Uporabnice "Shrani.si" (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> Uporabnice "Shrani.si" (26.4.2010 19:16:03)

Kopiram članek s strani "enaa.com":

Kaj je s slovenskimi podjetji, ki se gredo posel na internetu? Je kriva nesposobnost, pomanjkanje podjetniške žilice, nepripravljenost tvegati, ali kaj četrtega? Videti je, kot da bi se sindrom slovenskih športnikov naselil tudi v podjetja, ki ponujajo internetne storitve. Saj poznamo tisto, ko se slovenski športnik z nekaj odmevnimi rezultati prebije na sam vrh, nato pa tam vegetira, dokler mu ne zmanjka motivacije in denarja. Na koncu pa ponavadi od države zahteva še kakšno doživljenjsko rento za svoje državnotvorne zasluge.

Podobno se dogaja tudi v domačem internetnem prostoru. Spomnite se Matkurje (no, ta še malce teka naokoli, pa čeprav kot kura brez glave), Email.si ter mnogih to-je-najboljša-stvar-po-narezanem-kruhu spletnih strani, ki so šle po zgoraj opisani poti. Skupini neslavno propadlih se bosta zdaj pridružili še Shrani.si, med uporabniki priljubljena spletna storitev za shranjevanje fotografij in drugih datotek ter Simpatije.com, nekakšen slovenski najstniški predhodnik Facebooka.

Odgovorni pojasnjujejo takole: "Telekomova hčerinska firma Najdi bo v skladu s strateško usmeritvijo s 1.6. ugasnila portal Simpatije.com in s 1.9. še portal Shrani.si. Na Shrani.si bo v maju ukinjeno dodajanje slik, uporabnike pa bodo pozvali, da si pred izklopom prenesejo svoje datoteke. Znance, ki bi jih zanimal nakup obeh portalov, obvestite, da poteka prodaja. Kontakt za prodajo je info@najdi.si Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , nanj lahko naslovite vprašanja in ponudbe."

Z izgubo Simpatij kakšne večje škode ne bo, ukinitev storitve Shrani.si pa bo močno osiromašila slovenski splet. Na desetine forumov bo ostalo brez fotografij in dokumentov, ki so jih uporabniki za spletno objavo shranjevali na Shrani.si. Jeza upraviteljev forumov in uporabnikov je tako razumljiva.

Postavlja se vprašanje, zakaj so se pri Najdi.si odločili za ukinitev storitve Shrani.si. So imeli z njo preveč stroškov oziroma ni bila rentabilna? Najbrž. Toda namesto, da bi se vprašali, kaj spremeniti oziroma kako Shrani.si napraviti rentabilen, ga bodo raje ukinili. Da takšna brezplačna storitev ne more prinašati denarja? Bikov drek! Konec koncev, kako uspeva Googlu? In kje je tukaj družbena odgovornost Telekoma Slovenije? Družbeno neodgovorno je namreč ukiniti storitev, ki gosti številne, za slovenski del spleta pomembne vsebine.

Četudi so se že odločili za ukinitev storitve, bi lahko onemogočili nalaganje novih datotek, obstoječe pa ohranili. Vsaj tiste, ki mesečno presežejo recimo 1.000 prenosov. S tem bi odgovorni pokazali, da jim ni vseeno za slovenski spletni ekosistem, tako pa s(m)o uporabniki dobili le lep velik iztegnjen sredinec.




*miska.mcc* -> RE: Uporabnice "Shrani.si" (26.4.2010 19:18:44)

bah...


bo pa slikomat na polno zalaufal. pa malo morje drugih.




Anonimen -> RE: Uporabnice "Shrani.si" (26.4.2010 20:24:32)

Tipična slovenska štorija ... HB že od začetka uporabljam slikomat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




MartinaTina -> Uporabnice "Shrani.si" (27.4.2010 15:39:05)

Ja se strinjam da je to tipična slovenska štorija. Enako je blo pri email.si. [sm=zmeden.gif] Js sama uporabljam file.si pa je dost bolši kot je bil shrani.si, čeprov sm imela oba pod zaznamke.




Stran: [1]