|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
17.1.2011 11:39:23   
darchy82
Mene pa zanima kako ene že pred rokom veste, kdaj vam bodo porod sprožili, če se samo ne bo nič začelo dogajat? Kakor sem jst slišala, naj bi v LJ kar 14 dni čez rok pustili čakat preden sprožijo porod user posted image . Al je to od G odvisno?

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5026
17.1.2011 12:38:11   
pika27
IZVIRNO SPOROČILO: darchy82

Mene pa zanima kako ene že pred rokom veste, kdaj vam bodo porod sprožili, če se samo ne bo nič začelo dogajat? Kakor sem jst slišala, naj bi v LJ kar 14 dni čez rok pustili čakat preden sprožijo porod user posted image . Al je to od G odvisno?

Predvsem je odvisno od tega na koga naletiš v triažni ambulanti. Če se ne motim, te G, ko si čez rok preda naprej v P in hodiš tja na preglede, tam se pa pol odločijo kaj pa kako glede na stanje. Razlika pri meni je na primer v tem, da jaz k svoji G ne hodim več, ampak sam v porodnišnico zarad borelije in te pol obravnava tisti G v P h kateremu hodiš in te tud naroči k sebi na pregled ko je dežuren.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5027
17.1.2011 13:29:51   
darchy82
Hvala. Potem bom jst verjetno v četrtek izvedela kako naprej, glede na to, da je to zadnji predviden pregled pri moji G. 

(odgovor članu pika27)
Neposredna povezava do sporočila: 5028
17.1.2011 14:42:43   
Putka
darchy, mene so pri Vesni vprašali, če bi šla rodit (5 dni čez, 4 cm odprta, brez popadkov, sobota, nobene gužve...) ali če pridem čez dva dni nazaj. Pa sem si izbrala porod, no kar je je... Je pa zadnje čase res precej nosečk, ki gredo krepko čez rok, tako da izgleda kar čakajo.. Je pa ob vsakem CTG na dva dni še vaginalni pregled, pa pomoje glede na situacijo ocenijo, pa kako je bil prejšnji porod..

Saj bo, ta teden imaš PDP pa še luna bo prej..

Pika27, kako je bilo na pregledu, očitno nič posebnegauser posted image

Sem dobila inf, da je moja kolegica danes rodila, tudi velikega dečka, 4300 g nekje, zgleda bolj težkokategorniki danes prihajajo

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5029
17.1.2011 14:48:38   
Putka
user posted image na parentsconnect sem tole našla, mogoče bo kateri pomagalo:

Nipple Stimulation to Induce Labor
Are you desperate for baby to arrive before your ankles turn into tree trunks? Ask your doctor about nipple stimulation to bring on labor. Some people believe it really works, especially if done for several hours straight. And while hours of nipple rubbing may not sound like a great way to spend an evening to you, your partner might disagree.

< Sporočilo je popravil Putka -- 17.1.2011 14:49:10 >

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5030
17.1.2011 15:27:32   
darchy82
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

na parentsconnect sem tole našla, mogoče bo kateri pomagalo:

Nipple Stimulation to Induce Labor
Are you desperate for baby to arrive before your ankles turn into tree trunks? Ask your doctor about nipple stimulation to bring on labor. Some people believe it really works, especially if done for several hours straight. And while hours of nipple rubbing may not sound like a great way to spend an evening to you, your partner might disagree.

user posted image user posted image user posted image Tole bi pa bila nekaj urna zaposlitev za naše user posted image
No, saj menda bomo tud me dočakale naše user posted image . Mamice so kar mal poniknile iz te teme se mi zdi.
Sicer gre pa men trenutno ful na živce, ker me vsak dan vsi postrani gledajo in sprašujejo, kaj še delam doma user posted image . Ko da nisem že sama nestrpna, me potem še starši in vsi sosedje napol gnjavijo, kdaj mislim it rodit.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5031
17.1.2011 15:57:28   
Putka
Sicer gre pa men trenutno ful na živce, ker me vsak dan vsi postrani gledajo in sprašujejo, kaj še delam doma user posted image . Ko da nisem že sama nestrpna, me potem še starši in vsi sosedje napol gnjavijo, kdaj mislim it rodit.
Res je.. Vse bolj dojenček zanima, kot pa mamicauser posted image Tako je ko rodiš, vsak se v voziček vtakne, pa not UUAA, III!!! Kaj šele starejši otroci, tistih nihče še opazi ne. Sploh kakšne stare babe v štacunah ali na sprehodih.. Že pri puncah se opazi razlika, tavelika pač ni več tolk cort, al kaj? Tamala pa kolk je luštna, pa kaki kodrčki.. mi je kar hudo včasihuser posted image

