|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ogromna buška
25.4.2010 20:05:26   
otročnica
Pred približno 2 ur je moj 1,5 letik pri igri z balončkom z vso silo priletel v rob od omare. K sreči je rob bil zaoblen, vendar mu je v trenutku zrasla OGROOOOOMNA buška, ki sem jo takoj pokrila z mrzlim obkladkom. Otrok je takoj zajokal, ni bruhal, vendar je mož vseeno poklical urgenco, kjer so mu svetovali, naj ga preide pokazat.
Še vedno ju ni nazaj, me že močno skrbi. Ali imate kaj izkušenj z buškami, ali taka velika buška zgne, je kakšno mazilo za mazati, da se prej pozdravi?
Hvala za vsako informacijo.user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.4.2010 20:11:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu otročnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ogromna buška
25.4.2010 20:19:00   
uwaga
Podobno se je zgodilo moji hčerki (tudi pri približno taki starosti). Na urgenci so jo pregledali, slikali lobanjo (preverijo da ni počena), nato pa dali navodila za naprej. Na kaj je treba pazit in kakšni so znaki pretresa možganov. Vse skupaj pa vzame kar nakaj časa.
Konec zgodbe je bil tak, da sem bila jaz prestrašena kot hudič, malo smo še nekaj dni opazovali in nič ni bilo narobe. Le buška je potrebovala nekaj več časa, da je izginila.
Upam, da sem ti malo pomagala, da te ne bo preveč skrbelo.
Aja nam niso dali nobene kreme ali kaj podobnega, niti niso povijali glave.

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.4.2010 20:43:24   
pikapikica83
Drugače pomaga margarina. Po obkladku namaži z margarino ali maslom - če že ne bo izginila, bo vsaj precej precej manjša. Nasvet za naslednjič - pri kakšni manj nevarni buški.

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.4.2010 20:52:06   
otročnica
Hvala za vaše odgovore, ste me kar potolažile. Še vedno ju ni z Urgence, mogoče sta morala še slikati glavico. Sicer pa, pikapolonica 83, ali lahko še vedno namažem buško z maslom?? Sedaj me tudi skrbi, da ima mogoče lobanjo počeno, kot je napisala Uwaga, da je to mogoče.
Joj tele prvomajski prazniki, namesto, da bi si človek nabral energije, pa takele nesreče. Ta starejša hči (6,5 let) pa ima vročino in bruha, je 2 dni nazaj jedla jajčni namaz iz trdokuhanih jajc, pa sem pomislila, da nima salmonele!? Sicer nima driske, njo bom pa jutr peljala k zdravniku.

(odgovor članu pikapikica83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.4.2010 22:00:54   
Bonnie_RR
Margarina res, preverjeno, pomaga. Jo pa dam mojemu vedno TAKOJ gor. Nasvet za naslednjič, ja, zdaj je že malo pozno. Upam, da ni kaj hujšega...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

Neposredna povezava do sporočila: 6
25.4.2010 23:03:32   
Najaa
Moja je ravno prejšnji teden priletela 2x na isto mesto!! In tadrugič se je v parih sekundah naredila ogromna buška. Dala sem ji mrzel obkladek in namazala z margarino pa se jhe vseeno kar dobro poznalo. Da bi klicala na urgenco pa sploh nisem pomisla. No na srečo je tak vse ok.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.4.2010 9:17:34   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: otročnica

Pred približno 2 ur je moj 1,5 letik pri igri z balončkom z vso silo priletel v rob od omare. K sreči je rob bil zaoblen, vendar mu je v trenutku zrasla OGROOOOOMNA buška, ki sem jo takoj pokrila z mrzlim obkladkom. Otrok je takoj zajokal, ni bruhal, vendar je mož vseeno poklical urgenco, kjer so mu svetovali, naj ga preide pokazat.
Še vedno ju ni nazaj, me že močno skrbi. Ali imate kaj izkušenj z buškami, ali taka velika buška zgne, je kakšno mazilo za mazati, da se prej pozdravi?
Hvala za vsako informacijo.user posted image

Naslednjič jo takoj namaži z medom, je preizkušeno in po dobri uri ni sledu o buški, ni ne modrice ali rdečice. Sama nisem verjela, ko sem to videla. Menda pa ima isti učinek maslo.

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

Neposredna povezava do sporočila: 8
26.4.2010 12:37:48   
darja.mark
Kako je s fantkom, upam da je vse ok user posted image

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.4.2010 13:07:00   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: miapia
Naslednjič jo takoj namaži z medom, je preizkušeno in po dobri uri ni sledu o buški, ni ne modrice ali rdečice. Sama nisem verjela, ko sem to videla. Menda pa ima isti učinek maslo.

Mhm, vedno sem uporabljala maslo ali margarino. Buška prav splahni, pa niti tako grozne modrice ni naslednji dan. Malo se sicer vidi, ampak moraš pa res takoj namazat.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.4.2010 21:16:27   
_sanja_*
Se strinjam.

Tudi nam zelo zelo pomaga margarina. Moraš pa res TAKOJ namazat.

Pomaga pa baje tudi Tea Tree krema, sem brala na forumu. ampak po mojih izkušnjah je margarina precej boljša. Po margarini ni buške, če že je, je skoraj nevidna, po tee tree pa je vseeno mel buško. Jaz kombiniram tako, da ga takoj namažem z margarino, pred spanjem še pa s Tee Tree.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.4.2010 21:22:12   
Jessy
Ali se lahko maže z maslom in margarino tudi, če je nastala rana???

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.4.2010 21:33:10   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: otročnica

Hvala za vaše odgovore, ste me kar potolažile. Še vedno ju ni z Urgence, mogoče sta morala še slikati glavico. Sicer pa, pikapolonica 83, ali lahko še vedno namažem buško z maslom?? Sedaj me tudi skrbi, da ima mogoče lobanjo počeno, kot je napisala Uwaga, da je to mogoče.
Joj tele prvomajski prazniki, namesto, da bi si človek nabral energije, pa takele nesreče. Ta starejša hči (6,5 let) pa ima vročino in bruha, je 2 dni nazaj jedla jajčni namaz iz trdokuhanih jajc, pa sem pomislila, da nima salmonele!? Sicer nima driske, njo bom pa jutr peljala k zdravniku.

Pri slamoneli otrok driska in bruha in to čisto ves čas, sploh se ne premakne iz stranišča. Če pa se, je pa tako bogi, da samo leži in nič ne more. Salmonela je res huda reč.

Jaz z margarino ne ib mazala. Obkladek je dovolj. Če je pa rana, jo pa samo sčistiš z veliko količino vode in to je to.

Neposredna povezava do sporočila: 13
26.4.2010 22:20:30   
pikapikica83
Z margarino je najbolje namazati čim prej, kot so povedale že ostale in res zelo zelo pomaga. Medu še nisem preizkusila, tako da hvala za idejo.
Kar se pa rane tiče, pa jaz ne bi dajala gor prav nič. Rano samo sprat z veliko vode in to je to (če ni hujša, potem seveda k zdravniku). Nobenih margarin in to, vsaj po mojem mnenju.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?