Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 20.5.2010 8:31:14
|
|
|
|
florecita
|
Enako situacijo sem imela jaz s prejšnjim tipom.... par let sva živela tako.. sicer nisva imela otroka. Njegov stari je kr vdrl v spalnico, pa vem, da sva enkrat seksala, jaz ravno na njemu,... stari pa na vratih. In kaj? gre tip do radiatorja in reče: '' samo sem prišel preverit, če vam radiator greje'' in podobne scene.. ker ni hotel stran mamin sinko, sem šla jaz. Po 6. letih. Potem, ko je bilo pa že prepozno, je pa rekel in priznal, da bi bilo boljše da bi šla na svoje... tudi stanovanje bi kupil,... vendar je bilo že prepozno. Želim povedati, da imaš veliko srečo, če se je tvoj res uprl na nek način svojim staršem in sta oba za, da se odselite. No, saj moj zdajšnji je tudi tak, prejšnji pa res ni bil. Ampak ni bil sam kriv, za mamine sinkote so kivi izključno starši. Mojega bivšega je fotr pri njegovih 28. še vedno klical pikec, jurček,... HALOOOO Srečno
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 9:23:12
|
|
|
|
novinohti
|
Mojega bivšega je fotr pri njegovih 28. še vedno klical pikec, jurček,... HALOOOO Srečno [/quote] to pa so ja ta pravi jao jao
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 11:43:54
|
|
|
|
muška
|
zakaj jim pa ti ne rečeš, da prosiš, da vas pustijo malo pri miru? Mi živimo pri naših doma in moja mati pa vsi ostali so tudi skoz hodli. saj večinoma me res ni motlo, mi je pasalo, da je recimo kdo malega prijel v roke, pa da ga je sestra npr. skopala ps to. Včasih pa res rabiš mir. No jaz sem jim povedala, nikogar nisem hujskala, "daj ti povej, daj ti naredi red" sama sem ga in na izi način, če kapiraš. In tudi moja sestra je imela dobri dve leti sobo v najinem stanovanju, pa je vse šlo. Vsese da, če se hoče, če se pa noče pol pač greš drugam ne.
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 13:03:57
|
|
|
|
Anonimen
|
kako sva zrihtala? Ja najprej sva se pogovorila z mojimi starši, če bi šlo pri nas doma. Kakorkoli smo obrnili nebi šlo, ker pri nas je tako, da imamo v mansardi 4 sobe in kopalnico. Ena soba je bila moja, ena od brata, ena od sestre in potem še ena od staršev. Starša bi šla lahko v spodnji štuk, ampak še zmeraj ostaneta samo dve sobi, ker sestra in brat nimata kam it (sestra je sicer rekla da gre tudi v klet, ampak to se pa jaz ne grem). Skratka jaz bi se komot stiskala v dveh sobicah dokler brat in sestra ne gresta na svoje, samo se starša ne strinjata, tako da s tem ni bilo nič. Potem sva začela gledat večstanovanjske hiše, oz. dvojčke. Pač se bova morala za 20 ali 30 let zakreditirat, pa še v tem letu nekaj prišparat da opremiva tega dvojčka, ker je neopremljen. Nekaj že imava, kar lahko odpeljeva bova odpeljala, ampak kopalnice pač ne moreva, tam pa je potrebno narediti novo...skratka upam da bo, četudi bom morala dva šihta delat. Njegovim nisva nič omenjala...izvedeli bodo isti dan ko bomo spakirali-prijetno presenečenje a ni muška: ti si doma, to je drugo. Mene tudi nebi "toliko"motilo, če bi mi sestra skopala malega, če bi moja mami gor prišla (za njo dam roko v ogenj da mi omar nebi odpirala ali da nebi potrkala...), ker sem z njimi živela 25 let in smo navajeni en na drugega, so moja kri, moji najdražji- mojega verjetno bi malo motilo. Tast in tašča mi ne pomenita popolnoma nič-sta samo nujno zlo ki ga dobiš poleg svojega najdražjega. Zakaj? Ker je to familija hinavcev, ki se pred tabo in celim svetom slinijo, ko obrneš hrbet ali zapreš vrata za seboj pa te opravljajo, opravljajo tvoje starše, sorodnike...-in te hinavščine ne prenesem.
