alexjera -> RE: pritožba na podaljšanje porodniškega (5.5.2010 21:46:06)
|
Pozdravljena, jaz sem lani imela identičen primer. Pritožila sem se na ministrstvo, ki je za to pristojen organ, na odločbi ti piše kako se ravna v primeru nestrinjanja. Pritožbo rešuje na drugi stopnji v imenu ministrstva pediatrična klinika. V našem primeru je postopek pritožbe trajal dva meseca, nakar so me napotili na dodatne preglede in po strokovno mnenje na pediatrično, torej samemu sebi, in sicer k Macedoni Lukšičevi. Tu smo po vezah prišli na vrsto v 10 dneh, čakalna doba je sicer 6 tednov. Gospa strokovnjakinja je tamalo pogledala na razdalji 5 metrov in za to si je vzela celo minuto, saj ko je izvedela, da gre za podaljšanje porodniške, ne bom pisala, kaj vse sem bila samo človek ne. Iz ordinacije sem prišla popolnoma osupla po celih 5 minutah, prej pa sem na pregled čakala 1,5 ure, kljub temu da sem dobila uro. Gospa je v teh 5 minutah napisala celo ekspertizo, kako naši nič ni in na osnovi tega so mi pritožbo zavrnili in ukinili tudi fizioterapijo. Sedaj pri starosti 2 leti naša še vedno zaostaja, da ne govorimo o nestabilni hoji, hoji po prstih in podobno, vendar mi fizioterapija ne pripada, ker ji uradno nič ni. Lukšičeva je namreč edini strokovnjak v Sloveniji za to starostno obdobje, tako da drugega mnenja ne morem dobiti. Tako sedaj veselo plačujemo privat fizioterapijo 1 x 10 dni in sicer 35 evrov, s tolažbo, da je to dobra naložba. Takšna je bila naša izkušnja, upam da bo vaša boljša. Je pa na spletni strani CSD Šiška objavljen seznam v katerem primeru ti podaljšajo porodniško. Srečno
|
|
|
|