uroinfekt (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

devička -> uroinfekt (13.7.2005 17:46:07)

SEm v 20. tednu nosečnosti in malce zaskrbljena. Ugotovili so, da me pesti uroinfekt, dobila sem Hikoncil. Problem je, ker imam težave že nekaj časa, ugotovili pa smo šele zdaj, za kaj gre. Danes začnem z zdravljenjem. A mislite, da je urinoinfekt kej nevaren za bebiko, zlasti, ker ga nismo cajtali:(
Zaskrbljena DS.

rija -> uroinfekt (13.7.2005 17:51:04)

jaz sem imela uroinfekt v 7 tednu, se v eni kuri pozdravila z antibiotiki. Mislim, da je nevarno samo v začetku, ker baje lahko povzroči splav. Mislim pa,da pri tebi ni več takšne nevarnosti. Baje ima ta uroinfekt kar precejšen procent nosečk. Na tvojem mestu se nebi pretirano sekirala, saj ti bodo antibiotiki v tednu dni že pomagali. Meni je ginekologinja še predpisala neke vaginalete, pa se je dokončno pozdravilo.

devička -> uroinfekt (13.7.2005 17:56:29)

Ma, sem prav slabe volje. SEm nekaj časa nazaj šla na urgenco, ker me je čudno bolel trebuh, kot nekakšen pritisk. SE nisem mogla niti sklonit sede, da bi si čevlje obula. Pa bolelo, ko sem šla na WC, ipd. No, in na urgenci rečejo "počivati". TO je vse. KJe, kakšen pregled krvi ali pa vode. POvsem slučajno smo odkrili prejšnji teden povišane levkocite, danes dobila ponoven izvi9d še urina in - uroinfekt!!! KI ga je baje treba zdravit. Sem prav jezna. Jaz si pa vmes tlačila vaginalete, ker sem mislila, da je spodaj kaj narobe ...

rija -> uroinfekt (13.7.2005 18:06:16)

ja devička, počivanje je najboljše zdravilo za vse nosečniške tegobe. kao.
tudi meni so cel cajt samo počivanje predlagali in me filali s spazmex injekcijami, ker si je neki kreten zmislil na urgenci, da imam krče. Pa jih sploh nisem mela. Pa da ti ne govorim, kako luštne so te injekcije! Da sem imela krče, sem zvedela šele, ko so mi po pošti poslali odpustnico iz bolnice! Mislim....

Anonimen -> uroinfekt (14.7.2005 7:24:41)

:grrr:tudi jaz sem se prejšnji teden zdravila z hiconcilom, včeraj sem dala spet urin...mogoče bo v redu. Meni je g. rekel, da so to "subjektivne bolečine v nosečnosti" in zbrisal na dopust. Ker poznam simptome (cistitis, akutni pielonefritis) sem naslednji dan šla drugemu g. in evola: uroinfekt, povišani sveži levkociti, številne pališčaste bakterije....in vprašanje kako , da nisem prišla prej:ups: Mah, sem se naučila, da moraš sitnarit, če ne zase , pa vsaj za malo štruco..Upam, da bo vse ok. Aja, 1 tedenska kura s hiconcilom mi je verjetno "prinesla" glivično vnetje saj vse "belo" dol na jugu :)-:)-:)-
Baje, da ta antibiotik :duda: ne škodi, oziroma bi mu lahko bolj škodile bakterije...Ma sem se razpisala, srečno A.

devička -> uroinfekt (14.7.2005 8:33:29)

SEj jaz ne bi bila tako zelo jezna, če bi bil uroinfekt čist nedolšna stvarca. Pa ni!!!! Predvsem v zgodnji nosečnosti povzroča splav, malce kasneje pa poleg tega prezgodnji porod. Ja, in potem rečejo: SE ZGODI:grrr:!!!! Vse ima svoj vzrok. In včasih nas na cedilu pustijo tudi tisti, ki jim v tem obdobju kao najbolj zaupamo,joj! Jezna!:grrr:
Dobro, da pikica spravi mamico v dobro voljo, ko jo brcne in s tem pove, naj se ne sekiram :) KOmaj čakam, da pride moj G z dopusta, je srček. Žensk pa ne maram več, :(
Upam, da nisem preveč zatežila, sem se mogla mal spucat. Želim vam čimlepši dan in veliko sončka! IN brcik, seveda ;)

soncek&luna -> uroinfekt (14.7.2005 9:53:22)

devicka, tezave z mehurjem poznam zelo dobro...imam namrec kronicno vnetje in sem velikokrat na antibiotikih, ze zdaj med nosecnostjo sem morala jemati skoraj mesec dni hikoncil:(...je ze tko, da se moras sam opazovati in ugotoviti kdaj imas infekcijo...mene je ze praksa naucila :)-...
za vsak primer pa si kar nabavi se vaginalete, ker se zaradi antibiotikov rade pojavijo glivice :(...

Stran: [1]