liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: liliana Ja, mi je normalno......in moja tašča, kakor tudi moja mama, kdaj pa kdaj, ko pride na obisk zloži perilo, mi tudi okna opere, pomije posodo, včasih kaj zlika......tudi jaz to kdaj opravim pri njima.....mimogrede, jaz imam tudi ključ od hiše svojih staršev, prav tako imata onadva ključ od naše hiše......prav tako ima tudi mož ključ od hiše svojih staršev in obratno.... Mene bi bilo mocno sram, da mi v svojih letih mama se okna pomiva, lika, pere itn... ce potrebujem pomoc, jo bom najela. Enako velja za tasco. Obema povsem zadostuje lastno gospodinjstvo, pa se to jima je marsikdaj prevec. Ne vem no.....pri nas nihče nima striktno ločeno "moje" in "tvoje" in striktno razdeljene pristojnosti dokler lahko čigave "lovke" sežejo.......in zaradi tega se mi verjetno zdi avtoričino pojmovanje dotičnega "problema" malo pretirano...... To pomeni, da po tvoji logiki, ce pride na obisk druzinski clan, ki kadi, a pri nas se v stanovanju ne kadi, je ta druzinski clan upravicen, da naredi kakor mu pase, ker nimamo striktno loceno moje in tvoje, ker se cutimo kot druzina, ne gledamo do kje cigave lovke sezejo in nismo strogo razdelili pristojnosti..? Potem je normalno, da on prizge v dnevni pred tv-om, saj se tako domace pocuti,a doma tudi tako dela, pa na straniscu, pa v kuhinji po kosilu, pa se otrese v kroznik., ker.,. tako mu pase posedet, a domaci ste pa ne pricakuje, da ti skocis po pepelnik ker ga ni treba spredaj in zadaj strec... Ali morda pricakujes toliko spostovanja do tvojega doma, da tudi domaci spostujejo tvoj red v tvojem domu in ne kadijo? A so domaci res tako domaci, da si lahko prav vsako obnasanje privoscijo? Moj svak ima punco, pa bi doma z njo sedel v gatah, mi smo domaci, ali menis, da je logicno, da tudi pri nas sedita s punco na klavcu pred tv-om v gatah??? Misek, včasih smo malo preveč obremenjeni z lastnimi pravili...... mene pač ni sram, da mi mama ali tašča kdaj okna pomijeta in rože zalijeta......saj isto jaz kdaj počnem tudi pri njima....pokosiva z možem travo, zalijeva vrt, pomijeva posodo......in ne vidim v čem naj bi bil problem .....pač ne branim z vsemi štirimi svojega maneverskega prostora v stilu "to je moje in tu veljajo moja pravila"....... Kar se pa tiče tvoje podrobne analize družinske povezanosti.....edini član v ožji in širši družini, ki kadi, sem jaz.....in nikoli nisem kadila v hiši, niti v svoji......tako, da je čisto vseeno, če si prižgem cigaret na svojem dvorišču ali na taščinem......s tem kaj bi bilo, če pa bi kadil še kak drugi član širše družine pa se še nisem ubadala in analizirala svojih morebitnih postopkov, ker se mi ne zdi potrebno....... Kar se pa tiče širšega družinskega člana v gatah......ravno prejšnji vikend sta bila tast in tašča pri nas na obisku.......in sem šla ponoči na wc.....in izgleda je istočasno pritisnilo tudi tasta in sva se srečala na hodniku......jaz v kratki pižami, on v majci in gatah......in sva preživela, pa nič naju ni bilo sram naslednje jutro.....
|