|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tožba MOL za povračilo stroškov zaradi nedobl...
1.5.2010 20:40:24   
Mašinka
Ojla,

mene pa zanima, če ima kdo izkušnje oz. kakšno je vaše mnenje glede tožbe MOL za povračilo stroškov, ki jih bomo imeli tisti, ki vrtca v MOL ne bomo dobili?

Na primer: mi imamo enega otroka v vrtcu, drugega pa vpisujemo letos. Če bi vrtec za drugega dobili, bi ga imeli brezplačno (pa še za prvega bi padli v en plačilni razred nižje), če pa vrtca ne bomo dobili, bomo morali plačevati cca. 500 EUR na mesec za privatno varstvo.

Torej - ker mi občina ne omogoča vpisa otroka v vrtec (ker ne zagotavlja zadostnega števila mest) me letno oškoduje za več kot 6.000 EUR. user posted image Iz ustavnega stališča, bi morali vsi imeti enake pravice in možnosti, kar pomeni, da tu neka pravna podlaga je... Ne vem pa kakšna je sodna praksa?

Mašinka

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tožba MOL za povračilo stroškov zaradi ne...
1.5.2010 20:43:45   
end1
pomoje ne bo nič s tožbe, jaz sem druga občina sicer ampak zaradi napak komisije dobila vrtec za drugega otroka v drugem kraju in mam isto stroške, pa se vsi požvižgajo na to!

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.5.2010 20:48:06   
K_a_t_i
A obstaja kak zakon po katerem ti občina MORA zagotoviti mesto v vrtcu user posted image V tem primeru se bi meni taka tožba zdela celo smiselna. V nasprotnem pa ne vidim prav nobene pravne podlage za tovrstno tožbo...
Potem bi namreč lahko tožili prav vsi, tudi tisti, ki vrtca niso dobili za prvega otroka.

Še tole - sicer laično, ampak vseeno - glede na to, da obstaja pravilnik po katerem se prednostno razvršča otroke v vrtec do zapolnitve mest, imaš po mojem mnenju enake pravice in možnosti kot vsi ostali, ki v tekočem letu vpisujejo otroka v vrtec. Samo pač eni naberejo več pik - po istem pravilniku.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 1.5.2010 20:51:23 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.5.2010 20:53:14   
benika
Ah za kaj vse ljudje danes ne bi tožiliuser posted image

Mašinca, od kod tebi ideja, da bi morala nujno dobiti vrtec? Na katerem papirju ti občina zagotavlja, da moraš nujno dobiti vrtec za otroka? Nisi edina, ki za varstvo plačuje kot nora. A si predstavljaš, da bi vsi ti starši tožili državo?

Pa čisto mimogrede...varstvo se da najti tudi po krepko nižji ceni, kot jo plačuješ ti.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.5.2010 21:18:10   
Taula
Kaj vse se še ne boste spomnili. Varstvo privat se da dobiti ceneje...vem ker tudi sama plačujem, ker nisem dobila vrtca. Upam da bo letos.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.5.2010 21:24:49   
zmajaz
No potem najboljše, da še recimo tisti, ki ne dobijo mesta v želeni srednji šoli ali na želeni fakulteti tožijo državo, ker bi morali meti vsi enake pravice, ipd. Pa kam bomo prišli no. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.5.2010 21:28:17   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

No potem najboljše, da še recimo tisti, ki ne dobijo mesta v želeni srednji šoli ali na želeni fakulteti tožijo državo, ker bi morali meti vsi enake pravice, ipd. Pa kam bomo prišli no. user posted image

mogoče pa če bi bilo vloženih več tožb, bi občina poskrbela za to da so vpisani otroci v vrtcih, tako pa imajo druge interese!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.5.2010 21:42:14   
Mašinka
Saj ne gre za tožarjenje v smislu "dajmo kaj zaslužiti".... Mogoče bi naše mestne veljake kakšna tožba spodbudila k temu, da bi se glede vrtcev v MOL kaj premaknilo! Problematika je znana že kar nekaj let, pa se nič ne premakne, kvečejmu na slabše gre. Pravilniki gor, pravilniki dol, mest pa še vedno ni dovolj za vse. user posted image

In zakaj ne bi VSI, ki ne bomo dobili vrtca tožili države? Zakaj je to tako nezaslišano?

Zakaj ti da država (oz. občina) subvencijo samo v primeru, če si že itak srečko, ki ti uspe dobiti javni vrtec? Tisti, ki bomo zviseli, bomo zviseli pa na celi črti? Po moje bi bilo fer, da bi vsi dobili enako, torej, če bi ti država (ali občina) krila 150 EUR na mesec pri javnem vrtcu, naj ti to da tudi v primeru, če vrtca zaradi pomanjkanja mest nisi dobil.

