DragonLady -> Nosečnica brez ginekologa?! (5.5.2010 19:15:15)
|
Da si dam malo duška...trenutno sem v devetem tednu nosečnosti in do danes nisem mogla dobiti niti enega ginekologa,pa sem klicala v par zdravstvenih domov, kjer imajo na uradnih straneh kar nekaj ginekologov in ginekologinj, da ne omenjam tistih s koncesijo....klicala sem celo na ZZZS, kjer imajo seznam zdravnikov, ki naj bi še sprejemali pacientke na novo in tam so mi jih navedli cca. 10. Vse skupaj sem jih poklicala najmanj 35 in NIHČE NI SPREJEMAL! Si lahko mislite? In to kljub temu, da sem jim povedala, da sem noseča, da nisem bila niti na prvem pregledu, da bi mi uradno potrdili nosečnost in mi naredili vse teste. GROZA! Ena sestra mi je po telefonu še celo "pametno" svetovala, da naj grem k nazaj v Ljubljano na pregled k staremu ginekologu, ker tu sigurno ne bom dobila ginekologa (sedaj živim v okolici Maribora, na drugem koncu države!). Vse bi še bilo v redu, če se mi ne bi mudilo, saj sem imela prvo nosečnost rizično s težkimi komplikacijami ob porodu...prav tako pa se bliža čas, da se naročim tudi na nuhalno svetlino....mislim, no comment!!! Naše zdravstvo je res v takem *****, da dejansko brez posebnih vez in prijateljstev ne prideš niti do zdravnika več. Pa nisem komplikator, ni mi važno, ali imam ginekologa ali ginekologinjo, samo, da je....če ima pravi človeški odnos, pa toliko boljše... No, končno, po neskončnim klicem in prošnjam sem dobila svojo ginekologinjo na Ptuju, pol ure vožnje stran. Hvala, dr. Kolar!!! Imela še katera podobne težave?
|
|
|
|