Gina
|
Hmm, ne vem če je bistvo, da dela vse čisto enako, kot ti. Bistvo je, da je on oče in prevzema očetovsko vlogo. Vsak otrok najbrž očeta čuti drugače kot mamo. Že energijo ima drugačno, na drug način se z otrokom igra, drugače nekaj od njega zahteva, drugače ga pocrklja. In prav je tako. Lahko ti povem, kako je pri nas. Jaz sem v vsakem primeru več z otroki. Bom zdaj za malega pisala. V glavnem ga previjam in preoblačim jaz, pa futram tudi, kopam ga pa samo jaz, ali pa gre s ta velikima v banjo. Zakaj bi ga silila, če ni rojen za to. Po drugi strani ga pa vedno, ko je treba, ravno tako preobleče, previje, nahrani ali karkoli pač. Čisto komot so vsi sami pol dneva ali več. Pa tudi odpelje jih vedno kam, tudi če so sami, grejo na kakšen hribček ali z rolerji okrog. Vsako jutro ga on prinese k meni v posteljo, po tem, ko se fejst pocrkljata. Ob vikendih mu prinese še flaško mleka zraven. Če ga čez dan ni, potem se pač logično z malim več ukvarjam jaz. Vendar takoj ko pride, je on takoj pri malem, vedno je ful vesel in se z njim pogovarja, mu pripoveduje vse sorte, ali prepove, če česa ne sme. Mnogo bolj to obvlada kot jaz. Mali ga ful uboga. Vsak večer ga on spravi spat, razen če ga ni doma. Vedno ga tudi odnese v posteljo in vedno je on vstajal ponoči, če je bilo treba. Priznam, da jaz nisem vstala niti 5x do zdaj sredi noči, razen ko je bil bolan, seveda. Torej, ne, ne delava oba vsega enako. Nekako imava razdeljeno na tisto, kar komu bolj ustreza. Meni je taka delitev zelo všeč. Njemu pa tudi. Vidva si morata najti tako delitev, ki bo vama fajn.
|