A ni tukaj neke logike user posted image ?

Mašinka

< Sporočilo je popravil Mašinka -- 1.5.2010 21:45:22 >

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.5.2010 21:43:52   
Felicita
ker nismo v US (kjer bi se šli skupinske tožbe in/ali bi se primeri odločali na preteklih primerih) in nimamo zakona, po katerem ti je država DOLŽNA zagotovit vrtec. ali srednjo šolo for that matter. edino stvar, ki ti je država DOLŽNA zagotovit je OŠ.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.5.2010 21:43:54   
Mašinka
no saj v tem smislu sem mislila user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: end1

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

mogoče pa če bi bilo vloženih več tožb, bi občina poskrbela za to da so vpisani otroci v vrtcih, tako pa imajo druge interese!

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.5.2010 21:46:51   
Taula
Počakaj najprej na rezultate...če imaš dva otroka imaš itak dodatne točke.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.5.2010 21:48:05   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: Mašinka

Saj ne gre za tožarjenje v smislu "dajmo kaj zaslužiti".... Mogoče bi naše mestne veljake kakšna tožba spodbudila k temu, da bi se glede vrtcev v MOL kaj premaknilo! Problematika je znana že kar nekaj let, pa se nič ne premakne, kvečejmu na slabše gre. Pravilniki gor, pravilniki dol, mest pa še vedno ni dovolj za vse. user posted image

In zakaj ne bi VSI, ki ne bomo dobili vrtca tožili države? Zakaj je to tako nezaslišano?

Zakaj ti da država (oz. občina) da subvencijo samo v primeru, če si že itak srečko, ki ti uspe dobiti javni vrtec? Tisti, ki bomo zviseli, bomo zviseli pa na celi črti? Po moje bi bilo fer, da bi vsi dobili enako, torej, če bi ti država (ali občina) krila 150 EUR na mesec pri javnem vrtcu, naj ti to da tudi v primeru, če vrtca zaradi pomanjkanja mest nisi dobil.

Mašinka

Ja, seveda je logika v tem. Sicer pa, ce se je v Kamniku nekaj premaknilo, zakaj se ne bi tudi v MOL ali pa kje drugje user posted image :
http://www.brane-golubovic.com/obiski-dogodki-novice-./subvencija-za-otroke-ki-niso-vkljuceni-v.html

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.5.2010 21:48:45   
benika
In zakaj ne bi VSI, ki ne bomo dobili vrtca tožili države?

Na podlagi česa bi ti tožila? Država ti NI DOLŽNA zagotoviti vrtca, kaj je tukaj tako nejasnega? In tožbe proti občini bi bile gladko zavrnjene, saj nimajo pravne podlage. Al se motim?

Je pa pohvalna odločitev občine Kamnik, da bodo subvencionirali tudi otroke, ki niso dobili vrtca (če bodo glave seveda sprejele ta odlok)user posted image

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.5.2010 21:49:35   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: Taula

Počakaj najprej na rezultate...če imaš dva otroka imaš itak dodatne točke.

predvsem pa bodi pozorna na to kdo je vpisan, pa tudi zapisnik komisije je dobro si ogledat! moje izkušnje s tem so za se zjokat...

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.5.2010 21:59:05   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: benika

In zakaj ne bi VSI, ki ne bomo dobili vrtca tožili države?

Na podlagi česa bi ti tožila? Država ti NI DOLŽNA zagotoviti vrtca, kaj je tukaj tako nejasnega? In tožbe proti občini bi bile gladko zavrnjene, saj nimajo pravne podlage. Al se motim?

Je pa pohvalna odločitev občine Kamnik, da bodo subvencionirali tudi otroke, ki niso dobili vrtca (če bodo glave seveda sprejele ta odlok)user posted image

subvencija je koristna le za tiste, ki vrtca v večini ne potrebujejo, kam pa ga lahko daš za 150 € po 9 ur na dan čuvat, pa kje je legalnega prostora po občinah, za privat varstvo otrok - NI! Meni ta subvencija ne bi nudila nič, ker drugega varstav ni - pa tudi nelegalnega.

Razno razne državne ustanove zbirajo podatke koliko otrok se bo rodilo in bi lahko predvidele, da bodo starši teh otrok potrebovali varstvo, pa še vedno čakajo na čas ko je vpis. Pol pa izjava, da si niso mislili, da bo toliko otrok v vratcu.

