nananaja -> RE: do kdaj lupinica? (3.5.2010 22:29:55)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 Za lupinico je dobro, da je otrok v nejej dokler mu je ta prav. Če ima glavo še lepo oprto, če so mu pasi še dovlj veliki, če mu noge ne bingljajo preveč čez potem naj bo otrok še v lupinici, saj je to zanj bolše. To je tako, kot bi nas obuli v pol prevelike čevlje....potem pa hodi če moreš. Tako pa otroček udobno leži in kar je dodatno fajn je obrnjen v kontra smeri vožnje. Jaz vem, da sem prvega prehitro prestavila v avtosedež. Te napake ne bom ponovila in bom malo imela v lupinici kar se najdlje da. Očitno bo to pri nas kar dolgo, saj je mala res mala (kratka) in bo lahko še nekaj časa v lupinici. Tudi jaz sem to trdila, pa sem se morala močno ugrizniti v jezik. Pri 6m je pripenjanje v lupino postalo precej mučno, tako da je šla v večji stol pred 8m, s tem smo se znebili ihte, pa končno je bila spet pripeta tako, kot mora biti. Žal se je mala odločila, da ona paže ne bo ležala! Je pa potem skoraj toliko ležala v stolčku 9-18. Pa je precej majhen otrok. Pa prosim ne govorit, da vse reši maxi cosi lupina, ki je velika. Mi smo imeli dve dovolj veliki lupini, a nista rešili problema... Tako da ni nobena katastrofa v tem, da se da otrok pred 9 mesecem v stol, samo potem je treba toliko bolj paziti, kakšen stol kupiš. Je precej razlike med 7mesečnikom in enoletnikom, ter stolom 9-18kg in stolom 9-36kg.
|
|
|
|