zunanji obrat (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ribica84 -> zunanji obrat (30.4.2010 20:39:29)

Pozdravljene,

zanima me kašne imaste izkušnje z zunanjim obratom, tiste ki ste ga imele. Moj otroček je namreč v nožni vstavi in me je G poslala na zunanji obrat. Sem pa skoraj v 37. tednu.

lp

Urska09 -> RE: zunanji obrat (30.4.2010 21:43:03)

Meni ga je probal Pušenjak narediti po 38. tednu, pa je bila ritka že preveč spuščena v medenico in je rekel, da ne bo šlo. Mogoče bi moral probati prej ampak on izvaja zunanji obrat raje kasneje, da ima otroček čim manj prostora im možnosti, da se obrne nazaj.

ribica84 -> RE: zunanji obrat (30.4.2010 22:11:08)

Jz pa sem narocena pri dr. Roncevicu.je bla katera pri njem-izkusnje,mnenja, je ok?

mate0ja -> RE: zunanji obrat (30.4.2010 22:37:38)

tud jest sem imela pred dvema letoma otročiča v medenični vstavi. Bila v 37. tednu pri dr. Pušenjaku na obratu, ki je bil neuspešen.

Sicer te pa g. ne more poslati ampak ti lahko predlaga, odločiš se pa sama ali greš ali ne.

Še veddno pa so do zadnjega možnosti, da se otrok sam obrne.

Jaz sem po obratu sama stopila v akcijo, v LJ porodnišnici so mi namignili, da bodo čakali do PDP potem pa videli kako bo s porodom, potem sem šla po mnenje še na Jesenice, kjer je bil takojšen odgovor CR v 39 tednu, ker porod po naravni poti predstavlja preveliko tveganje za otroka in za mamo. Odločila sem se za slednje. V 39 tednu sem s CR rodila zdravo deklico, okrevanje po CR pa je bilo hitro in nekomplicirano.

emica2008 -> RE: zunanji obrat (30.4.2010 22:57:16)

www.ringaraja.net/forum/zunanji_obrat/m_4999242/tm.htm

tukaj piše nekaj o ZO, ja bila sem pri Rončeviču pa ni uspelo.

Anonimen -> RE: zunanji obrat (1.5.2010 14:58:03)

tudi jaz sem imela v 37 tednu, vendar mi ga niso naredili, ker so v B ugotovili da imam premalo plodovnice in so me obdržali do carskega reza.

Stran: [1]