pika27 -> RE: januarke 2011 (28.10.2010 10:55:01)
|
Glede širokega povijanja. Jaz sem si za vsak slučaj kupila 3 povijalne plenice, če bi blo slučajno treba široko povijat, pa drugače je tud tko, da če ne oblečeš bodija ampak majčke je dobr, da daš povijalno plenico čez pampersko da majčko drži (tko oblačijo tudi v porodnišnici). Nam so sicer v porodnišnici rekli, da so kolki ok (1a), pa mi je pediatrinja pri 1. mesecu zamorila da nej jo vseeno široko povijam (je pač starejša gospa in je še s stare šole), ker da je mela tisti dan ko sva mele pregled že 2 primera, ko se je stanje iz porodnišnice poslabšalo. Jaz sem jo potem v večini samo za ponoči široko povijala, ker se mi je smilila kar na enkrat s tistimi ogromnimi plenicami, pa še ful je blo vroče zunaj. Poleg tega je zdej čist drugačna praksa kot je bila včasih, sem si ogromno na to temo prebrala. V večini ostalih držav niti ne delajo ultrazvoka kolkov in se za vse dojenčke predvideva, da so kolki ok. Jaz sem od začetka prala z normalnim pralnim praškom, ampak sem cunce vedno dala na trojno spiranje pa brez mehčalca. Pri enih treh mesecih sem pa ne vem zakaj parkrat oprala cunce s perwolom (al woolite pač neki od tega) in je tamala dobila takoj pikice po vsem telesu. Tako, da od takrat naprej sem pa uporabljala organske praške (tud za ostale), ampak niso prov praktični, ker bele cunje ful porumenijo, pa če slučajno par urc pustiš cunje v stroju začnejo ful smrdet. Tko da zdej smo na Froschu in je vse ok. MEhčalca pa tud zase ne uporabljam, ker mam tud bl občutljivo kožo. Pri naših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je po moje na seznamček za dodat kombinezinček, da jih ne bo zeblo, pa kakšno toplo kapo za ven. Mi mamo lupinco od maxi cosi, smo jo uporabljali do 7-8 meseca, dokler ni bla prevelika za notr. Drugač je pa tud uporabna za prehod med košaro in športnim delom vozička, ko otrok še ne sedi, ležat pa noče več al pa če ti spi v avtu, da ga samo na voziček prestaviš. Glede plenic za enkratno uporabo. Jaz sem kupla pamperske (itak jih po moje skor vsaka) ampak se je takoj izkazalo, da ma tamala občutljivo kožo in se ji je takoj ritka vnela. Je sicer rekla patronažna, da se to zgodi pri pamperskah, ki so kupljene v mercatorju, sparu, da z mullerjivimi načeloma ni tok problemov. No naša pač nobenih ni prenašala, zato smo pol vse živo probal, pa moram rečt, da se še najbolje obnesejo DMove plenice pa še dost cenejše so od pampersk. Mullerjeve so tud kr uredu, sam une za novorojenčke so mi skoz spuščale po 5 min k jih je mela gor. Majo pa v BC tud Fixies, k so sicer drage k žefran, ampak so ble pa vsaj takrat ful dobre in niso praktično nč spuščale. Jaz bom prat začela verjetno konec decembra oz. ko bom mela kam pospravit stvari. Mi je samo pomembno, da mam najnujneše stvari doma, opere jih lahko tudi kdo drug v času ko bom v porodnišnici. Bi pa rada vedela, da mam vse, da ne bo treba komu drugemu v šoping namesto mene[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sem se glih včeraj spomnila, da se morm pozanimat, kako kaj kaže z košaro za našega. sem mela že prejšnjič sposojeno od taščine sestrične in je bila naša 15. dojenček, ki je spal notr, od takrat naprej sta pa še 2... Ma tradicijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sam tud jaz študiram, da bom šla tokrat jogi kupit, ker je še pena notr. Uživajte.
|
|
|
|