Ja kam pa bojo ti otroci v šole hodili?

Mislim, da bi občine v tako hudih časih preživele brez lepo zasajenih rožic na javnih površinah in bi ta denar namenile za otroke!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.5.2010 22:04:07   
benika
subvencija je koristna le za tiste, ki vrtca v večini ne potrebujejo, kam pa ga lahko daš za 150 € po 9 ur na dan čuvat, pa kje je legalnega prostora po občinah, za privat varstvo otrok - NI! Meni ta subvencija ne bi nudila nič, ker drugega varstav ni - pa tudi nelegalnega.

A če bi imela otroka v vrtcu in bi vseeno plačevala 300€ za vrtec, bi ti pa denar še kako prav prišel? A dej no, tudi varstvo se najde, sploh nelegalno. Je pa drago, se strinjam. Ampak nekateri za zasebno varstvo plačujejo 300€ brez subvencije, drugi 300€ vrtca s subvencijo.

Vsako leto maja se začnejo iste debate, kreg, jok in stok in vsako leto znova se nič ne doseže.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.5.2010 23:09:23   
Mašinka
BRAVO Občina Kamnik! Pa o tem jaz tukaj razpredam!

Bo Jankovič tudi tako socialno in družinsko usmerjen?

Zaspancek1 - HVALA za spodbuden in konstruktiven komentar!

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Zakaj ti da država (oz. občina) da subvencijo samo v primeru, če si že itak srečko, ki ti uspe dobiti javni vrtec? Tisti, ki bomo zviseli, bomo zviseli pa na celi črti? Po moje bi bilo fer, da bi vsi dobili enako, torej, če bi ti država (ali občina) krila 150 EUR na mesec pri javnem vrtcu, naj ti to da tudi v primeru, če vrtca zaradi pomanjkanja mest nisi dobil.

Ja, seveda je logika v tem. Sicer pa, ce se je v Kamniku nekaj premaknilo, zakaj se ne bi tudi v MOL ali pa kje drugje user posted image :
http://www.brane-golubovic.com/obiski-dogodki-novice-./subvencija-za-otroke-ki-niso-vkljuceni-v.html

< Sporočilo je popravil Mašinka -- 1.5.2010 23:12:08 >

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.5.2010 23:53:45   
Naja31
A ni tako, da je občina dolžna zagotoviti prosta mesta za vse otroke v vrtcih?
Saj iz tega izhaja nova "Jankovičeva" politika, da bodo prednost imeli otroci iz Lj občine, saj je Lj občina dolžna poskrbeti samo za te otroke.
Bi bilo treb poiksati točno določilo v zakonu.

Jaz imam oba otroka v vrctu, ampak se mi zdi to dobra ideja. Če obstaja zakonska podlaga, seveda. PA čim več tožb bi bilo, bi mogoče kaj dosegle. Po moje bi bila smiselna organizacija v obliki nekega društva.

V primeru številnih tožb varčevalcev proti NLB zaradi modrega varčevanja je ključno vlogo igrala Zveza potrošnikov. Ok, to tu ni mogoče, ampak sem navedla kot primere neke kolektivne akcije.

Jaz nisem pravnica, ampak bi bilo treba ugotoviti kakšne so sploh možnosti za to, preračunati stroške, mogoče se na koncu tudi v primeru zmage ne bi splačalo, ker bi bili stroški previsoki.

Ideja se mi zdi dobra. Končno ena, ki je za ukrepanje, in ne samo jamranje po forumih.

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.5.2010 6:05:17   
end1
v naši občini so lansko leto začeli z subvencijoniranjem, če otrok ni bil sprejet. Pa so letos dali vloge v vrtce prav vsi tudi tisti, ki nimajo najmanjšega namena vozit otroka v vrtec oz. jasli. ZAKAJ - le da bi subvencijo dobili, pa sej logično razmišljajo! Zakaj ne bi dobili, če dobijo tudi drugi!

Občina bi morala vsekakor poskrbet za mesto v vrtcu bodočega davkoplačevalca.

Kar se tiče nelegalnega varstva pa, držđava od tu nima nič, veliko se jih okorišča na račun otro, ko se po 5 otrok gnete v dvosobnem stanovanju. To meni pač ni všeč in sem za javni vrtec, za vsakega otroka!

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.5.2010 22:15:11   
Mašinka
Hvala vsem za odgovore in spodbudo. user posted image

Sicer nisem tip človeka, ki bi začenjal revolucijo user posted image ampak, celotna situacija v MOL z vrtci me je resnično pogrela. Se gremo neko strašno socialno državo, potem ti pa država (ali občina) ne zagotovi niti osnovnega.

