Anonimen -> RE: Pri 16m se ne hodi... (28.4.2010 6:01:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09 Aja, še to. Na zadnjem pregledu v RA mi je zdravnica dala tale nasvet: "kobacajte do onemoglosti". S čimer je hotela povedati, da je za otrokov motorični razvoj (sploh, če malce zaostaja) najbolje, če čim dlje kobaca in čim kasneje shodi. Naša ima nek čuden način plazenja (eno nogico ima spodvito), ki ga noče in noče opustiti. Samo, če pride na grobo podlago, začne kobacati. Zato jo maksimalno vzpodbujamo, da bi opustila svoj napačni način plazenja in samo kobacala. Se strinjam s tabo glede kobacanja. Ampak mislim, da se ne rabiš veliko obremenjavat z ''nepravilnim'' kobacanjem. Naša je tudi tako kobacala- pa mi je rekel na FTH, da imamo še dolgo pot do takrat ko bo shodila, ker naj bi se najprej naučila pravilno kobacati, potem pa hoja. Ampak je carica iz nepravilnega kobacanja nekega dne samo vstala in pri 16. mesecih shodila. sedaj pri dveh letih se pa velikokrat vrže na kolena in pravilno kobaca. Tako da jaz sem tudi mnenja, da bo otrok shodil, ko bo pripravljen in tudi meni so v RA rekli, da je do 18. meseca vse v mejah normale za zdrave in donošene otroke.
|
|
|
|