oka -> streptokokna angina, ki se vleče in vleče (1.5.2010 8:12:30)
|
Meni se počasi meša od skrbi. Moja mala madam je namreč prejšnji ponedeljek zbolela. Bris grla in kri sta pokazala angino (streptokok). Dobila je Ospen in kazalo je, da bo vse ok. To sredo, smo šli celo na morje, v četrtek pa šok. Naenkrat se ji je pojavila vročina in to zadnji (deseti dan), ko bi morala vzeti AB. Smo šli k morskemu zdravniku, dobila je Sumamed, dr. pa me je pospremila z besedami, da lahko pride do sepse, če Sumamed ne bo prijel. Še isti dan smo šli nazaj domov in včeraj zjutraj k zdravniku. Bris grla je spet pokazal, da gre za streptokok, kri je malenkost boljša kot pred dvanajstimi dnevi. Ampak vročina pa se še kar vleče. Včeraj je dobila drugo dozo Sumameda in zvečer je že kazalo da bo o.k. Vročina je bila samo 37,2. Danes zjutraj pa spet 38, bolita jo glava in vrat. Sem klicala v dežurno in je dr. (na srečo je dežurna zdravnica, ki jo je včeraj pregledala) rekla, da zaenkrat ni razloga za paniko, da jo vrat boli zaradi angine in naj jo opazujem in če ne bo bolje morava tekom dneva nazaj. Ampak mene vseeno skrbi. Že to, da je streptokok nazaj kljub Ospenu in da vročina tako skače po dveh dozah Sumameda mi ni jasno. Pa kako dolgo rabi Sumamed da prime? Kakšna je potem opcija, če se ugotovi, da tudi ta AB ne deluje? Je imela katera podobne težave? Mene resno skrbi in po eni strani bi jo najraje popokala na infekcijsko.
|
|
|
|