Če malo KARIKIRAM: Kako naj se vrnem v službo in bom "družbeno koristna", če bom pa skoz razmišljala o tem, kako je z mojim otrokom pri neki "nekvalificirani" študentki, ki ima na 15 m2 še pet drugih otrok (in jim po možnosti cel dopoldan vrti risanke po TV)? Ali pa naj ga dam v varstvo raje neki stari mami, ki lahko jutri zboli in kaj naj potem, vzamem dopust, dokler ne najdem drugega varstva? Lahko pa dam 600 EUR za zasebni vrtec (menda pa so itak že vsi polni), ampak potem je boljše, da sploh ne grem v službo, ker mi finančno taka varianta itak ne znese... user posted image

In zakaj se moram sploh s tem ubadati? Država pobira davke od vseh! Torej naj vsem nudi možnost javnega varstva otrok. JA, MORA! Morda ne iz pravnega stališča (pa še to nisem čisto prepričana), ampak iz nekega socialnega in moralnega pa menda ja! Saj vem, zdaj boste spet skočili v luft v smislu, kaj vse nam ta država še ne omogoča... bla bla... ampak, zakaj smo tiho? Zakaj požiramo in požiramo, in dajemo in dajemo, dobimo pa nič?

Hvala za razumevanje!

Mašinka

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.5.2010 22:31:07   
frutka_
Upam, da se bo našla kakšna rešitev za vas, ker je stanje res neznosno. Vso srečo!user posted image

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.5.2010 5:58:58   
Kerensa*
Mašinka... Tvoja ideja v osnovi sploh ni slaba, je pa (žal) absolutno nerealna. Zakaj? Kot prvo zato, ker stanje ni tako hudo, kakor ga opisuješ (verjamem pa, da se tebi trenutno tako zdi, ker nisi dobila mesta v vrtcu za svojega otroka), kot drugo pa zato, ker definitivno ne drži, da MOL ne naredi ničesar.

Otroke (na novo) sprejemajo v vrtce po kriterijih (ki so letos sicer na novo določeni, pa vendar niso protiustavni in so napisani v dobri veri), ki so, seveda, javno objavljeni. Kateri otroci in v kakšnih primerih imajo prednost, je jasno razvidno. Ostaja dejstvo, da vrtec ni obvezen (kakor npr. OŠ), zato država (ali MOL, kakor kdo želi) ni dolžna zagotoviti mest za vse otroke (niti v lastni občini ne, kaj šele iz drugih po SLO). Če bi gledali striktno na en zakon (ne na logično povezavo večih), potem bi moral imeti tudi otrok finskega državljana enake pravice - v EU smo namreč "povezani".

Po zakonu je Občina dolžna poskrbeti za to, da imajo vsi otroci možnost vpisa v vrtec. In težko verjamem, da katerikoli otrok (oz. njegov starš) nima te možnosti. Pod "možnost" namreč smatrajte oddajo vloge - kajti to je možnost. Je pa odločitev vsake posamezne občine, koliko se bo zavzela za to, da je čimveč otrok dejansko tudi sprejetih - ne smete pa pozabiti niti na finance. Npr. MOL ima veliko več sredstev, kakor neka mala, še po imenu komaj komu znana občina, zato je veliko odvisno od razporeditve teh sredstev in od prioritet župana.

Da se Jankoviću fučka za to, ne morete trditi (no, lahko, ampak se motite). Ali se za to zavzema zaradi predvolilne kampanje ali zato, ker mu je res kaj do tega, sploh ni pomembno - pomemben je rezultat, ta pa je zelo spodbuden. V letu 2009 so odprli nemajhno število novih "enot" ljubljanskih vrtcev (npr. prizidkov, preurejenih prostorov itd.), v letošnjem letu pa planirajo še dodatnih 14 novih oddelkov:
- 2 v lesenem prizdiku vrtca Jarše, enota Kekec (odprejo že junija)
- 5 oddelkov vrtca Ciciban, enota Žabice
- 2 oddelka v prizidku vrtca Črnuče, odprejo oktobra
Za leto 2011 so predvideni še 3 oddelki vrtca *Šentvid na Kosijevi ulici.

