gojenje petršilja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

J.L. -> gojenje petršilja (3.5.2010 22:40:55)

v stanovanju sem si v lonček  posejala petršilj. sedja pa me zanima, če ga lahko dam že takoj ven, ali naj počakam da vzklije? je potrebno še kaj razen svetlobe in zalivanja? 

Gina -> RE: gojenje petršilja (3.5.2010 22:46:07)

Peteršilj rabi kar precej dni, da vzklije (skoraj tri tedne - da se ne boš ustrašila, če ga ful dolgo ne bo ven - pa upam da ga nisi preveč globoko posejala, ker mora biti čisto malo pod površjem), pa nizke temperature mu tudi niso všeč, zato ga imej raje 14 dni še notri - zaradi klitja, ne zaradi peteršilja samega, ker odrasla rastlina ni občutljiva, celo przimi. Če si ga posejala v lonček je fajn, da je v globokem lončku, d a lahko korenino razvije in normalno raste. Pa razredči ga, ko bo ven prišel. Za druge reči pa sploh ni občutljiv. Tudi v polsenci ga lahko imaš, ne le na soncu.

luan -> RE: gojenje petršilja (3.5.2010 22:46:15)

Jaz sem ga dala ven.Pa tudi prejšnja leta, sem ga pa samo zalivala in nič drugega.Pa je bil zelo lep.

J.L. -> RE: gojenje petršilja (3.5.2010 22:49:36)

sem ga dala v globok velik lonec, prekrit pa je glih toliko, da je. saj ravno to me je zanimalo, ker je deževalo, pa je tako čudno vreme, raje počakam še malo, preden ga dam ven.

pupika -> RE: gojenje petršilja (5.5.2010 7:29:23)

Jaz sem peteršilj posadila na vrtu že konec marca, pa mi je kar veliko peteršilja ven prišlo. Imam pa še enega v lončku, ki sem ga kupila že posajenega in ga imam tudi na balkonu že mesec dni, pa mi lepo uspeva.

Stran: [1]