|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarke 2011
26.11.2010 9:38:28   
Lu
Jutro!

Tudi jaz že komaj čakam pregled. Me je ene 2 dni nazaj prav pošteno nekaj težilo ponoči - otrjevanje trebuha, slabo,... Sem mislila že, da bomo kam šli user posted image Sem si prav rekla, da to je pa še mal prehmal. Ampak k sreči se je vse umirilo.

Krče v nogi sem imela danes spet ponoči. Pa hudič sploh ni hotel popustit. Ampak ok, ker jih nimam nekako pogostih.

Banjica. Mi bomo imeli še mojo user posted image Moja mami vse špara. In je prav ok. Je velika in za dolgo.

Sem pa gledala stense previjalne mize. Ker imamo zdaj malo gužve že nam bo ta opcija edina prav prišla.

Pridne bodite.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3301
26.11.2010 9:56:31   
talika81
jaz sem kupila tako banjico, kot si jo opisala, baby. bomo videli, kako dolgo bo veljala. drugače bomo pa pol kupili eno čisto navadno in večjo.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=160575
nam je v materinski sestra svetovala, da naj si za banjico kupimo eno posebno ležalo, kjer otrok leži in ga lahko zelo doglo kopaš zaradi tega.
gledala sem ga že v baby centru (stane 20 €), baje so ga imeli pa tudi v leclercu.
to je tole:
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=138578

baje je zelo fajn, sploh ko otrok začne se malo bolj kolovratit.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3302
26.11.2010 10:13:55   
dramica
user posted image živjo !
Mi smo imeli mvadno banjico in pa stolček v katerem nismo zdržali vse skup niti5min,smo ga kupili brez veze.Se mi zdi da bi bil res ležalnik boljša ideja-dokler je dojenček še miren.Sedaj smo se odločil za navadno banjo 175x80 ampak jo je treba dat delat oz. naročituser posted image tlele v delfinu-niso popolnoma nič zaintereserani za kak posel jim smo bli bol v napoto moramo še kam pogledat.Aja čakala bi kake2mes.je katera nabavljala kopalno kad?Zanima me kje in če ste zadovoljne?1x v dec.Joj, kolk mam jaz planov za decuser posted image .

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 3303
26.11.2010 10:22:17   
dramica
aja še tole...Mi smo dans zjutrajuser posted image zdaj me pa vse tišči,boli spodaj in v križu.Bog ne daj da se ustanemuser posted image Dojenček pa normalno živahen.Katera ve kaj več o tem?Saj maternica se začne počasi krčit ne?otrdevanje trebuha se mi je sicer v 14 dni zelo umirilo, zdaj sva ga najbrž pobiksalauser posted image .Nasvet prosim.Počivam pa.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3304
26.11.2010 10:34:30   
gaya24

matejas: Zakaj moraš it na dieto? A maš nosečniško sladkorno? Jaz sem tudi v prvi nosečnosti nosla pravega velikana, je mel v 35t že 3300g pa je tud skoz za 2-3 tedne prehiteval ampak ker js nisem mela sladkorne oz. karkoli, da bi blo narobe, je ginekologinja mi rekla, da je pač večji otrok in da itak če bi bli vsi dojenčki enaki in se enako redili, pol tak ne bi rabli meritev delat....no, to je tud dr. Pušenjak napisal. Je pa res, da imamo mogoč v familiji mal večje otroke.... Moj brat je mel 4200g, moj user posted image   je mel 4160g....Zdaj tadrug je pa čist po jusu :))) in bo očitno manjših mer. Me kr mal skrbi, da ni slučajn user posted image in so se mi zmotli v spolu :))).

banjica:
Jaz imam tisto na stojalu, sem jo prvič v paketu vzela, za naprej imamo pa tudi mi Fliperja!

Kolk nas je zdej, da pridemo v ponedeljek? A je možno, da bi se ob 15.30 zmenle? Na kateri strani City parka se pa dobimo?

Da, vas mal opomnem, tista, ki bo šla na bris za streptokok....Najbol idealno je zdaj med 35-36t. Men ga bo vzel naslednjič. Cena je 25evr (res ni veliko glede na to, če bi slučajn bla okužena in bi potem mogel moj user posted image 1 teden v glavco antibiotik dobivat....sem vidla pri eni kolegici, ko sem jo šla obiskat in se mi je tamau res smilil).

