Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Sarina -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (13.7.2005 23:01:02)

A je že katera slišala za to avstrijsko "firmo", ki je prišla na naš trg in ponuja "pot do finančne svobode" z nalaganjem v tuje sklade?
Rada bi izvedela kaj več o njej...hvala!

snorlax -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (13.7.2005 23:04:32)

Moj brat dela sedaj nekaj za ene sklade. Pa nisem ziher, kateri so. Samo obljublja neke milijone v parih letih. :zmeden: Jaz ne verjamem najbolj v to. Zadnjič mi je računal, koliko milijonov zaslužim v parih letih, samo moram vložiti 10.000,00 EUR. Halllooo! Če bi jih imela, ne rabim nobenga sklada.:)-:)-:)-

Sarina -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (13.7.2005 23:09:47)

Joj ko jaz tudi ne zaupam v te sklade, če je pri nas v SLO tako vse pokvarjeno. Ena ženska me namreč gnjavi in klicari naj pridem na njihovo predstavitev, po drugi strani pa se hvali, kako zasluži in da je lani bila zastonj z možem na Kanarskih, ker je to tak biznis. Pet jih je "nasrala" pa je šla na Kanarske - to mi smrdi po Safeinvestu, ko so množično hodili na Kanarske in skoraj vse zapravili...

Joe -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (13.7.2005 23:14:49)

Sarina, veselo na delo:

http://vzajemci.com/
http://www.skladi.com/

snorlax -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (13.7.2005 23:15:07)

Saj, mojemu bratu tudi že perejo možgane, tako da me je strah, da bo pustil študij. Mene ne gnjavi več, ko ve, da nimam denarja.:)-:)-:)-

Aja, skladi so pa BNP Paribas, firma, ki jih trži, pa E&S iz Avstrije.

L.p.:)

Annny -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (14.7.2005 0:31:58)

Kako je fino kritizirati nekaj, kar ne poznate:)

No, ne bom govorila o nobenem konkretnem posredniškem podjetju, saj vrednostne točke tujih vzajemnih skladov lahko tudi osebno kupite direktno v tujini, tako kot to počnem sama.

Samo eno stvar bom omenila: glede na starostno piramido slovenskega prebivalstva je verjetno, da boste kot upokojenci imeli mizerne pokojnine ali jih sploh ne boste imeli..varčevanje v tujih (ne slovenskih!!) vzajemnih skladih je edina možnost, ki vam to omogoča tako, da je donos največji.
Vrednostne točke slovenskih vzajemcev so pa precenjene in se jim v prihodnjih letih obeta velik padec...tako da se vanje niti pod razno ne spada vlagati. No, ampak to so že podrobnosti..

Tisti, ki vas vabijo na predstavitve- le pojdite. Mogoče boste našli pot, kako do več denarja, če ga zdaj nimate.

LP

Sarina -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (14.7.2005 8:23:43)

Mene osebno zelo mika varčevanje v tujih skladih, ampak enostavno ne zaupam posredniškim podjetjem . Kako gre direktno kupovanje v tujini pa nimam pojma - moram raziskat - da ne bo na starost hudo - tako kot pravi Annny.

koruzica -> Creativ Invest (tuji skladi)-a poznate? (19.7.2005 15:06:31)

Hojla

Se strinjam z Annny, dodal pa bi še, da se bodo tud naši skladi pobrali in bo še priložnosti;za to sta dva razloga; prvič; kupujte sedaj, ko se ceni ne potem ko raste, drugič; naši skladi bodo začeli spet delat ko bodo v svojem potrtfelju imeli dovolj kapitala naloženega v tujini, kar je vendarle( končno ) z novimi pravili upravljanja rešeno iz zakonskih 10%, na neomejeno; pri tem mislim na naložbe iz SLO ( primer; **** sklad je imel do februarja omejitev 10 % naložb v tujino, po novem jih lahko plasira, odvisno od zastavljenih ciljev in strategije sklada, neomejeno.

Zato pravim, da bodo naši skldai še delali; najbrž in verjetno takih donosov ne bo več, je pa čas, tisti ki razumete C.A.E., metoda povprečnega stroška, da zdaj kupujete točke ko so poceni; Se pa strinjam kot že rečeno z Annny, da je možno doseči boljše donose v nekaterih tujih skladih, seveda informacije je pa potrebno imeti!

LP Koruzica

Stran: [1]