polnjeni ligni (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


čaki -> polnjeni ligni (29.4.2010 20:59:43)

no kupila sem lignje, očiščene seceda, šunko, sir. kako zdaj naprej? vem, da jih moram nafilat, ampak a je trba pol vse skupaj začinit? s kom? česen?
prosim za ideje, ampak take enostavne, nič kompliciranja
hvala




blaža -> RE: polnjeni ligni (29.4.2010 21:04:27)

IZVIRNO SPOROČILO: čaki

no kupila sem lignje, očiščene seceda, šunko, sir. kako zdaj naprej? vem, da jih moram nafilat, ampak a je trba pol vse skupaj začinit? s kom?s kom? česen?
prosim za ideje, ampak take enostavne, nič kompliciranja
hvala


Lahko skupaj z možem.[sm=jezicek.gif] aja s čim si mislila. sori, sem alergična, ki moj mož tako reče narobe kot ti, samo, da me jezi.[sm=smiley36.gif]

Nareži šunko in sir na male kockice, in nafilaj lignje. Po želji lahko tudi lovke, eč ne pa jih daš samo zraven, ko boš dušila lignje.

Jaz ponavadi nič ne začinim nadeva, ker je že sam sir slan, pa jaz dam pršut in ne šunko, ma vseeno bo po moje dovolj, če boš le lignje solila.

ko jih napolniš, jih prebodi z zobotrebcem, da ne zbeži fila ven in dušiš na malo olivnega olja in česnu. Ko en cajt dušiš, jih posoliš in do konca dušiš. Ko so mehki jih še malo zapečeš na večji temperaturi. v filo lahko po želji dodaš še peteršilj. Lahko jih pa le na koncu potreseš z sesekljanim peteršiljem in malo pokapaš z limoninim sokom.

No tako nardim jaz.[sm=smiley1.gif]




hubi -> RE: polnjeni ligni (29.4.2010 21:14:09)

Lahko šunko ali pršut in sir samo zaviješ v rolco in daš v lignja. Je bolj simpl.[sm=smiley1.gif]




blaža -> RE: polnjeni ligni (29.4.2010 21:16:12)


IZVIRNO SPOROČILO: hubi

Lahko šunko ali pršut in sir samo zaviješ v rolco in daš v lignja. Je bolj simpl.[sm=smiley1.gif]


ja maš prav.[sm=bravo.gif]




norge -> RE: polnjeni ligni (29.4.2010 22:28:40)

Kot pravita predhodnici..nafilaš z šunko(ali pršutom) in sirom (rezine)...čeprav so lignji ščiščeni. jim potrgaj tiste vijolične repke in jih obrni pred filanjem. Ponev doooobro segrej (lahko se že malo kadi).. dodaj kapljico olja in zmeči lignje gor(prej jih osuši na serveti). Če bo ponev res vroča in lignji res suhi popečeš par sekund na eni in par na drugi, da se lepo zapečejo, čisto na koncu posoliš, dodaš malo česna, men je super malo zalito na koncu z belim vinom, da pride malo take fajn omakce. Ko dodaš česen, takoj odstavi, da se ti ne zažge. Pa dober tek.
P.s. Moraš pa tud mal ponev naštudirat za lignje, v nekaterih se kar kuhajo. Vaja dela mojstra.




bomboncek1 -> RE: polnjeni ligni (2.5.2010 14:50:05)


IZVIRNO SPOROČILO: čaki

no kupila sem lignje, očiščene seceda, šunko, sir. kako zdaj naprej? vem, da jih moram nafilat, ampak a je trba pol vse skupaj začinit? s kom? česen?
prosim za ideje, ampak take enostavne, nič kompliciranja
hvala


iz šunke in sira si lepo naredi toast sendvič, lignje pa napolni tako kot bog zapove: sesekljane lovke, česen, peteršilj, drobtinice, sol, poper [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

no, malo se hecam, saj se o okusih ne razpravlja, ampak meni ni hujšega kot mešati morske jedi s pršutom in šunko, in še bog ne daj kakšnim pršutom III.kategorije kot jih navadno polnijo na kakšnih večjih pogostitvah.




blak -> RE: polnjeni ligni (6.5.2010 11:04:24)

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1


iz šunke in sira si lepo naredi toast sendvič, lignje pa napolni tako kot bog zapove: sesekljane lovke, česen, peteršilj, drobtinice, sol, poper [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]



tu bi se pa jaz močno strinjala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hope2 -> RE: polnjeni ligni (6.5.2010 11:36:32)

IZVIRNO SPOROČILO: blak

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1


iz šunke in sira si lepo naredi toast sendvič, lignje pa napolni tako kot bog zapove: sesekljane lovke, česen, peteršilj, drobtinice, sol, poper [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]



tu bi se pa jaz močno strinjala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



še ena zagovornica tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Jaz še včasih dam zraven malo kozic, če je lovk premalo in kanček dobrega belega vinčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zvesta -> RE: polnjeni ligni (6.5.2010 14:23:40)


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: blak

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1


iz šunke in sira si lepo naredi toast sendvič, lignje pa napolni tako kot bog zapove: sesekljane lovke, česen, peteršilj, drobtinice, sol, poper [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]



tu bi se pa jaz močno strinjala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



še ena zagovornica tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Jaz še včasih dam zraven malo kozic, če je lovk premalo in kanček dobrega belega vinčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




to moram pa poskusit.... a obstaja kakšno razmerje koliko česa v filo?




Hope2 -> RE: polnjeni ligni (6.5.2010 14:39:06)

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: blak

IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek1


iz šunke in sira si lepo naredi toast sendvič, lignje pa napolni tako kot bog zapove: sesekljane lovke, česen, peteršilj, drobtinice, sol, poper [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]



tu bi se pa jaz močno strinjala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



še ena zagovornica tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Jaz še včasih dam zraven malo kozic, če je lovk premalo in kanček dobrega belega vinčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




to moram pa poskusit.... a obstaja kakšno razmerje koliko česa v filo?


Nimam nekega razmerja, edino z drobtinami ne pretiravam, zato raje dam kozice zraven. Drobtine lahko fajn spremenijo okus, zato res minimalno. Vinček le za aromo in tolk da se poduši vse skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Barbara_L -> RE: polnjeni ligni (6.5.2010 15:16:28)

O, ste mi lušte naredile... tole bo jutri pri nas za kosilo. Nekaj je gor pisalo, da je treba lignje obrnit. In potem nafilaš obrnjene ali kako?




Stran: [1]