Gwendolen -> RE: APTAMIL- MUELLER (8.5.2010 17:41:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: NATAŠI v celem dnevu cca 600 ... ima pa malo čez 6 kg Nataši, mi imamo isto foro, s tem, da naša je Novalac AC, ker jo je zvijalo. Sedaj je stara že skoraj 4 mesece, pa še nismo uspeli zamenjati mleka, ker vsakič, ko smo poskušali preiti na Novalac 1, je bilo sraaaaanje (krči, tečnoba, itd.) Naša tudi je tam okrog 600 ml do največ 720 ml. Ko ima neješč dan, poje tam okrog 600 ml, ko pa normalno in lepo je, pa vedno več kot 650 ml. Ima pa 6,5 kg. Sem P omenila, da nikoli ne poje tistega kao minimuma po njihovih standardih (tj. najmanj 120 ml na kg telesne teže) in je samo izračunala, koliko je pridobila v enem mesecu in je rekla, da je primeren prirast teže in da je vse v redu. Da očitno manj rabi. Glej, vem, da je težko, da se ne bi sekirala. Meni je grozno, ko mi poje npr. samo 80 ml v enem obroku. Naša je takšna že od okrog 6. tedna, ko se je začelo tole (prej je ful jedla, samo sklepam, da je morala nadoknaditi zamujeno, ker sva bili od začetka precej počasni zaradi slabega dojenja, je pa res, da je takrat tudi več polivala, ker se je očitno prenajedala) in še vedno ne znam odmisliti, da premalo je. Ker očitno poje toliko, kot rabi. Zato ti bom rekla samo tole: če ji teža narašča tudi ob takšni količini hrane, če ima lička lepo napeta in šlaufke na nogicah, rokicah itd., če je zadovoljna in vesela, verjetno rabi manj hrane kot večina drugih otročkov. Tako kot očitno naša tudi. Če želiš, lahko skupaj jamrava... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Lahko mi pišeš tudi na ZS. lp
|
|
|
|