sami0804 -> RE: shranjevanje - pravilno zamrzovanje materinega mleka (4.5.2010 15:55:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: djjaka Hello , Mene zanima ena stvar. Ali lahko shranimo v en loncek materino mleko od razlicnih dni? Primer: 1. v loncek ga shranimo 30ml in damo v zmrzovalnik 2. drug dan vzamemo iz zmrzovalnika in mu dodamo se 30ml 3. naslednji dan dodamo se 30ml in 4. naslednji se 30, tako da pridemo do nekega polnega obroka za otroka strega 6 mesecev. Nekje sem bral da to lahko naredimo in da mleko ko ga odtajamo samo dobro premesamo spet nekje sem bral, da se to ne sme. Kaj je zdaj prav? [sm=zmeden.gif] Hvala za odgovor [sm=smiley1.gif] V Štorkljini brošurici o dojenju in izbrizgavanju ter shranjevanju materinega mleka piše,da se sme. Sama tega sicer nisem delala,preprosto zato,ker ni sem nikoli zamrzovala mleka.Pri prvemu otroku sem črpala en mesec,vendar samo za naslednji obrok,pri drugem otroku,pa nisem nikoli črpala(razen enkrat v porodnišnici). Glede na to,da pišeš,da je za 6 mesečnega otroka,pa mislim,da ne bi smelo biti problema.
|
|
|
|