Tudi ko obiski hodijo, vedno kaj dojenčku prinesejo.. Jaz nesem kaj za mamico pa za ta starejše, tamali itak pojma nimajo al kaj dobijo al ne..

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5032
17.1.2011 16:05:21   
pika27
Putka, ja nč posebnega. MV čist zmehčan, sam še zaprt. Tko da ko bo bo.

Glede stimulacije bradavic sem pa že enkrat hotla napisat user posted image  ker po porodu se ob dojenju kr pošteno krči maternica (včasih čutiš tud kot kakšen ornk popadek), sam ne vem pa a deluje tud preden rodišuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5033
   [Brisano sporočilo]
17.1.2011 17:10:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika27)
  Neposredna povezava do sporočila: 5034
17.1.2011 17:15:56   
Putka
bambina, jaz sem pri Katji samo D vitamin dodajala, pa AntiFlat iz Avstrije, pa je imela ful manj krčev kot Vesna. Pa masažo dojenčka sem pri obeh delala, pomaga tudi proti kolikam..

Je pa res, da so otročki čez zimo precej manj soncu izpostavljeni, pa se ni za hecat in kaj prešpricat.. A od prvega tedna naprejuser posted image Kaj če počakaš na prvo posvetovalnico, saj imajo dovolj zaloge vitaminov od mamice za prvih nekaj mesecev.. Po dobrem tednu je pa kar malo hitro, jaz sigurno ne bom ubogala patronažne ampak pediatra.

Sem malo po med.over.net brskala.. Spomnila da sem tudi jaz Oleovit D3 iz Avstrije dajala, zdaj se baje v Tržiču kupijo.. Mah, kaj pa vem.. Bambina, pomoje eni pač imajo hude krče, drugi malo manj, ne vem koliko imajo kapljice vpliv.. Se pa zdaj v lekarni ena nova zadeva proti kolikam dobi, neke vrste probiotik oz encim laktaza je not, se mi tudi zdi fajn za probat, če bodo našega ful krči matrali..

Od prijateljice starejši je imela ful težave s prebavo, pa vetrovi, krči, res je bil ubogi. In se je po pregledih iskazalo, da ima premalo cinkauser posted image Par mesecev so mu dodajali, zdaj je čist zdrav fantek. Tako da ni nujno vedno A vitamin..

< Sporočilo je popravil Putka -- 17.1.2011 17:24:38 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5035
17.1.2011 17:28:23   
tjass
Živjo, user posted image in mamice.
Rada bi samo popravila seznam, moja Ela je bila težka 2740g in ne 2470. Skoraj 3 kg:)

Želim vam, da lepo cartate svoje dojenčke ali pa bušije. Lp :)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5036
17.1.2011 17:46:09   
planikica

Tole je lahko nevarno. Stimulacija sproža izločanje hormona oksitocina, ki povzroča popadke. Če porodnica še ni pripravljena na porod in je še "zaprta", to pomeni stiskanje skozi zaprto luknjo. Potrpljenje je božja mast, punce. Nič na silo :)

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5037
17.1.2011 17:48:36   
planikica
Tudi ko obiski hodijo, vedno kaj dojenčku prinesejo.. Jaz nesem kaj za mamico pa za ta starejše, tamali itak pojma nimajo al kaj dobijo al ne..

Super predlog! user posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5038
17.1.2011 18:11:44   
gaya24
agataema: Čestitkeuser posted image user posted image user posted image ....pa še včeri si mi na fb napisala, da čakaš luno....no pa ti je le ni blo treba počakat!

