Otrok, ki uživa zunaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


MINEJA -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 13:57:39)

Pozdravljene mamice!

Ali so tudi vaši malčki sedaj prikrajšani za aktivnosti na prostem, ko imamo tako vreme???

Naš Tinaj (17 mesecev) že od vsega začetka veliko časa preživi zunaj - prej v vozičku na sprehodih, sedaj pa že bolj samostojno. Trenutno ima manijo zbiranja kamenčkov. Kjerkoli smo najde kamenčke in jih nabira in nabira, zbira v vedro, meče v potok, lužo, ... Zelo rad ima tudi, ko z babico hranita kokoši, obožuje svojo hiško in seveda peskovnik. Peskovnik je zakon! Ni pa zainteresiran za žogo. Njegov očka pa tako navdušen igralec košarke in nogometa, njegov sin pa le dvakrat vrže žogo in konec.Poleg tega zelo rad opazuje naravo, opazi vsakega metulja, čebelo, muho, letalo, traktor , ...

Kaj pa vaši malčki? So radi zunaj? In kaj počnejo in kaj počnete vi z njimi?

LP v upanju na vsaj stanovitno vreme!




dory -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 14:03:31)

Nas tamal tud izredno uziva zunaj...najrajs je na vrtu,pod pogojem,da ga vsi pustimo cist na miru,da ordinira po svoje...tako preklada lopate, nosi okol metle, se najrajs pa ima,ce dedi kaj dela zunaj in zraven vneto sodeluje...ja mojga otroka ne bo treba posebej ucit da bo poprijel za delo:)-:)-... nor je tudi na zogo,ki jo po novem brca,sam kaj ko se zgodi,da stopi na zogo in bum na glavo :)...je poosebljena neroda :)

drugace pa greva v vrtec na igrala, ali pa kak sprehod po polju kjer si ogledujeva naravo in vse kar je v njej...za piko na i si greva pogledat na sosedovo kmetijo se kravce,pa becke in ostale domace zivali na katere je nor, pol pa seveda se traktorje...






nejcko -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 14:04:56)


Naš 3,5-letnik bi bil itak non stop zunaj. Še spal bi tam, če bi lahko. In tudi naša enoletnica jo z največjim užitkom pobriše iz kuhinje v vežo, nato ven in v peskovnik, pri tem pa vriska in vriska.

Žal je to mogoče samo pri babici in dedku, ker drugače živimo v bloku, je pa tudi to gotovo razlog, da bomo nekoč imeli svojo hiško.

Sine se rad vozi s kolesom, avtomobilom na nožni pogon, pa tudi peskovnik ima rad, tamala pa ... peskovnik!!!!!!




nejcko -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 14:06:29)


Aha, še to - za našega tavečjega je tudi voda zakon, kjerkoli, kakršnakoli, samo da je.





MINEJA -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 14:07:46)

Sem tudi jaz pozabila prej napisati, da voda je pa itak zakon. Kopanje v bazenu, v bani, luže, bideji, ...

:kuza::kuza::kuza:




Lenny -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 14:10:53)

V torek je mali zvečer stal pri oknu in prosil: "Dežek, posim nehaj padat!" To pove vse.
Kljub temu, da smo "uličarji" - torej živimo za zdaj še v bloku - je mali večino časa zunaj. Hvala bogu za kamniški drevored, Pohorje, Ribniško selo, .... in zdaj tudi parcelo. Pesek je zakon in peskovnik je naša "črnogradnja", saj ga obožuje. Drugače pa tricikel, rolerji, trenutno se trudi, da bi naju "namigal" za nakup bagra na pedala, zdaj že veselo hodi v hrib (Urban, Pekerska gorca, polovica Pohorja), mimogrede ogovori vse, kar leze in gre, prepričuje mravlje, naj mu zlezejo na roko in lovi kobilice. Na srečo ima tudi bodoči vrtec ogromno igrišče z lepim peskovnikom in ugodno lokacijo za sprehode.
Veliko sončka in užitkov v naravi!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.7.2005 14:12:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Pupica -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 15:11:35)

Mi2 našo gospodično odpeljeva ven tudi kadar je dež. Pač v vozek in čez pokrivalo. ali pa v ruzak pa dežnik v orke in gremo.
Je pa res, da se pa potem ne more igrati vzuni na travici...zato pa držimo:miska::miska::miska::miska:za čimlepše vreme:bravo::bravo::bravo::bravo:




CatJa -> Otrok, ki uživa zunaj (14.7.2005 16:09:04)

Tudi Jan cisto ponori, ko greva ven. Ze na vrhu stopnic kaze pa-pa, okrog hise takoj preveri, ce je se vse na svojem mestu. Na igriscu pa takoj v peskovnik, gugalnica je cist izpadla iz igre. Se mi je v nedeljo prav zasmilil, ko ga nisem pustila v peskovnik z mokro mivko, ker potem se kar vsede in ga ne spravis vec ven.
Zdej pa tako do konca tedna napovedujejo boljse vreme in bodo nasi malcki prisli na svoj racun.




Stran: [1]