|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
1.6.2010 9:42:16   
planikica
Dobro jutro vsem :)

Mene vsak dan malo muči slabost, najbolj pa vrtoglavica. Včeraj sem se morala v trgovini pri blagajni prav prijeti za pult.

Želim vam lep dan user posted image

(agataema, uči se, punca, zdaj se še lahko user posted image )

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 626
1.6.2010 10:05:24   
Anonimen
Tudi mene pomalem muči slabost. V prvih dveh nosečnostih ne pomnim, da bi me user posted image Ja pa utrujenost je tudi zelo prisotna.

Da še dopolnim seznamček. Prvi pregled sem imela 28.5.2010. Stara sem 30 let. NS imam okoli 10.7.. Se moram še naročiti. Kam boste šle ve? Nazadnje sem bila pri Pušenjaku in sem bila zelo zadovoljna. Mogoče grem tudi tokrat.

Me pa zanima, če katera mogoče ve. Jaz sem zaposlena za 4 ure in tako dobivam res 1/2 min. plače. Kako je to potem med porodniško? Koliko ti pripada? Ker če grem računat bo to res bolj švoh vse skupaj.

(odgovor članu planikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 627
1.6.2010 10:37:19   
planikica

Me pa zanima, če katera mogoče ve. Jaz sem zaposlena za 4 ure in tako dobivam res 1/2 min. plače. Kako je to potem med porodniško? Koliko ti pripada? Ker če grem računat bo to res bolj švoh vse skupaj.

A tole kaj pomaga?

"Porodniško nadomestilo za polno odsotnost z dela znaša 100% osnove. Porodniško nadomestilo ne more biti nižje od 55% minimalne plače v Republiki Sloveniji."

Vir: http://www.csd-mb.si/sl/page/view/Porodniska

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 628
1.6.2010 10:37:48   
nini78
Jutro punce.

Jaz sem se ravnokar vrnila s pregleda. Nosečnost potrjena. Vrečka ustreza velikosti 5 tedna, ploda in srčka pa ni videt. user posted image  Obstajata dve možnosti. Ali sem zanosila kasneje ali pa nekaj ni uredu. Sem pa imela glih sredi cikla ko sem zanosila neko vrsto rota virusa, tako da ali se mi je cikel zamaknil ali pa je virus vse prekinil. Nisem pa čisto nič krvavela. Drugi teden imam spet pregled. To čakanje me bo pokopalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 629
1.6.2010 10:45:28   
briljantina
nini78 - kolikor sem seznanjena, je 5 tednov le malo malo. Močno držim pestke do naslednjega tedna, do takrat pa si čim bolj zapolni delavnik, da ne boš preveč razmišljala o tem. Ne živciraj se, dokler ni potrebe. Pazi nase!

(odgovor članu nini78)
Neposredna povezava do sporočila: 630
1.6.2010 10:57:33   
planikica
nini78, tudi jaz močno stiskam pesti zate. Po tistem, kar sem prebrala, je pet tednov res (pre)zgodaj. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nini78)
Neposredna povezava do sporočila: 631
1.6.2010 10:59:17   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: nini78

Jutro punce.

Jaz sem se ravnokar vrnila s pregleda. Nosečnost potrjena. Vrečka ustreza velikosti 5 tedna, ploda in srčka pa ni videt. user posted image  Obstajata dve možnosti. Ali sem zanosila kasneje ali pa nekaj ni uredu. Sem pa imela glih sredi cikla ko sem zanosila neko vrsto rota virusa, tako da ali se mi je cikel zamaknil ali pa je virus vse prekinil. Nisem pa čisto nič krvavela. Drugi teden imam spet pregled. To čakanje me bo pokopalo.

Tudi pri meni se je najprej videla samo vrečka, čez 14 dni pa plodek in utrip (slikica malo višje). Tako da počakaj in ne skrbi, spremenit tako ne moreš nič, če se boš sikirala, pa samo sebi škodiš. Drži se user posted image

(odgovor članu nini78)
Neposredna povezava do sporočila: 632
1.6.2010 12:15:15   
aleunam
IZVIRNO SPOROČILO: roža03
je pa to moja 5 nosečnost(2 ss)imam pa dva otročka..

Čestitke vsem januarkam, še posebej pa naši novemberki. user posted image  Čestitke, roža03, tokrat bo vse tako kot mora biti. user posted image

(odgovor članu roža03)
Neposredna povezava do sporočila: 633
1.6.2010 13:08:07   
malajka84
user posted image user posted image ROŽA03user posted image user posted image PA SEVEDA ČESTITKE TUDI VSEM DRUGIM

(odgovor članu aleunam)
Neposredna povezava do sporočila: 634
1.6.2010 16:17:17   
Anonimen
Pozdravljene!
Danes sem imela prvi pregled in g. je potrdila nosečnost, samo je ovulacija bila malo kasneje in je ultrazvok pokazal, da bi PDP moral biti 23.1.2011. Točno bo pa določila na NS, ko se vse bolje vidi in lahko natančneje zmeri.
Se bom pa zaenkrat še javljala kar lepo kot  Anonimna L, če je vredu, ker še nobeden ne ve in me nekaj ljedi tu gor pozna, pa se rado zgodi, da glih naačni kaj zvohajo user posted image

(odgovor članu malajka84)
  Neposredna povezava do sporočila: 635
1.6.2010 17:19:17   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: nini78

Jutro punce.