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 5039
17.1.2011 18:35:09   
rdečebela
evo še mene po dolgem času, še vedno 2v1, nobene spremembe. ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM IN DOJENČKOM user posted image user posted image user posted image (da ne bom tolk nazaj po straneh brskala, sem pa prebrala vse kar se je dogajalo zadnje par dni prek telefona)
enim sem pa itak tud na FB že čestitala, samo mam mal zmede s tem katera je katera ker so tuki na RR vzdevki, na FB pa imena in priimki user posted image user posted image
uglawnem, danes sem bila spet na kontroli oz. CTG-ju v P v Lj. pa je prim. Blejčeva rekla naj pridem kar v četrtek, da nijma pomena neki čakat, popadkov nekih resnih mislim da ni blo v tem tednu, tko da je sklepala da sm še zaprta. Pregledala me sicer ni. Je rekla, da če bojo kaki popadki do četrtka al pa še bi se kaj začela odpirati, da lahko grem po sprejemu kar v porodno sobo, kjer bi mi dodali umetne popadke. Če pa ne bi res nič kazalo na to, pa grem na oddelek in se kak dan kasneje sproži., Ne vem, saj sem še sama zmedena. Seveda sem bila vsa vesela ko mi je rekla za četrtek ampak ne vem če sploh dojemam vse skupaj... Skratka, teh 3 dni se mi bo vleklo kot kurje črevo, sigurno!
Ju3 sem se naročila še k frizerju, da mi popravi to čupco, nima nobene oblike več...
Popoldne sem zlikala še pleničke in preobleko za košaro in rjuhice. Ju3 rešim še spodnje majčke in bodije ipd. potem pa mislm da bo skor že četrtek user posted image wi-pi di-pi duuuuuser posted image

srečno vsem ki še čakate user posted image

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 5040
17.1.2011 21:42:41   
pika27
Dons je pa res zatišje. A ste vse že rodile user posted image

Rdečebela ful zanimivo, da teb bo sprožila porod, mene bo pa pustila. Verjetno se najini zdravstveni stanji razlikujeta. user posted image Jaz sem sicer bolj za to varjanto, da se samo začne dogajat, tko da mi čist ustreza tko k je. Sem bla pa danes ful hitro konec, se verjetno niti nisva srečali, sem vseeno malo gledala, če se bova kje videli.

bambina mene je tud strah teh kaplic, ker jih pri prvi prve tri mesece oz. še dalj nism dajala. Sicer je blo poleti in sem si mislila da ne rabim... Bomo vidl kaj bodo rekl. Drugač sem pa jih pa jaz prvi dajala redno šele od enega 6 meseca naprej, probala sem tudi Oleovit pa je mela revca ful probleme s prebavo - če sem ji jih dala pol tisti dan sigurno ni kakala. Tko da bomo vidl kaj bo zdej. Sem pa že takrat spraševala pediatrinjo za d3 kaplice, pa mi jih ni hotla dat, tko da bomo ziher tud zdej dobil ad3. Pa se pustimo presenetit...

(odgovor članu rdečebela)
Neposredna povezava do sporočila: 5041
18.1.2011 7:46:24   
gaya24
Dobro jutro!

Kakšno pa zatišje tuki gor.... A ste šle vse v Rim ?
Js pa Maja spravim v vrtec in na pregled ter ctg, pa da vidim kaj bodo rekli. Se beremo.

Čaw baw

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 5042
18.1.2011 8:31:29   
br27
Jutro

Se vidi da je nekaj glavnih čvekic tuki gor rodilouser posted image , ker je res pravo zatišje ratalo.
A mogoče katera ve, na kakšni podlagi se pediatri odločajo za količino teh ad3 kapljic. Meni se je enkrat zdelo, kot da reče kr nekaj, eni 3, drugi 6, ... user posted image  

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 5043
18.1.2011 9:05:38   
darchy82
Dobro jutro user posted image .
Jst sem tud še vedno tuki. Vsak dan upam, da se bo kaj začelo dogajat, pa kr nič ni user posted image . Mal preveč že razmišljam o tem. Sicer me pa še vedno vsak dan matrajo popadki, ampak se potem tud kar hitro končajo. Upam, da polna luna ne bo zatajila user posted image in bomo šle vse počasi v Rim.

