vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tejčit -> vprašanje (23.4.2010 17:23:43)

zdravo.mene pa nekaj zanima.noseča sem 4mesece in sem morala dat kri za ščitnico.
in danes me je zdravnik poklical da imam čisto malo povečano ščitnico.a je imela še katera to in kaj v takem primeru.
hvala lepa

sajka -> RE: vprašanje (23.4.2010 18:47:40)

nisem imela takega problema.verjetno imas povecano ze od prej.Scitnica proizvaja hormone..
Najvec vplivajo nanjo zivci.Nehaj se zivcirat,in poisci kaksno alternativno moznost zdravljenja ne tablete.(bioenergetik je pomagal moji teti in bratrancu)

čili -> RE: vprašanje (23.4.2010 21:59:17)

niso samo živci. Zdaj ko si noseča predvsem upoštevaj nasvet zdravnika!!

pomar*ANČA* -> RE: vprašanje (24.4.2010 16:33:14)

IZVIRNO SPOROČILO: čili

niso samo živci. Zdaj ko si noseča predvsem upoštevaj nasvet zdravnika!!

se strinjam. meni je nošečnost sesula hormone, sicer sem imela že prej malce težav, ampak v začetku nosečnosti so mi odkrili težave z ščitnico. mene so med nočnostjo obravnavali kot rizik, oz imela sem malce več uz pregledov, 1x na mesec kontrolo krvi in obvezno jemanje tablet. takrat nisem niti pomislila da bi šla na aletrnativo. sem pa potem po rojstvu ampak se mi ni dobro izšlo, tako da bom do konca življenja na eutyrox tabletih. sej ni tolk hudo, le pazit je treba, da se držiš navodil.

koliko pa imaš vrednost? za primerjavo, jaz sem imela ko so mi odkrili 17, 56 neka normala pa je še (če se še prav spomnim) 4,25.

isobel -> RE: vprašanje (25.4.2010 21:25:09)

Točno to sem imela jaz. Meni ni ščitnica delala dobro že v najstniški dobi, a se je po nekaj letih to uredilo. Potem se je pa spet povečala v času nosečnosti. Ugotovili v 5. mesecu nosečnosti. Šla na UZ ščitnice, kjer so ugotovili povečanost kot posledico vnetja. Nisem imela nobene terapije, le kontrole na vsakih nekaj mesecev. Z otročkom je vse ok.

Stran: [1]