blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: mcvetka59 sm 5 dan.patronažna je bila zlata, ker sm ji povedala, da ker me je skrbelo, da otrok dobi premalo da sm mu dala tudi nadomestek, ker je bil po dojenju povsem fuč, ko pa sem ga zjutraj še umivala je samo spal in spal, zadnji dan se je v porodnišnici dogajalo toliko da je bil povsem izčrpan in sploh ni pil. nekajkrat je potegnil, potem pa zaspal, sm ga zbujala pa me je malo polizal in spet zaspal... zato sm mu dala nadomestek. da je vsaj malo prišel k sebi in je lahko sesal. tako da je vsaj malo dobil. rekla je da sem naredila prav, mislm meni je res vseeno ali je nadomestek ali pa moje mleko, ampak če vsaj malo ne bo dobil, ne bo napredoval ane. zaenkrat je malo napredoval, poleg tega je mel veliko porodno težo, kar je patronažna argumentirala, da so taki ponavadi malo lenuhcani in da spijejo samo za preživetje ostalo pa ni problema, in naj se ne sekiram, naj si črpam in naj dojim. res si bom verjetno črpala. ker bom potem vsaj malo vedela koliko je popil, ker en podoj je trajal recmo vsaj 20 min zato da je dobil 10 g mleka in samo na eni dojki, tako res ne bomo nikamor prišli. res ga imam rada in ni mi vseeno zanj, in če bom morala s formulo pa bom. ne vem, kako da sm preživela jaz, ki so me hranili s kravjim mlekom (razredčenim) s tem, da sm bila večinoma skoz zdrava, redko manjkala v šoli... itd. skratka, menim da to siljenje z dojenjem- če ne gre ne gre. če pa gre pa hvala bogu. hvala vseen za tvojo izkušnjo, je fajn vedt da nisem edini primer. ma lej. raje mu daj po flaši svoje izčrpano mleko, kot pa nadomestek. Nadomestek baje bolj nasiti, mogoče je zato tako spal pol po flaši. In posledično se tebi še vedno dela velika količina mleka. Če imaš mleko, je nesmiselno dajat nadomestke, so sam strošek, ti bi se pa svojega mleka rada znebila. ti verjamem, da si utrujena, tako je vedno na začetku. Ne obupaj tako hitro. Mogoče ti bo dojenje gladko steklo in ti bo še žal, da si ga opustila, čeprav se ti sedaj to zdi malo verjetno. si komaj peti dan po porodu, ne moreš kar tako hitro vržt puške v koruzo. sory kot i malo pridigam, ampak ni vseeno kaj tvoj otrok je oz pije. potrudi se še malo, ne obupaj tako hitro. Se lahko še vse poštima. Kravje mleko ima veliko beljakovin, ki jih otroške ledvice težje predelajo in so obremenjene. zato težijo, da kravje mleko ni za dojenčke, pa čeprav je en kup ljudi zraslo ob njem.