marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: RMRM Vidim da je kar veliko različnih izkušenj s pridobivanjem odločbe za usmerjanje. Jaz sem vložila lani septembra, z namenom, da letos, ko začnemo z vrtcem, začnemo tudi z dodatno strokovno pomočjo. Preglede sva dala skozi, psihologinja mi je povedala, da so strokovno mnenje komisije tudi poslali na ZRSŠ, da pa mora še vrtec potrditi, da bo zagotovil delavca, ki bo otroku nudil dodatno pomoč in šele na podlagi tega potem izdajo odločbo. Sedaj me pa pošiljajo od enega do drugega. Ravnateljica vrtca mi je junija povedala, da spec. ped. sploh nimajo, oz. je polno zaseden in še enega otroka ne more sprejeti, prvi razpis je padel v vodo, avgusta naj bi začeli z novim razpisom. Pediatrinja, ki je vodja komisije, mi je rekla naj v vrtcu poskušam doseči, da bodo zagotovili to pomoč, sama pa sedaj ne vem več kako in kaj. Ne vem, a smo res starši dolžni skoraj da ne razpisati delovno mesto strokovnjakov, ki bodo našim otrokom pomagali, ali so zato določeni uslužbenci plačani. V glavnem, po enem letu še vedno ni odločbe ( čeprav zakon navaja šest mesečni rok za izdajo odločbe) niti ne vem, če bo vrtec zagotovil nudenje pomoči. Sedaj pa ne vem, ali naj pošljem pritožbo na naslov, kamor sem poslala vlogo za usmerjanje otroka s PP, ali ne, ker vem pa da vrtec bom rabila in se ne želim spuščati v neke konflikte. Od kod ste? Na nekaterih koncih Slovenije namreč zelo primanjkuje spec. pedagogov, vrtec že lahko da razpis ven pa ga ne dobijo. Vem da pri nas velikokrat vrtec ali šola poskuša dobit defektologa ali spec. pedagoga ampak ker se na razpis nihče ne javi, komisiji napišejo dopis, da tega pogoja ne morejo izpolnit, lahko pa nudi otroku pomoč izkušen pedagog z dodatnimi specialno pedagoškimi znanji in je potem od komisije odvisno ali se s tem strinja. Žal je v sistemu precej ovir in nesmislov.
< Sporočilo je popravil marta82 -- 15.8.2011 23:25:53 >