ronja
|
Popokaš vse, pa greš zraven, pa ste familija skupaj, pa še delate. potem pa svizec zavije čokolado . No, ne rečem, kdaj pa kdaj tole super dela. Ko je pa mraz, pa ko ful piha, pa ko dežuje, pa tudi ko ne veš, ali bo deževalo/mraz/pihalo, pa ne vlačiš malih otrok zraven, vsaj kar jaz vidim parov tod okoli, ki gradijo (in ne vidim jih malo... jih je že kar za eno malo statistiko...) Takrat pa ostane mama z njimi doma, oče gre pa na bajto. In pri vseh je tako. Zakaj bi MORAL vsak sam delat bajto? Naj jo dela, kdor si jo želi in komur je delo na bajti v veselje. Ne pa da so tisti, ki so si kupili bajto "fix&fertig" nekaj "manj vredni", ker niso izkusili nošenja ciglov (očitno jaz rečem cigu;) in mešanja betona. Pa to je smešno! Potem bi si morali tuid vsi sami splest puloverje in stkat blago, da bomo sami, po možnosti ročno sešili obleke? Zakaj že? (pa jaz rada šivam da ne bo pomote, tudi tkala sem že, pa spletla kaj - ampak se mi ne zdi, da bi pa zdaj to morali vsi izkusit, kako je, ko nekaj od tega sam narediš. Ja, je fajn, če ti je to v veselje delat. Če ti pa ni, si pač najdeš drug hobi. Poka, jaz sem živela v bloku in v hiši in sem spet v bloku - in ugani kaj? Jaz sem bila vedno bolj srečna v bloku - blizu mesta je bilo, na dvorišču je bilo VELIIIKO prostora za igro in VELIIIIIKO izbire S KOM se boš igral, česar v hiši ni - je pač tistih par otrok okoli in s tistimi si, ker drugih ni - pa če so ti všeč ali ne. Vsaka dejavnost je stran, zato se moraš na vsako glasbeno, plesne, krožek,... vozit in ti prevoz vzame več časa kot dejavnost... kar je izguba časa;) Lubi je živel v hiši celo življenje in je mislil, da se bo počutil ujetega v bloku, pa je bil čisto paf, kako bolj svobodno se je počutil v bloku - na svojem, seveda. Različni smo. ker on mora vedno nekaj početi, delati, ustvarjati... Jaz tudi, ampak jaz to počnem kar v stanovanju . Dolga vožnja v službo se mi je zdela sprejemljiva, dokler nisem imela otrok - zdaj pa hočem bit z njima in mi je izguba časa vsak dan 1 uro se vozit... nikoli bi ne gradila na domu od bilokaterega. nikoli prizidka, nikoli na istem dvorišču. Podpis tudi pod to. polho, če ne uživaš v gradnji, najdita nekaj drugega- ginin predlog ni slab, verjetno... Dobi on hišo in ti nimaš gradnje na grbi...
|