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 13:29:27
|
|
|
|
biba88
|
nosečka24 mislim da bo to najboljša rešitev in držim pesti da čim prej greste na svoje in v tem letu čim več prihranita moja zgodba je pa taka in se še vedno dogaja.... sem v 38 tednu in čakam da grem rodit z fantom živiva pri njegovih v hiši in imava svoje nadstropje, ki ga deliva z starim atom, ki je največja faca in ga imam rada kot svojega! problem je v tašči, ki se je vtikala v vsako stvar vse je prebrskala potem je najdla v predalu lubrikant in ga nesla mojemu in spraševala kaj je to!!!!!! pospravljala je sobo in govorila okol da nisem dovolj dobra in ambiciozna za njenega sineka!!! obema nama je počil film ko sva povedala da sva noseča!! iz ust tašče in tasta so letele žaljivke!!!!!!! noro!!!! moj je HB takrat stopil na mojo stran in pop***** od takrat ne hodi noben k nama naju pustijo...HB...vendar njenih besed in dejanj ne bom pozabila ne morm oprostiti...jih je moj že pripravil da ko bo dojenček bom rabila mir nadiral jih bo pa sproti. če bi imela denar, sva oba študenta, bi šla takoj k mojim ali pa na svoje toda zaenkrat ne bo šlo.....če pa ne bo imam pa pri meni doma vedno odprta vrata.....sicer bi imela samo eno sobo ampak vem da bi imela mir.....ker se mojim ne da ukvarjat z bedarijami......vendar si želim v roku parih let iti na svoje! uopam da mi bo uspelo.....
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 13:30:55
|
|
|
|
ronja
|
No jaz sem jim povedala, nikogar nisem hujskala, "daj ti povej, daj ti naredi red" sama sem ga in na izi način, če kapiraš. Ja, ampak si bila ti pri svojih. Če bi pa šlo tvojemu na jetra, bi se pa verjetno na njegovo stran postavila... mene bi sicer motili vsi oz. kdorkoli, da mi kar uletava, ampak svojim veliko lažje dovolj "odločno in na glas" rečeš, da te vzamejo resno. Tašče pa ne moreš nap*, za lepe besede so pa včasih babice malo gluhe, če so vnučki zraven.
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 13:43:48
|
|
|
|
muška
|
glej, tudi tašči sem SAMA povedala če/ko mi kaj ni pasalo/paše. Ravno par dni nazaj sva imeli "borbo", ker smo kupili prikolico in njej to ni pasalo.Pa dol mi visi, misva sva se tako odločila, midva jo bova plačala. In če bi živeli pri njih in ne pri mojih, bi ji isto šla sama povedat kaj mi ne paše. Ja, kaj je pa to takega. Mogoče sem res malo "preveč" odprt človek in res je, da vsakemu povem kar mu gre. Eni sprejmejo z nasmeškom, eni pa me ne morejo več videt od šoka.
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 15:46:32
|
|
|
|
Anonimen
|
muška, jst imam pa rada take odprte ljudi, ki niso hinavci-svaka ti čast, samo kot sem napisala-svojim ljudem lažje popuščaš,kot tujim.
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 15:50:57
|
|
|
|
Andromeda
|
Definitivno je odnos z mamo eno, s taščo pa čisto nekaj drugega in življenje pri enih drugačno kot pri drugih. Jaz pač moji mami lahko povem vse, tudi kar mi ne paše v zvezi z njo, odnos snaha - tašča pa že a priori zahteva neko distanco, da ni komunikacija na nivoju:: Madonca, tašča, si pa zoprna danes!" Mami namreč lahko to rečeš, tašči pač ne moreš...Tako tudi lažje svoji mami razložiš, da potrebuješ mir in zasebnost. Babi, ki pa sploh ne pozna pojma "intimnost" in "zasebnost" se pa itak ne da nič dopovedat. Vsaj jaz imam tako izkušnjo z mojo taščo.
