v bistvu se ji čudim, da vse to tako dobro prenaša (celo z nasmeškom na ustih, nazaj ji reče samo kaj v štosu, nikoli ji kaj grdo ne reče)...brat je itak razred zase...mami ne bo nič rekel (oz. mora bit že zelo hudo, da ji kaj zabrusi nazaj... pa ni to samo vzgoja, ampak je tut ful zaprt in tih karakter)...oz. sploh ne vem, če ga to obnašanje do njegove žene kaj moti... Mene pa ful boli, ko vse to gledam. Ni mi vseeno za svakinjo in ni mi vseeno za mojo nečakinjo, ki od svoje babice redkokdaj sliši kaj drugega kot pa zateženo sikanje...pa ne to pa ne ono...pa skos jo nekej žali...pohvali jo nikoli...Če si zamislim, da bi jaz imela tako taščo, bi se mi utrgalo... Zdej se mi pa poraja dilema: Ali naj pustim, da se sami zmenijo med sabo (ker dejansko se zavedam, da to sploh ni moja stvar) ali naj mami kaj rečem, glede na to, da se midve odlično razumeva in vem tudi, da upošteva moje mnenje. Po eni strani me vleče, da ji kaj rečem, po drugi strani pa sem mnenja, da se nimam pravice vtikat v tuja življenja... Kaj bi naredile ve?
|