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3305
26.11.2010 10:38:25   
darchy82
talika81 jst sem dobila točno tak ležalnik kot ga imajo v BC in upam da se obnese.
Kar se pa user posted image tiče, mislim da ni nič narobe, sploh če je user posted image živahen, ker tud mene občasno potem kaj boli, tko da smo zdej bolj penzionistični. Sploh sem pa zdej ful štorasta ratala in je to postal že pravi adrenalinski šport user posted image .

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3306
26.11.2010 10:38:30   
gaya24
IZVIRNO SPOROČILO: dramica

aja še tole...Mi smo dans zjutrajuser posted image zdaj me pa vse tišči,boli spodaj in v križu.Bog ne daj da se ustanemuser posted image Dojenček pa normalno živahen.Katera ve kaj več o tem?Saj maternica se začne počasi krčit ne?otrdevanje trebuha se mi je sicer v 14 dni zelo umirilo, zdaj sva ga najbrž pobiksalauser posted image .Nasvet prosim.Počivam pa.

Mi smo tudi včeraj mal telovadli, ker ga zdaj 3 dni ni ampak js se s tem ne obremenjujem, da bi s tem blo karkoli narobe....Če nimaš nekih nosečniških težav lahk kamot do konca....:))). Js sem pri prvem zadnji mesec skor vsak dan, sam da bi šla prej rodit....no, pa sem bla vseen 4 dni čez rok.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3307
26.11.2010 10:39:52   
gaya24

darchy: Ja, je pa tud mene včeri pol križ bolel user posted image ....ampak, mene itak kr naprej boli, če sem dolgo na nogah...

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 3308
26.11.2010 10:41:21   
darchy82
Kar se našega zmenka tiče, bi bilo mogoče fajn, če se dobimo kar tam na tistem vhodu ko je parkirna hiša, al kako? Sicer pa ne vem, kdaj meni uspe prit tja, ker imam ob 14.30 pregled. Mogoče bo pa ena urca zadosti.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3309
26.11.2010 11:12:07   
dramica
Gaya24 glede brisa za streptokok.Če ugotovijo da je poz. kako lahko ukrepajo?pomagajo dojenčku in zanima me še kako ga naredijo?
Glede user posted image sva imela prepoved od začetka zaradi nepojasnjene krvavitve ki sem jo imela potem pa zaradi zelo nizko ležečega ploda in posteljice.2pregleda nazaj je rekla da lahko"športamo"ampak vseeno pazimo.No končno po ne vem kolkih-7mes,sva se odločila, pol pa tole.Ampak je že boljšeuser posted image Hvala vam za pomoč.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3310
26.11.2010 11:20:41   
špica84
Darchy pa saj lohk tudi urco kasneje,kakor pač vam ustreza.Jaz se bom že prilagodila .A potem se dobimo pri vhodu nasprot parkirne hiše user posted image

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3311
26.11.2010 11:41:07   
darchy82
Po moje bi bil tisti vhod pri parkirni hiši najbolš, ker ga je težko zgrešit. Kar se pa ure tiče se moramo pa zmenit. Ne vem, če katera mogoče še dela. Sicer pa jst ob 16.00 lahko komot že pridem.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 3312
26.11.2010 12:27:51   
dramica
A pri vas že kaj sneži?Pri nas tako lepo polahko padauser posted image me je čist prevzelouser posted image

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3313
26.11.2010 12:35:22   
špica84
Ja nažalost res sneži.Upam vsaj da jutri ne bo,ko greva v Brežice

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3314
26.11.2010 12:36:28   
agataema
Pri nas na Gorenjskem kar fejst zneži že od 9ih zjutraj.

MatejaS, tudi meni ni jasno zakaj bi morala na dieto, če sladkorne nimaš. Saj če telo pravilno uravnava nivo sladkorja v krvi, potem otrok ne pridobiva preveč na teži zaradi tvoje prehrane. Naš tudi prehiteva 2 tedna v teži, ampak saj je bil že prvi okrog 4kg, tako da nič čudnega. Nekateri pač rodijo 2900gramske otroke nekateri pa take čez 4kg, pa to ni odvisno od prehrane.

