Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 26.4.2010 15:13:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 26.4.2010 18:01:52
|
|
|
|
zinčica
|
Iz EU(torej tudi iz slo) v tretje države lahko izvoziš blago v vrednosti 1000€ in ne plačaš nobene carine. Če nimaš računa ali če le ta ni realen, ti carinik lahko določi vrednost blaga, ampak en star hladilnik verjetno ne bo presegel meje 1000€. Na kateri mejni prehod pa greste?
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 26.4.2010 19:45:16
|
|
|
|
tascha
|
Še jaz imam s tem v zvezi vprašanje. Kaj pa kakšne "stare" omare? Ima kašna izkušnje s transportom tega preko hrvaške meje? In še ali kakšna ve, kako je pa npr. z deli za kakšno streho iz. senčnico (deske. oz. konstrukcija, ki bi jih peljali iz Slovenije na Hrvaško? Imeli bi račun za materiale, potem bi to doma nekaj žagali, vrtali, švasali oz. pripravili, da bi potem lahko samo sestavili. Ali v tem primeru tudi velja meja 1000 EUR? Sorry, soncipunci, vem, da se upadla v temo, ampak si zastavla zanimivo vprašanje
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 26.4.2010 19:48:27
|
|
|
|
Kerensa*
|
Moja ga. Tašča in g. Tast (po njej pa je to podedovala tudi Svakinja) že 35 let vozijo iz Slovenije na Hrvaško vse, kar si sploh lahko zamisliš (za opremljanje hiše) in še nikoli (ne v YU, ne v SLO, ne v CRO) niso plačali niti dinarja/tolarja/centa/kune carine, pa verjemi, da so peljali dol (in še kar vozijo) vse, kar je možno.
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 26.4.2010 21:20:48
|
|
|
|
zinčica
|
Tascha, tudi rabljene omare lahko peljete iz Slo na Hr. Za senčnico pa nisem čisto sigurna, da sem razumela vprašanje. Material bi kupli v Slo, sestavljali pa na Hr.? Če vrednost materiala ne presega omenjenih 1000€, lahko izvozite, ampak res, imejte račune s sabo, da lahko dokažete vrednost in naj bodo spisani v pregledni obliki, da se ve, kaj je kaj. Kerensa, preko meje se vozi marsikaj, tudi mamila. Legalno ni, lahko pa greš na riziko, češ, saj me ne bodo dobili.
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 26.4.2010 21:25:06
|
|
|
|
Kerensa*
|
Vem, ampak ga. Tašča bi težje skrila 3-delno omaro, kakor pa 1g kokaina.
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 27.4.2010 7:34:47
|
|
|
|
tascha
|
Ja zinčica prav si razumela. Hvala za odgovor. Aja še to - ali teh 1000 EUR pomeni na osebo ali na vozilo? Veliko se mi namreč zdi na osebo.
|
|
|
|
RE: PREVOZ HLADILNIKA ČEZ HR MEJO 27.4.2010 9:50:49
|
|
|
|
zinčica
|
Ne, ne na osebo, 1000€ na eno pošiljko. Če imate recimo večjo vrednost, pač peljete večkrat, če se vam splača furat gor in dol. Sicer malo nerodno, gre pa tudi. Lahko pa tudi istočasno dva avta s prikolicami al kombijem al kakorkoli že mislite to pretovorit, samo pošiljki morata/jo biti ločeni, vsaka posamezno pod 1000€. Aja, pa na carini se potem ne smete skupaj držat kot cigani , ker če carinik ugotovi, da pašete skupaj, bo račune seštel. Drugače pa se lahko pelje bilokaj(razen hrane, sadik, živali, cigaret...) preko, tudi trodelne omare, ne rabiš jih skrivat, ker verjetno ne presegajo vrednosti jurja.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?