Jaz sem imela tudi v prvi nosečnosti kmalu prvi UZ in je bilo ravno tako, kot pri tebi - gestacijska vrečka, srča pa od nikoder.
In imam sedaj že skoraj eno leto starega sina doma. Nikar se ne sekiraj in upam, da ti teh 7 dni čim hitreje mine.

(odgovor članu nini78)
Neposredna povezava do sporočila: 636
1.6.2010 18:22:28   
MojaV
Punce, mogoče malo neumno vprašanje, ampak ne da se mi čakat do pregleda, ker je še tako daaaaaleč.
A lahko med nosečnostjo delam trebušne? Moram na kaj posebej paziti?
Hvala!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 637
1.6.2010 18:27:40   
poka29
Ojla punce, po nekaj dnevnem premoru se vam spet oglašam. Me je nosečniška user posted image  in utrujenost tako zdelala, da nisem bla za nikamoruser posted image
Vidim, da se nam je v tem času pridružlo kar nekaj novihuser posted image  user posted image user posted image user posted image vsem

roža03 ker se Dabrostona pri nas trenutno ne dobi, se lahko z G domeniš, da ti predpiše Utrogestan (dobi se v Avstriji in pa v lekarni Tabor-MB) ali pa Prometrium (dobi se v Italiji). Prednost teh dveh je, da sta bolj podobna naravnemu progesteronu in pa da se lahko dajeta v nožnico in tako ne povzročata slabosti.

Mi pa že odštevamo dneve, da vidimo našo pikico. Ali je pri kateri partner šel zraven na 1.UZ?

Uživajte

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 638
1.6.2010 19:03:04   
honey
Pozdravljene po kar nekaj časa. Z mano je vse o.k., ampak imam poln kufer računalnika že s faksom, tako da izkoristim prosti čas za kaj drugega kot za računalnik.

Jaz pa komaj čakam, saj imam jutri pregled pri svoji ginekologinji. Komaj čakam, da spet vidim pikico user posted image Pa da moža dokončno odrešim muk, ali bo user posted image ali user posted image user posted image Ga je svakinja prestrašila, je rekla, da njej pri 6. tednih niso še videli, da sta user posted image user posted image , da pri 8. tednu se je pa že videlo. In hodi kar user posted image okrog po svetu user posted image

Drugače pa ne bo šel z mano na 1. pregled, ker mislim, da ga niti gin. ne spusti noter, ker je pregled vaginalni. Mogoče bo šel na nuhalno z mano, če mu bo uspelo. Sicer pa - katera kaj ve, mogoče, se lahko nuhalni UZ posname na CD? No, to vem, da se lahko, ampak ali je potrebno se kaj prej dogovoriti, to me predvsem zanima.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu poka29)
Neposredna povezava do sporočila: 639
1.6.2010 19:03:22   
Anonimen

Hojla!

Evo, mi smo z morja...Je blo fajn, čeprav 1 dan kar mrzlo in dež. Smo se pa vsaj naspali in spočili.
Zdaj ga grem pa ravno spravljat spat...samo da še nove datume sporočim:

NP 23.6, NS 8.7

anonimna user posted image (sem tista,ki ima rok 18.1.2011) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 640
1.6.2010 20:10:25   
pika27
Tudi jaz sem mela v prvi nosečnosti isto zadevo. Meni je dala ginekologinja preverit beta HCG (nosečniški hormon). Njegova vrednost naj bi se vsake dva dni podvojila oz. vsaj pošteno dvignila. Lahko vprašaš, če ti dajo to preverit pa ne bo treba čakat cel teden ampak samo dva dni. Vseeno čakanje ubija... Jaz se po drugem odvzemu čakala na rezultate več kot 3 ure (sicer so mi po 2,5 prišli povedat, da jih ni, ker je vrednost tako visoka, tako da mi je že malo odleglo). Sicer greš pa to lahko narest tud samoplačniško, v Ljubljani vem za Adrialab - je šla ena kolegica ker je hotla takoj vedet, če je noseča, dat tja kri in tud preverjajo vrednost beta HCG, prišlo jo je pa manj kot 15 €. Čist tko za info. Če boš šla, lahko jaz pogledam kakšne vrednosti sem mela - naj bi bila pa takrat noseča 5t in nekaj dni.