Mi smo tudi pri user posted image bolj pazljivi, ampak kakšnih težav zaenkrat še ni bilo. Sva pa tudi pri prejšni nosečnosti en dan pred porodom očitno stvar pognala v dogajanje tudi z user posted image user posted image .

Zdaj pa moram it skuhat kosilo za možeka, potem pa v snežni metež po tamalga v vrtec.

(odgovor članu dramica)
Neposredna povezava do sporočila: 3315
26.11.2010 12:38:53   
agataema
Dramica, mi imamo kopalnico nemogočih dimenzij, a smo vseeno od Kolpasana dobili banjo, ki je ustrezala, saj imajo res veliko modelov na izbiro. Mi imamo tako, da je proti koncu čisto zožana, saj nam je odtok delal težave in smo mislili, da banje sploh ne bomo dobili.

(odgovor članu agataema)
Neposredna povezava do sporočila: 3316
26.11.2010 14:07:19   
matejas
Gaya24- nimam sladkorne, saj v tem je glih štos.  Ginekolog mi je rekel, da če je otrok prevelik oz. pretežek je lahko v slabši kondiciji ima več težav po porodu in med porodom lahko pride do hudega zapleta pri porajanju ramic.

Našuser posted image  je pa ornk divjak, kakšen dan se mi zdi, da bo kar pri trebuhu ven skočil. Včasih kar zaboli, pa še kolca ga pogostouser posted image .

Ali boste vse uporabljale mako majčke ali samo bodye?

LP

30.08.2001 se nam je rodila prva zvezdica Larisa, 20.08.2006, pa še druga zvezdica Enya.
11.01. 2011 pričakujemo še našega fantka
17.01.2011 nas je osrečil še sonček Patrick

http://matejkas.moj-album.com/

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 3317
26.11.2010 16:20:16   
darchy82
Jst sem dobila od kolegice samo kaki 2 taki mako majčki. Sploh ne vem, kje se jih dobi, drugače imam pa večinoma samo bodije. Se mi zdi, da so precej praktični.

(odgovor članu matejas)
Neposredna povezava do sporočila: 3318
26.11.2010 17:02:37   
Putka
Hej! Jaz sem imal pa ta teden generalko za v porodnišnicouser posted image Sem bila s za veliko od ponedeljka zvečer na plastični kirurgiji, si je 4 prste na levi roki porezala do kosti, tako da je dolga operacija za njo. Zdaj pa najprej počitek, potem pa rehabilitacija, to bo šele hudouser posted image . In sem spala kar z njo, v zeleni halji, jedla bolnišnično hrano... So bili pa vsi od sester do zdravnikov super, se ne pritožujem čisto nič!

Tako da sem s pripravo stanovanja, magisterija, skratka z vsem v zaostanku, mož tudi ni nič naredil, je bil itak par dni v šoku...

Mako majičke: zadnjič sem par majičk na preklop v Leclercu precej ugodno dobila (2 za 7€), pa še lepe so, sem mislila kar za čez bodi imeti, pa spodaj hlačke do pasu in nogavičke, za doma.

Miška, kaj si z bolniško uredila? Mislim, da osebni zdarvnik ne bi smel za en teden v visoki nosečnosti nič komplicirat. Drugač mi je pa ginekolog rekel, naj kar v porodnišnico pridem, ga poiščem in mi bo on bolniško odprluser posted image

Otrdevanje trebuha: mene že vsaj en mesec utrujenost daje, sploh če preveč naokrog (po trgovinah) letam.. je pač treba popoldne noge v luft, pa možek naj malo stopala pomasira..user posted image

A ima še katera bolečine v križu?
mene je že pri ta drugi fajn matralo proti koncu, zdaj se ponoči z ene strani na drugo obračam, pa nič ne pomaga.. Edino s čim se tolažim, da bo čez par mesecev boljšeuser posted image Je pa res v vodi fajn, sem mislila da se bom vodne aerobike za nosečke udeležila, pa so termini samo zvečer, to mi pa ne paše.. Bi še katera šla kako dopoldne plavat, v Atlantis npr?