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 5044
18.1.2011 9:12:25   
Putka
IZVIRNO SPOROČILO: br27
Meni se je enkrat zdelo, kot da reče kr nekaj, eni 3, drugi 6, ... user posted image  
Pomoje glede na kg..

Mene je tudi ponoči stiskalo, pa spala sem ful slabouser posted image . Jutri in pojutrišnjem bom pa še slabše, živčki..

Zdaj si pa en fajn zajtrk naredim, potem sem pa pri kozmetičarki naročena. Grem na eno hitro čiščenje, ker potem najbrž par mesecev ne bom utegnila.. Pa tolk bi ena masaža hrbta pasalauser posted image

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 5045
18.1.2011 9:14:07   
Nina 30
Lepo pozdravljene vse skupaj!

Evo včeraj pričla iz porodnišnice,zelo lepa in pozitivna izkušnja z mariborsko porodnišnico mela sem spinalni cr ki je nekaj čudovitega res lepo doživetje! Moj Tai se super zelo priden fantek dojima pa malo uporabljamo tudi dodatka,ponoči se enkrat zbudi se naje in pridno spi! Drugače jaz sem čist izmozgana kar se cr tiče mi je okrevanje dosti težje kot prvič in se res bolj slabo počutim,mela sem kar težav u lulanjem misem mogla skoraj 1 teden prav lulat sem se prav namučla na wc-ju,ampak sedaj se počasi vzpostavlja vse v normalno stanje!

nič se še javim kaj lp

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5046
18.1.2011 9:20:33   
dramica
Da vam naredim malo gužveuser posted image
Sem zasledila temo glede ad3 kapljic.Nam jih niso pa res sploh še nič omenil.Kdaj pa to dobijo?Sem že malo pozabilauser posted image .
Kdaj pa ste šle prvič mamice na sprehod z dojenčki?Nas je babica glede na dobro stanje včeraj ko je bil tak lep sonček kar ven poslala tako da je bil naš mali že zunajuser posted image .
IN SEVEDA ČESTITKE VSEM MAMICAM IN DOJENČKOM!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5047
18.1.2011 9:33:45   
špica84
Lahko jih dobijo ko pride patronažna že.Drugače pa ponavadi pri prvem pregledu pri pediatru.
Jaz sem bila prvič vni z našo,ko je bila stara 14 dni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5048
18.1.2011 9:37:00   
januarcek2011
ojla

pri meni tud se nic novegauser posted image .vcerej sem imela pregled in vse je ok.zdej pa cakam in cakam in cakamuser posted image .ce se do pondelka nic ne zgodi grem v ponedeljek na amnijo .po pravici povedano bi rajsi vidla da bi se samozacelo kod da mi oni sprozijo porod.tamal je ze tok neucakan.vsak dan sprasuje kdaj bom sla ze po dojencka,pa ga jaz vprasam kdaj pa ti mislis, pa pravi v nedeljouser posted image user posted image user posted image .
mogoce bo pa ta luna kaj pomagala!!!!! vcerej zvecer me je kr mal luna dajala.kr nekej sem bla zalostna pa napeta ,kr nekej sem jokala pa nek strah pred porodom me je dajal,ceprov moram priznati da me je ful strah in da komej cakam da bo to vse za mano.

kapljice-jaz sem pri taprvem dajala olovit(austriske) ni blo krcev po 3 kapljice

sprehod-tea sem rodila pred 3 leti(26.1.08) prvic pa sva sla ven za par minut po 3 tednih.je bilo kr mrzlo pa sva rajsi mal pocakala.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 5049
18.1.2011 9:47:10   
Inčika2
Pozdravljene!

Jst tud danes iz CTG, ki pa nč ne kažeuser posted image . Naslednji CTG mam šele čez 1 teden 5 dni čez rok, če pa slučajno opazim da se bo user posted image umerila al pa kakšno krvavo sluz, špikanje pa takoj v P. To je bil nasvet Guser posted image . Res pameten nasvet k da tega nobena ne ve zadnje dneve pred PDP.
Se mi zdi k da bi šla na uro gledat tjauser posted image . Jst res upam da bo polna luna naredila svojeuser posted image

Lp, se beremo

(odgovor članu januarcek2011)
Neposredna povezava do sporočila: 5050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  200 201 [202] 203 204   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?