nejča
|
Živjo! Mi smo bili na Sardiniji konec junija 2008 z 2,5 letnikom. Fino je, če se je otrok navajen dalj časa vozit. Zato smo mi šli ob 3h ponoči iz LJ in smo bili ob 8h v Piombinu. Trajekt sem rezervirala povratno preko interneta. Treba pazit, da ne greš tja v petek ali soboto (če je možno), saj je takrat občutno dražje in večja gužva. Mislim pa, da konec maja še ni nobene sile, le bolj poredko vozijo. Lahko vzameš trajek ponoči, vendar traja potem še enkrat dlje. Mi smo izbrali v obe smeri jutranjega, ker je pač naš otrok jutranji tip, pa še igralnico so imeli gor. Na otoku smo šli najprej na severo zahodno stran (kamp Licia, velike peščene sipine, lepe plaže), ker je tam ceneje kot pri Costa Esmeralda. Lepo smo vzeli leseno hiško (25 - 30€/dan, spalnica, kuhinjica, terasa z mizo, senca, zelo domača restavracija z dobro in poceni hrano) za 5 dni in si v tem času ogledali zgornji del otoka. Razdalje so velike, predstavljaj si 2 Sloveniji skupaj, ceste solidne, veliko hribov, vsak dan je popoldne prišla nevihta, en dan celo toča kot lešnik (na plaži !!), nekaj je tudi hitrih cest, predvsem med veliki mesti (Olbia-Cagliari). Najdi si najnovejši zemljevid, saj gradijo nove ceste - mi smo enkrat z Garminom vozili pol ure po vaseh, nad nami pa nova avtocesta. Peti dan smo šli pa na jugovzhod otoka (tako južno kot je Rim) in smo si v kampu vzeli večjo hiško (spalnica, dnevni prostor, kopalnica, terasa, na plaži dva ležalnika z marelo, 35€/dan). Mali je tam ful uzival, saj je bila pod evkaliptusi sama mivka, otroško igrišče, zvečer lutke in petje, bazen. Kamp smo plačali kar z navadno Maestro BA kartico, nič ne komplicirajo. V teh naslednjih petih dneh smo pa videli najjužnejši del, glavno mesto (tam vidiš unikatne Fiate 500, tudi župan ga vozi), pa jugo zahodni del in tudi notranjost. Fino je, da tudi sredi dneva, ko je vse zaprto, lahko tankaš bencin tako, da je vse samopostrežno, le plačati moraš z denarjem (bankovce vtakneš v režo). Lepo je bilo povsod, sploh zahodni del, ki ni tako turističen, plaže so povsod lepe, ni treba rint na Costo Esmeraldo, kjer moraš celo dostop do plaže plačat. Težko pa je vse videt v 10 dneh, bi rabli vsaj še 10 dni več. Priporočam !
|