blaža -> RE: polnjeni ligni (29.4.2010 21:04:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: čaki no kupila sem lignje, očiščene seceda, šunko, sir. kako zdaj naprej? vem, da jih moram nafilat, ampak a je trba pol vse skupaj začinit? s kom?s kom? česen? prosim za ideje, ampak take enostavne, nič kompliciranja hvala Lahko skupaj z možem.[sm=jezicek.gif] aja s čim si mislila. sori, sem alergična, ki moj mož tako reče narobe kot ti, samo, da me jezi.[sm=smiley36.gif] Nareži šunko in sir na male kockice, in nafilaj lignje. Po želji lahko tudi lovke, eč ne pa jih daš samo zraven, ko boš dušila lignje. Jaz ponavadi nič ne začinim nadeva, ker je že sam sir slan, pa jaz dam pršut in ne šunko, ma vseeno bo po moje dovolj, če boš le lignje solila. ko jih napolniš, jih prebodi z zobotrebcem, da ne zbeži fila ven in dušiš na malo olivnega olja in česnu. Ko en cajt dušiš, jih posoliš in do konca dušiš. Ko so mehki jih še malo zapečeš na večji temperaturi. v filo lahko po želji dodaš še peteršilj. Lahko jih pa le na koncu potreseš z sesekljanim peteršiljem in malo pokapaš z limoninim sokom. No tako nardim jaz.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|