pika27 -> RE: januarke 2011 (5.11.2010 20:44:59)
|
jmpolona jaz sem v prejšnji nosečnosti fasala rota virus v 21. tednu pa ni bilo nobene panike za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Je blo pa tud pr men tko da bl k mi je blo slabo bl je tamala norela v trebuhu. Dokler piješ ni panike. Jaz en teden nism jedla kej dost druzga k domačo govejo juhco. Cepit se jaz ne grem, sem se samo enkrat se mi je zdelo, da ni bilo posebnega učinka. Lansko leto, ko je bla taka panika glede te nove gripe, sem vprašala pri pediatru, če je zame ker dojim priporočljivo, da se grem cepit, pa mi je na lep način po ovinkih povedala, da nej se rajš ne grem. Tko da se tud zdej ne mislim. Glede klistirja. V LJ jih še vedno delajo (vsaj mislim), men se ni zdelo nč posebnega, res je da sem bla sama v stranišču ker je bla ura 5 zjutri in nisem mela nobene panike s tem da bi bil zaseden. Ampak je kljub klistirju še nekaj blata prišlo ven med porodom, ni šanse da zadržiš. Tko da men se zdi to bolš, da gre večina prej ven. Pa pojača popadke. Na wc so mene od začetka še spuščale, kasneje sem pa dobila kahlo pod rit. Nism pa mogla it po porodu (v leže), ampak mi pol niso dal katetra kot pravijo v materinski šoli, ampak mi je babca samo na mehur prtisnila in je šlo ven. Drugač sem mela pa dons spet krasen dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Zjutri sem se slabo počutla in sem se odločila, da ne bom šla v službo (itak morm sam nekaj zaključit), ampak sem se vmes pol premislila, ker mi je blo bolje in sem šla. No pa pridem v službo in mi kar na enkrat začne vse dol tiščat. Sem po 20 min spakirala in sem rekla, grem dam ležat. No ampak pol mi je blo v avtu vse bolj čudno, ni mi blo več jasno al mam popadke, al se sam tamal tko čudn premika al kaj in sem se odločila, da se kr odpeljem do G, k je glih delala dopoldne. CTG sicer ni pokazal nobenih popadkov, tud ostalo je blo načeloma vse ok, sicer je rekla, da postelice ne more cele pogledat, ker tamal meče senco, ampak da če bi blo kaj s postelico bi itak krvavela. Dala mi je preverit tud CRP pa urin, če bi bla kakšna infekcija, ampak je blo vse v mejah normale. Na konc sem dobila buskopan za krče, naročila mi je pit ful magnezija, pa napotnico za v porodnišnico, da če se ne umiri, da se morm it tja pokazat. Pol se je na srečo umiril, ampak se je čez nekaj časa spet začelo... Zdej je tko tko, tko da bom pač zdej strogo ležala pa upala, da bo minilo. sem pa ugotovila, da sem zjutri pila en čaj, k je mel notr robidove liste in popoldne k sem ga spet me je ene 20 min po tem spet začel šraufat. Tko da upam, da je bil sam ta čaj in da bo zdej uredu. Sicer pravjo, da čaj iz malininih in robidnih listov pospeši porod, jaz sem ga v prvi nosečnosti probala po 36. tednu kot priporočajo, ampak se mi ni nikol zdel, da bi mel kakšen učinek. Mi je pa še povedala da ma tamal 1300g, pa popkovino okol vratu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nč grem počivat pa se beremo.
|
|
|
|