Jaz sem drugače kr uredu, pač utrujena, pa napihnjena (me res zanima če je sam en, ker mam tak trebuh, k da bi bla vsaj 5 mescov noseča...). V službi sem povedala - tistim ki se jih tiče, ostalim še ne. Do pregleda mam še FUUULL (29.6.), ampak se tolažim s tem, da če ne krvavim pa je ostalo uredu pol nima bit kej narobe! Sej veste THINK POSITIVE!

Uživajte souser posted image pa pazite na svoje pikice!

(odgovor članu nini78)
Neposredna povezava do sporočila: 641
1.6.2010 21:40:01   
Janci F
IZVIRNO SPOROČILO: poka29

Ojla punce, po nekaj dnevnem premoru se vam spet oglašam. Me je nosečniška user posted image  in utrujenost tako zdelala, da nisem bla za nikamoruser posted image
Vidim, da se nam je v tem času pridružlo kar nekaj novihuser posted image  user posted image user posted image user posted image vsem

roža03 ker se Dabrostona pri nas trenutno ne dobi, se lahko z G domeniš, da ti predpiše Utrogestan (dobi se v Avstriji in pa v lekarni Tabor-MB) ali pa Prometrium (dobi se v Italiji). Prednost teh dveh je, da sta bolj podobna naravnemu progesteronu in pa da se lahko dajeta v nožnico in tako ne povzročata slabosti.

Mi pa že odštevamo dneve, da vidimo našo pikico. Ali je pri kateri partner šel zraven na 1.UZ?

Uživajte

Moj dragi je šel prvič v prvi nosečnosti z mano na UZ in tudi ta petek, ko imam prvi UZ v tej nosečnosti bo šel z mano.

Prvič je bilo prav hecno, ker sva bila oba ganjena, ko je ginekolog pokazal kje je najina pikica, ampak res pikica.

(odgovor članu poka29)
Neposredna povezava do sporočila: 642
1.6.2010 22:48:30   
planikica
IZVIRNO SPOROČILO: MojaV

Punce, mogoče malo neumno vprašanje, ampak ne da se mi čakat do pregleda, ker je še tako daaaaaleč.
A lahko med nosečnostjo delam trebušne? Moram na kaj posebej paziti?
Hvala!

Jaz jih delam. Glej tule:
http://www.babycenter.com/406_is-it-safe-to-do-sit-ups-or-abdominal-crunches-during-pregna_1246888.bc

Pri telovadbi predvsem pazi, da se ne pregreješ in nimaš dolgo močno povišanega srčnega utripa. Poslušaj telo. (Tako sem prebrala, v resnici sama nimam izkušenj.)

< Sporočilo je popravil planikica -- 1.6.2010 22:49:35 >

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 643
2.6.2010 7:07:11   
TMS82
Napočil je ta dan, ko bom tudi jaz videla svojo pikico. Moj dragi gre seveda tudi z mano.
Kasneje prilepim fotko.

Držite pestke, da bo vse o.k.

Neposredna povezava do sporočila: 644
2.6.2010 7:22:18   
aischa1
TMS82 držim pesti da bo vse v redu pa javi lepo novico.user posted image

(odgovor članu TMS82)
Neposredna povezava do sporočila: 645
2.6.2010 7:58:24   
agataema
TMS lepo se imej na pregledu.

Jaz tudi odštevam, še 6 dni, do pregledauser posted image .

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 646
2.6.2010 8:01:13   
aischa1
Nekaj vas bi uprašala a so še kakšno nehale bolet prsi, slabo mi je še vedno a strah me je ker me prsi ne bolijo več sej me niso niti do sedaj dosti a sedaj me sploh nič.Pa učeraj me je špikalo pod popkom upam da bo vse v redu  ta teden sem ful pod pritiskom in je zgleda udarilo tudi na psiho malo me je že strah da se tudi ta nosečnost ne bo končala dobro.Sedaj pa ne vem al naj kličem ginekologa al na.

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 647
2.6.2010 9:17:32   
Arwenko
Mene so vmes za skoraj cel teden nehale, zdaj pa me ene par dni spet, tako da se mi zdi, da to variira ful s temi znaki.

aja, pa jutro vsem. Jaz sem čist povožena danes, slabo mi je, brez energije user posted image

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 648
2.6.2010 9:18:40   
planikica
TMS82, držim pesti! Moj prvi pregled bo v petek zjutraj. Malo je čudno, ker se sploh ne počutim več noseča. Najprej je bilo narobe, ker mi je bilo slabo, zdaj je narobe, ker mi ni user posted image

(odgovor članu TMS82)
Neposredna povezava do sporočila: 649
2.6.2010 9:21:05   
planikica
Mene boljo manj kot prej, me pa še vedno malo. Sicer so se znaki zelo umirili in prihajam v nek normalen ritem. Itak, da me zdaj skrbi zaradi tega. Mislim, da se morava obe samo malo pomiriti in bo vse ok. Kaj praviš? :)

Ja, dobro jutro in lep dan vsem :)

(odgovor članu aischa1)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?