lottyka -> RE: vodene koze (3.5.2010 23:28:27)
|
Jaz sem bila ravno ene 14 dni nazaj na testiranju na infekcijski kliniki, ker so možu odkrili herpes zoster in od tega se lahko nalezeš in dobiš norice oz. vodene koze. Meni so rekli da jih ne moreš dobiti 2x, v kolikor imaš protitelesa. Ker ta protitelesa ščitijo tako tebe kot plod. Če pa nimaš protiteles, pa je zelo nevarno. Meni so naredili celo paniko ker ni bilo nikjer zapisano da bi prebolela, sama pa tud nisem vedla, tako da sem mogla takoj v tisti uri direkt na infekcijsko. Baje se vsaka ura pozna, kajti če si v stiku in nimaš protiteles ti preventivno dajo infuzijo da začitijo plod. Meni so razložili da ti dajo s to infuzijo protitelesa in da velikokrat pomaga da ne zboliš, predvsem pa da zaščitijo plod. Testiranje je na račun zavarovalnice če si prišel kakorkoli v stik z okužbo, drugače pa se da tudi samoplačniško (mi je zdravnica pol rekla, da škoda ker se nisem šla testirat pred nosečnostjo, da bi prihranili paniko, da se da tudi samoplačniško). Za sam plod pa naj bi bilo kar nevarno, sploh sodeč po paniki, ki so jo naredili meni. Če nisi prepričana in si prišla v stik, prosi da te dajo testirati. Testirajo pa tako, da ti vzamejo kri in počakaš na izvide ene 4-5 ur.
|
|
|
|