< Sporočilo je popravil Andromeda -- 21.5.2010 15:51:18 >
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 16:10:13
|
|
|
|
ronja
|
Mogoče sem res malo "preveč" odprt človek in res je, da vsakemu povem kar mu gre. Eni sprejmejo z nasmeškom, eni pa me ne morejo več videt od šoka. No, sej tudi to drugo ni zmeraj tako slabo. Saj ne rečem, imaš point, fajn je, če se ti rata vse sami zmenit. Svaka čast, resno! To občudujem pri ljudeh, ful! Jaz se ne morem pripravit, da bi ji dovolj grobo rekla, da naj gre, recimo. Ali pa da bi ji 100x rekla za kakšno stvar. In zato je rajši ne vabim, kadar ni lubija zraven, ker on ji pa seveda reče, kakorkoli je treba, sama tako ne gre (no, vsaj do zdaj še ni;) - razen enkrat, ko je lubi klical, da je na poti domov, pa se je hitro pobrala, da ga ne bi srečala - sta mela prej enkrat neke debate...) Jo imam pa rada in se mi zdi zelo fajn ženska. Ampak sama z njo si pa "ne upam" več bit, ker se mi zdi, da bi enkrat mela poln kufer in bi samo eksplodirala, to pa bi jo bolelo. Ne vem pa, če se dejansko lahko spremeni, ker mislim,da se noče. Zato se rajši diplomatsko izognem (imam to srečo, da smo na svojem in je to možno). Vsak najde svojo pot iz težav .
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 16:11:19
|
|
|
|
ronja
|
Definitivno je odnos z mamo eno, s taščo pa čisto nekaj drugega in življenje pri enih drugačno kot pri drugih. Jaz pač moji mami lahko povem vse, tudi kar mi ne paše v zvezi z njo, odnos snaha - tašča pa že a priori zahteva neko distanco, da ni komunikacija na nivoju:: Madonca, tašča, si pa zoprna danes!" Mami namreč lahko to rečeš, tašči pač ne moreš...Tako tudi lažje svoji mami razložiš, da potrebuješ mir in zasebnost. to sem hotela rečt, ja... Samo ne znam tako na kratko .
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 21.5.2010 19:34:06
|
|
|
|
Anonimen
|
tako je, moji mami povem lahko vse, tudi ona je sicer taka oseba (pa tudi nas je tako vzgajala), da se je tuje reči nič ne tičejo, oz. drži distanco in spoštuje zasebnost drugih oseb (tudi svojih otrok). Zato mi je še toliko manj jasno, kako je lahko ena oseba toliko brez mozga, ali pa tolk neinteligentna, da ti vpada v spalnico oz. kamorkoli kjer se smatra da je tvoja intima. Ne vem no, jst doma tud nisem kr uletela v spalnico svojih staršev kadar se mi je zapasalo ali pa k sestri ali bratu v sobo, pa mi ni noben nikoli rekel naj trkam ali naj ne hodim-pač mi je to logično in ne razumem kako da enim ni
|
|
|
|
RE: kako ohraniti mirne živce? 28.5.2010 20:04:34
|
|
|
|
novinohti
|
IZVIRNO SPOROČILO: nosecka24 tako je, moji mami povem lahko vse, tudi ona je sicer taka oseba (pa tudi nas je tako vzgajala), da se je tuje reči nič ne tičejo, oz. drži distanco in spoštuje zasebnost drugih oseb (tudi svojih otrok). Zato mi je še toliko manj jasno, kako je lahko ena oseba toliko brez mozga, ali pa tolk neinteligentna, da ti vpada v spalnico oz. kamorkoli kjer se smatra da je tvoja intima. Ne vem no, jst doma tud nisem kr uletela v spalnico svojih staršev kadar se mi je zapasalo ali pa k sestri ali bratu v sobo, pa mi ni noben nikoli rekel naj trkam ali naj ne hodim-pač mi je to logično in ne razumem kako da enim ni ja res je eni so od brez predsodkov in moralnih načel in mislijo, da lahko delajo kar hočejo, se vtikajo, napiz...., opazujejo, uletavajo kadar jim zapaše in iz dolgega časa počnejo glih kar jim pride v betico, firbcajo in prisluškujejo...WTF no moja tašča je to vse dobro obvladala, sploh ni po mojem vedela, da zasebnost obstoja boljš da se ne spomnem, men je sicer žal, da se nisva razumeli, pač ni šlo ni bila ista ali vsaj podobna valovna dolžina, no zdaj je ne bom nikoli več videla, upam da se ima fajn tam gori, jaz se mam dol čisto super in to priznam, ker je to čista resnica
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?