barvanje stanovanja... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

roberta -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 12:56:41)

zivjo,
imate kak predlog kje bi lahko dobila kake dobre vzorce prebarvanih sten stanovanja... z možem si ne želiva klasike, se pravi le belino, ampak tudi kake kombinacije različnih barv ali pa enostavno kako lepo enotno barvo, na katero bi potem lahko tudi sama kaj narisala (ali obstajajo kaki vzorci že kje na netu?)... pa si želiva to kje to pogledati - ali obstaja kaka internet stran za take predloge ali kaj drugega?

hvala,
roberta

tilka -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:01:06)

Meni je moj "malar" vse prinesel s sabo, tako da sem se komaj odločila kako in kaj. Imel je kataloge vsega mogoče, za vsako vrsto barve in možnosti, ki jih nudi posebej....Če pa delaš sam, pa bi ti mogoče svetovali v dobro založeni trgovini s tem materialom. Vem da se tam dobijo določene šablone za obrobe.

gaja* -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:10:52)

Hej,
sicer meni take šablonske finte po stenah niso najbolj všeč, majo pa malarji tega polno ... Razen če iščeš še kaj za otroške sobe :zmeden2:

In glede na izbiro barv, ki jih imaš dandanes, bi jaz napisala barvanje stanovanja juhuhu :):bravo::bravo:

Midva sva barvala predlani, vsako sobo v svojo barvo in potem jo opremila tako, da vse paše skupi.. Lani sem se pa še jaz nad hodnik spravla :)-:)- kar tako, malo po svoje :)-:)-

Magi* -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:28:36)

jaz sem si sama zmešala več barvnih odtenkov (z navadnimi akrilnimi barvami, ki jih imam doma) in pobarvala listke potem sem pa te listke skupaj zlagala, dokler nisem dobila primernih kombinacij. sem pa tudi kasneje vse barve sama zmešala. kupila sem tri osnovne že zmešane barvne odtenke (rdeča, rumena in modra), navaden bel jupol in zmešala v želen odtenek. zanalašč pa nisem kupila že zmešanih končnih barv, ker nikoli nisem dobila čisto tisto, kar sem iskala in tudi malo bolj oljne so, če dodaš malo jupola pa lepo matirajo.

paziti moraš tudi na to, da barva deluje malo drugače, ko se posuši in tudi na vsaki steni malo drugače, ker drugače svetloba gor pada.

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:32:29)

Moj album poglej. Je vse farbasto.

Pa če bo prilika in bo prjatlca dovolila, bom enkrat še njene not butnla.

huda -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:36:29)

pikec,...
tebi se pa vidi, da imaš žilico......
ful lepo stanovanje:bravo::bravo::bravo:

... a bi prišla še meni svetovat?

:rozica:

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 13:57:50)

Ma ni blema - sam je zdej to bivše stanovanje. Ostaja bivšemu možu :((:((:((:((:((

huda -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:01:04)

... bo pa tvoje novo stanovanje še lepše:bravo:..... al se motim?

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:02:01)

A mi lahko katera razloži, katere so hladne barve? :zmeden:

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:14:35)

Hladne barve so načeloma vse tiste , ki vsebujejo belo barvo.

Roza je lahko hladna ali topla, odvisno od sestave same barve.

Načeloma so tople:
Rumena, oranžna, rdeča in njihove mešanice

Načeloma so hladne:
modra, zelena, in vse barve z veliko količino bele barve.

Barva+bela+oker = topla barva
Barva+bela = hladna barva

Lahk poskusite s temperami. Ne sme pa bit preveč oker samo tako tako malo za en mišji drekec, še manj v bistvu.

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:23:50)

aha...se pravi pastelni odtenki?

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:25:55)

Načeloma.

Lohk pa svoje vaje za Barvne študije pofotkam in ti dam vzorce gor, da boš vidla razliko. Če mam v LJ zadevo, če ne bo trajalo kak teden, ker moram domov.

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 14:39:35)

Če se ti ljubi, prosim, ni pa nujno. Hvala. Mislim, da imajo v trgovini Mavrica (v Lescah in Medvodah) tudi barvne palete, pa si bom tam kakšno ustrezno hladno barvo izbrala. Zanimalo me je predvsem zato, ker bi rada optično povečala prostor - s hladnimi barvami.

Anonimen -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 15:08:19)

Če hočeš prostor povečat moraš vzet tako, da bosta dve vzporedni steni za odtenek svetlejši kot drugi dve. Po možnosti sta to dve daljši stranici. Drgač pa ti prostor podaljšajo horizontalne čerte, ali kaka taka horizontalno stegnjena linija.

kimi -> barvanje stanovanja... (14.7.2005 21:49:07)

Moj dragi je malar in mislim da mora imeti te palete vsaj videla sem en kup barv v plastični zloženki in si potem lahko izbereš

Lenny -> barvanje stanovanja... (15.7.2005 7:30:05)

Pikec, a o teh trikih morda obstaja kakšna literatura, primerna tudi za laike?

Stran: [1]