Odpreti 14 novih oddelkov v enem letu ni mačji kašelj (predvsem finančno), da bi pa denar za vrtce, ob vseh starših, ki so neplačniki, ob vseh povišanjih inflacije, ob vseh davčnih goljufijah in ostalem, kar padal z neba samo zato, ker starši plačujemo program vrtca, je pa še najbolj nerealno od vsega. To, kar mi plačamo, gre (oz. naj bi šlo) za plačilo vzgojiteljic, njihovih prispevkov, za prehrano, za vzdrževanje vrtca, za nujne adaptacije in podobno. Ne ostane kaj hudo veliko za postavljanje novih oddelkov. Naši davki, ki jih plačujemo Občini, pa se stekajo v en fond, občinski svet ga pa potem razporedi po prioritetah in nujnosti (po odbitju vseh funkcionalnih stroškov, seveda). Jankoviću bi težko očitali, da se grebe izključno zase. Kaplja v morje, pa vendar - on svojo plačo takorekoč pusti v občinskem proračunu (dela skoraj zastonj) in ta denar gre, recimo, za vrtce, kar pomeni, da s svojo letno plačo sam postavi eno novo enoto na leto.

Koliko takšnih županov pa je v Sloveniji
?

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.5.2010 9:52:12   
pety78
Ojojoj,

Mašinka, zakaj pa živiš v Ljubljani? Preseli se v Spodnji Duplek ali pa v Zgornjo Kungoto, pa boš dobila prosto mesto za drugega, tretjega, ali osmega otroka. user posted image
Tile iz omenjenih krajev pa tudi nimajo takih možnosti za službe, kot jo imaš ti v velemestu. Tako da....o pravičnosti raje ne bi. Ker povsod so prednosti, tako kot tudi slabosti.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.5.2010 10:46:36   
zaspancek1
pety78, za Spodnji Duplek in Zgornjo Kungoto ne vem, poznam pa stanje v parih drugih malih obcinah (ki so pa vsaj po moznosti zaposlitve primerljive z navedenima), kjer ravno tako ni prostih mest.

Kerensa*, nihce ne oporeka Jankovicu, da ni cisto nic naredil, gre pa vecini (priznam, tudi meni) na zivce to, da je tako vehementno trdil, da bo vsak ljubljansko otrok dobil mesto v vrtcu (ko bodo npr. izloceni vsi "neljubljanski", ki so glavni krivci za pomanjkanje mest). Kaj pa letos - ja, spet jih je cisto presenetilo, koliko je vlog - in to samo "pravih Ljubljancanov"? user posted image  Ja, ne mores verjet, a ne?....Koga ima tu za norca?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.5.2010 10:46:49   
Oceania

Ojla,

mene pa zanima, če ima kdo izkušnje oz. kakšno je vaše mnenje glede tožbe MOL za povračilo stroškov, ki jih bomo imeli tisti, ki vrtca v MOL ne bomo dobili?

Na primer: mi imamo enega otroka v vrtcu, drugega pa vpisujemo letos. Če bi vrtec za drugega dobili, bi ga imeli brezplačno (pa še za prvega bi padli v en plačilni razred nižje), če pa vrtca ne bomo dobili, bomo morali plačevati cca. 500 EUR na mesec za privatno varstvo.

Torej - ker mi občina ne omogoča vpisa otroka v vrtec (ker ne zagotavlja zadostnega števila mest) me letno oškoduje za več kot 6.000 EUR. user posted image Iz ustavnega stališča, bi morali vsi imeti enake pravice in možnosti, kar pomeni, da tu neka pravna podlaga je... Ne vem pa kakšna je sodna praksa?

Mašinka

Mašinka v bistvu se strinjam s tabo, da zadeva ni pravična ampak... pred kratim se nekje brala, da je Urad za enake možnosti odločil, da v primeru otrok in njihovega sprejetja v vrtec NI diskriminacije. To je že en plus za občino, kar se sodne prakse tiče je pri nas le pravni vir in tudi, če je nekomu že mogoče uspelo kaj na tem področju se sodnik ni dolžan ozirati na to pri svoji odločitvi.
Glej, vsepovsod so kakšni seznami, čakalne liste- stanovanjski sklad, subvencije, domovi za ostarele in povsod ljudje padajo skozi. Zaradi zvez ali trikov (ena je pisala o zdravniških potrdilih za stanovanjski sklad, mislim take nebuloze) in nekaterim uspe, drugim pa ne, ne glede na ustavne pravice in enake možnosti.

In ker je sodstvo pri nas ležerno in na vsaki stopnji traja in traja, si predstavljaj koliko časa in denarja bi izgubila s takšnim postopkom. Tvoji otroci bi bili že v OŠ, ko bi se kaj izcimilo. Od tega pa ti in tvoji otroci ne bi imeli nič. 

< Sporočilo je popravil Oceania -- 3.5.2010 10:48:17 >

(odgovor članu Mašinka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?