V ponedeljek me ne bo, očitno. Bi se pa lahko še kdaj sredi decembra dobile, ko bomo že doma, pa mogoče dopoldne, ko so otroci v vrtcih/šolah...

Darila bodo pri nas letos bolj skromna, adaptacija je itak šla čez planiran budžet, pa za dojenčka kar nekaj € gre... Pa saj itak že vse imamo, sploh ne vem kaj otrokoma kupit, ker igrače po 1-2 mesecih niso več aktualne..

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3319
26.11.2010 17:03:40   
Putka
Joj, meni na tickerju piše še 8+ tednov, pa CR naredijo 7-10 dni prej... To bo pa kmaluuser posted image

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3320
26.11.2010 19:11:08   
br27
Hojla nosečke!
Berem sproti kaj pišete, sama pa ne morem nič napisatuser posted image . Pa da vidimo?
Včeraj sem imela UZ, blo je fajnuser posted image , veliki in težki smo za en dan manj kakor je rok, tako da je vse ok, bo najin user posted image  bolj v lažji kategoriji, je ginekolog rekel da če bo tako pridobival na teži bo imel nekje 3200gramov +- kak gram. Meni se kar dopade, čeprav mi pravijo da teža otroka še ne pomeni da je porod zaradi tega lažjiuser posted image . Naslednji pregled imam 10.12.
No za ime sma se tudi že skoraj zmenilauser posted image , zaenkrat je v ožjem izboru Luka ali pa Žiga, če ne bo čez kak mesec spet kaj drugegauser posted image .
Bolniška - do 30dni ti lahko napiše osebni zdravnik in mislim da ti zdaj, sploh pred porodniško ne bi smel komplicirati!!!
Jaz imam kar nekaj mako majčk, ker se mi dopadejo in so za doma idealne, sploh za ta čas, če bomo povijali na široko.
Sem pa bila jaz ta teden zelo dejavna, sem vse cotke, dekice, postelnino, ..., vse sem oprala, dala v sušilca in zlikala. Več težav sem imela pri zlaganju cotk v omaro in previjalno, je trajalo da sem se odločila kje bo kaj (gledano iz praktičnega vidika), ampak mi je uspelouser posted image .
Vsem ki lahko user posted image  moram rečit da sem kr fouš, želja seveda je, pa tudi hormončki malo pripomorejo temu da jo je večuser posted image , a kaj ko mi ne smemo, baje lahko od 37.tedna naprej, ne bi blo nič narobe, če bi sprožila poroduser posted image  - takšen odgovor sem dobila vedno ko sem vprašala, če že lahko.
banjica midva sma kupila tisto, ki ima notri že vgrajeno ležišče, je fajn globoka, od začetka jo uporabljaš normalno kot navadno, od 3meseca naprej pa daš otročka not, da leži, ga zapneš in lahko malo uživa sam - seveda ne brez nadzora!!!
Zunaj snežiuser posted image , joj ta sneg!!!

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 3321
26.11.2010 21:21:21   
Inčika2
Živjo nosečke!

Berem vas skoz, pišem pa bolj malo.

Otrdevanje trebuha: men kar pomagajo magnezijeve šumečke, ker če kakšen dan pozabim vzet me krč v noge. Trebuh mi pa otrdeva samo takrat ko user posted image

Mako majčke: jst jih imam kar nekaj. Dala jih bom kar čez bodi, spodaj pa samo še žabke pa štunfke. Za doma mislim da bo to kar ok.

Bolečine v križu: križ me ne matra ful. Samo takrat ko sem dolgo časa na nogah, pa se potem uležem, dokler se ne sprostim, ali pa pri kakšnih hišnih opravilih naprimer sesanje. Bolj me bolijo noge, mam fuuul teh krčnih žil, mam kar plave noge, nosim kompresijske nogavice, malo pomaga dosti pa ne. Upam da bojo po porodu vsaj malo zginle. Spim pa zaenkrat še ful dobro. Na WC grem sam 1x na noč, al pa še to ne.

Banjica: jst sem jo naročila tud prek Recinka, upam da se bo obnesla. Je pa taka s stojalom.

