pikapolonice -> težave ponoči (29.4.2010 22:05:40)
|
Pri našem šest letniku so se pred približno mesecem dni pojavile težave s spanjem. Po približno dveh urah spanja se zbudi in se začne močno jokati na kar ga vzamem v naročje in se začne močno tresti, to traja približno pet minut, ko ga potolažim in vzamem v najino posteljo zaspi nazaj brez problema. Če ga dam nazaj v svojo posteljo se včasih vse skupaj ponovi. Ne vem kako mu naj pomagam, ko ga naslednji dan vprašam, če se mu je kaj sanjalo, ne ve nič povedati, ker se sploh ne spomni. Pričakujemo novega družinskega člana in sem ga večkrat spraševala, če je to razlog in če se zaradi tega obremenjuje, ali se je kaj zgodilo v vrtcu pa mi ne pove nič, oziroma reče, da ni to razlog. Opažam, da je tudi čez dan postal zelo občutljiv. Ker na prvo ali drugo besedo ne uboga nikoli mu morava večkrat reči, da nekaj naredi to zadnje čase sploh ne razume in kar naprej govori, da kaj je pa naredu. Zdi se mi, da kar naprej išče pozornost. Na kakšen način naj zvem kaj ga muči? Naj pustim, da mine in mu ne omenjam kaj se dogaja? Drugače se kar veliko ukvarjava z njim in je tudi vzgojiteljica rekla, da je pri prvih, ki kaj naredijo, vendar so tudi problemi z ubogljivostjo v vrtcu. Ker tudi njih ne uboga in mi kar naprej jamrajo, da dela stvari po svoje.
|
|
|
|