Putka
|
Evo nas doma .. Malo po kosih tale RR berem, da pridem na tekoče.. ČESTITKE VSEM MAMICAM IN DOJENČKOM!!! DRŽIM PESTI ZA DARCHY IN PLANINKICO , da čimprej rodita... Kje pa je br27? Naš Vitan je bil prve dni pravi zaspanec, še za dojenje ga je bilo treba zbuditi, pa itak je vsem ene 3x zaspal... Je pa prve dni veliko spal, bruhal plodovnico in mu je bilo slabo, ponoči so ga pa odplejali. No, zadnjo noč sem ga imela ob sebi, pa smo imeli zabavo !! Se je dojil na 2 urci, pa potem ni hotel v svojo posteljo spat... Vizita pa zjutraj ob 7h!!! Sem bila vseeno vesela, ker je dr.Grošelj rekel da grem lahko domov. Nisem računala, povem zakaj... V porodni sobi: kot je že pika27 napisala, sva se srečali na CTGju, jaz sem zelo vesela, da sem šla tokrat na CR brez popadkov. Po klistirju so naju z možem odpeljali v porodno sobo, prišla je super energična, mlada babica Irena (same pohvale ), me je pripravila, kri, kateter... Potem pride naenkrat cela ekipa sester in zdravnikov za v operacijsko. Se predstavi dr. Trojner (operaterka, ena je zanjo spraševala, super zdravnica ), pa še dr. Bizjak (ki je delala morfologijo) in anesteziologinja (tista iz PDC ). Ko sem njo zagledala, sem ji povedala da če bo ona tam, naj kar ea naredijo. In potem sem morala še urco počakat, ker sem dobila 2 flaši infuzije, so eno pred mano prej vzeli, sicer bi bila prva... Operacija: EA so mi lepo dali, skoraj takoj sem imela mravljinčaste noge, je pa občutek zelo hecen. Sem si predstavljala da si paraliziran, ampak vse čutiš, edino nič ne boli, dotik, pa pritiskanje, vse normalno.. No, moj CR je bil zelo zahteven, trajal uro in pol (vse čutila, kako dr not po trebušni votlini šari...), sem imela od prejšnjič namreč maternico, prepono, podkožje skupaj zaraščeno , so težko narazen dali da so maternico sprostili. Še eno fajn presenečenje, sestri v operacijski sta bili znanki (ena soseda, ena od tašče znanka), tako da so mi vse sproti razlagale.. Da skrajšam, končno pride ven glavica, rečejo da je fantek, mali dvakrat zacvili, babica Irena mi ga na hitro pokaže in potem ga še vsega umazanega dobi očka, ga skupaj umijeta in uredita, je bil presrečen.. Ker so me kar fajn prerezali, so mi v trebuhu pustili cevko, da je ven tekla tekočina.. Po CR: No, tisto ni prijetno, precej boleče, sploh naslednji dan, ampak potrpiš, sploh ker se je vse kar ok izteklo. Namreč, cevka od drenaže ni šla ven, tako da so mi v nedeljo še en kratek poseg naredili, spet narkoza, ampak je bilo hitro (niti pol urce not-ven), pa potem sem bila čisto ok, trebuh nič bolel in kot rečeno, danes že doma So se ene trije dr prej matrali, da bi ven potegnili, tist res ni bilo fajn in sem bila zelo vesela, ko je oddelčni dr predlagal poseg.. Dojenje gre, Vitan je ful firbčen malček, na široko gleda in posluša, malo brunda, pa seveda vleče.. Punca sta ga zelo lepo sprejeli, sploh Katja za katero nsiem vedela, kaj pričakovati.. Uboga Vesna, ki je pa ponavadi zdrava, je pa dva dni nazaj zakuhala, ima virozo, vročino, tako da ga bolj od odaleč vsa nesrečna gleda.. Dovolj branja za danes..
|