Bolniška: glede bolniške je pa tako. Vem da ti do 30 dni lahko predpiše osebni zdravnik.
Kaj pa če delaš po 4 ure že 2 meseca? Ali lahko dobiš do 30 dni od osebnega zdravnika še za preostale 4 ure?
(Sicer mi je komisija podaljšala do porodniške po 4 ure)
Naslednji teden imam pregled, pa ne vem kaj naj ginekologu rečem da me da za 8 ur v bolniško? Ima katera kakšen predlog? Do porodniške imam potem ravno še tri tedne, pa bi bla ful rada doma že v začetku decembra, da začnem počasi vse urejatuser posted image  in se še malo spočijem, dokler ne dobimo prvega članauser posted image .

Zdaj grem pa počas počivat, ker naša že orng telovadi po trebuhuuser posted image .

(odgovor članu br27)
Neposredna povezava do sporočila: 3322
27.11.2010 10:29:39   
Lu
IZVIRNO SPOROČILO: Inčika2

Bolniška: glede bolniške je pa tako. Vem da ti do 30 dni lahko predpiše osebni zdravnik.
Kaj pa če delaš po 4 ure že 2 meseca? Ali lahko dobiš do 30 dni od osebnega zdravnika še za preostale 4 ure?
(Sicer mi je komisija podaljšala do porodniške po 4 ure)
Naslednji teden imam pregled, pa ne vem kaj naj ginekologu rečem da me da za 8 ur v bolniško? Ima katera kakšen predlog? Do porodniške imam potem ravno še tri tedne, pa bi bla ful rada doma že v začetku decembra, da začnem počasi vse urejatuser posted image  in se še malo spočijem, dokler ne dobimo prvega članauser posted image .

Zdaj grem pa počas počivat, ker naša že orng telovadi po trebuhuuser posted image .

Kakor je meni znano... Če si ti ŽE 4 ure v bolniški na račun komisije, ne vidim problema, zakaj te tvoja osebna ne more dati za še 4 ure v breme firme? Jaz mislim, da tako mora it.

Ker jaz sem zaposlena za 4 ure na račun otrok. In ko zbolim sem pač samo 4 ure v bolniški.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Inčika2)
Neposredna povezava do sporočila: 3323
27.11.2010 10:44:31   
Lu
Drugače pa sneg... Moji otroc so ga komaj pričakali. Vstala sta že ob 6.30 in rekla, da želita na sneg. Mislim halo  Sem ju komaj ustavila, da je pa res še malo prezgodaj za ven  Pa še mali itak ne sme bit predolgo zunaj, čeprev mi deluje že čist ok. Pač sam AB moramo jest.

Popoldne greve pa z Majo na sejem malo pogledat za smuči. Jih punca potrebuje, pa pancarje. Mali jih bo imel od nje. In se bo kar obrestovalo. Jih bomo ponucali. Ker lani sem kupila nove, zdaj pa je že kar velik strošek tole ratalo, da bi vsako leto nabavljali nove stvari.

Glede muvanja bebic.... Joj naše dete je kar fajn aktualno. Me prav zanima, če se mi je že obrnil?

Vam pa pripopam eno fotko slikano 17.10.2010
user posted image

Evo pa še moja dva navihanca:
user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3324
27.11.2010 14:29:09   
gaya24
Hojla!

Evo, midva z Majem sva preživela snežen dopoldan. Sva bla že ob 9.30 v snegu in to 2 uri skup....sem bla tk zmatrana. Ob 12h sva pa imela frizerja oba. Zdej sva se pa ravn nakosilala. Sva sama že 2 dni, ati ima danes tekmo na hrvaškem in so že včeraj šli pa se šele jutri vračajo.

No, zdaj pa počasi nazaj ven na sanke.

A v pondelk pol velja ob 16h nasprot parkirne hiše? Kam se bomo pa vsedle, če slučajn katera zamudi, da bo vedla kje nas iskat? No, upam, da ne bo preveč snežilo, ker potem ne vem, če bom hodila v Lj.

Lep popoldan vsem

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 3325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  131 132 [133] 134 135   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Sedem razlik med nosečnostjo in PMS
Simptome, kot so povečan apetit, občutljive dojke in razdražljivost pogosto povezujemo s PMS, a zelo podobni simptomi se...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?