lilip
|
strinjam z vsem kar so ti napisale predhodnice. Če boš brala mojo temo, boš videla, da sem bila na istem kot ti, pa tudi popolnoma zmedena in "nepoučena" kar se tiče dojenja in nastajanja mleka itd. S pomočjo mamic s tega foruma pa se danes še vedno lepo dojimo IZVIRNO SPOROČILO: bejbika81 Pozdravljene! Da se še jaz pridružim z mojim vprašanjem... Naša princeska je stara 1 mesec in se dojimo. Ponoči gre brez problema, čez dan pa nastajajo problemi, ker bi non-stop jedla. Ob prihodu iz porodnišnice se je zbujala in jedla na 3 ure, zdaj pa včasih tudi po cel dan nič ne spi in samo nekaj išče. Če se hraniva na 2 uri, pa ne zaspi, potem prosi še in še, ampak kaj ko mi izprazne obe dojki in mleka nimam več... Takrat sem primorana ji dodati. V 1 mesecu se je zredila za 1160 g, kar je super dobro, patronaža mi je celo rekla, naj nič ne dodajam, da je mleka dovolj. A kaj ko mi obe sprazni pa prosi še?! Ne morem je pustiti jokati! Zdaj bom probala to varianto, če je slučajno vmes kaj žejna, pa ji bom dala malo čaja... Imate kak nasvet, da nebi več dodajala? Kaj lahko naredim, da bodo dojke konstantno polne (če se to da?)? Hvala za nasvete in LP Kako pa veš, kdaj ti sprazni dojko? Saj mleko se dela kar naprej, tudi če se ti zdi, da že v prazno vleče, bo čez nekaj minut spet prišlo do izcejalnega refleksa in mleko bo spet začelo teči. Več kot boš dojila, več bo mleka. Moj tadrugi je imel včasih kako uro na dan, ko je hotel samo vleči; sem ga podojila najprej na levi, potem na desni, pa včasih še spet na levi. Dude ni maral in se je tako lepo pomiril. Pa zapomni si, če podojiš na obeh straneh naenkrat (eno za drugim), moraš pri drugem dojenju začeti tam, kjer si nehala (če zdajle podojiš najprej in L, takoj zatem pa še iz D, podoji čez 2, 3 ure, ko pač otrok zahteva, najprej iz D, potem iz L). S tem se bo delalo še več mleka. Če otročku paše (in tebi) ga torej pusti na prsi tudi ko se tebi zdi, da ni nič več notr. Dojenje ni samo hranjenje, je veliko več - občutek topline, varnosti, bližine... Zredila se je pa več kot dovolj, tako da jaz sigurno ne bi dodajala...
|