polona5 -> RE: ginekologi na goriškem (7.5.2010 23:24:00)
|
koma - hvala enako za tako izkušnjo pri njej. Zanjo je vse, kar se dogaja nosečnici, normalno. Sama sem imela probleme z zatekanjem in sem zelo težko opravljala svoje delo, saj sem po cele dneve na nogah. Po končanem šihtu sem vedno imela ful zatečene gležnje, tako da mi je ob dotiku na gleženj ostala na nogi prav vdolbina - ona pa mi je rekla, "punca, ti še nisi videla kaj pomenijo otečene noge". To je bilo poleti in vse skupaj sem zelo težko prenašala, o kaki bolniški pa ni hotela niti slišat. Dobro, da sem si šparala ves dopust za konec, da sem lahko doma zadnji mesec počivala (na porodnem sem bla 10 dni in šla rodit). Naredila mi je samo in točno 3 UZ. Kar sem imela od njenih pregledov je bilo samo poslušanje otrokovega utripa (itak sem ga sama doma vsak dan poslušala z angel soundom), kontrola krvi, urina, pritiska in teže. Teža se mi je večala zaradi zastoja vode, prav trako pritisk - ona pa mi je težila naj ne jem toliko, da bo potem tudi otrok velik. Jedla sem zelo malo, sama sem držala dieto brez soli, ker drugega mi ni preostalo, zredila sem se 14kg in ko sem prišla iz porodnišnice sem imela samo še +3 (sama voda je šla iz mene). Pregledovala me skoraj ni, tako da nisem imela pojma kakšen je moj maternični vrat - ali je skrajšan?, ali sem kaj odprta?, kakšni so pretoki krvi skozi posteljico? - o vsem tem nisem vedela nič. Ko sem ji rekla za CTG, mi je odvrnila, da si ona s to preiskavo ne rabi nabirati dodatnih točk, ker ima dovolj pacientk. Na zadnjem pregledu mi je rekla, da me bo naslednjič zaradi pritiska morda poslala v bolnico. No in se je kar na celem zgodilo, da mi je odtekla voda kot iz škafa 3 tedne pred rokom. Ko sem klicala v dispanzer, da me ne bo na kontrolo, ker sem že rodila, se je sestra ustrašila, če je bilo vse vredu. Hvala bogu se je vse srečno izteklo. Posteljica je bila vsa iztrošena, kalcinirana in je že popuščala. Ko se sedaj spomnim nazaj sem imela srečo, da se je vse vredu izteklo. Tudi sama sem razmišljala, da bi jo zamenjala, ker nebi rada spet poslušala njenih žalitev in hodila v solzah iz njenega dispanzerja domov - v nosečnosti smo še bolj občutljive. Po tvoji izkušnji bom o tem še enkrat razmislila. Lp
|
|
|
|